Bilde1

Kaffelade dekker både søtsug og saltsug

Der de er et av få steder med nattservering, er de det eneste som serverer crepes etter midnatt.

Av: Utetrend

19. november 2016 åpnet det en ny og spennende cafe med nattservering i Børsbygget. Inne i de moderne lokalene, som tidligere tilhørte OMG Shotbar, kan du nå nyte belgisk sjokolade og ferskkvernet kaffe om hverandre. Om du ikke vil benytte deg av denne fancy og utradisjonelle muligheten midt i hjertet av Bergen, kan du gå for mer klassiske alternativ som pizza, crepes eller bakverk. Uansett hva du måtte velge er eier Martin Davitian sikker på at du vil bli fornøyd.

– Hele konseptet går ut på at vi utelukkende skal tilby kvalitetsprodukter. Det føler jeg at vi har klart, forteller han fornøyd og legger til at Armenia-bakgrunnen trolig kan ha noe med hans kvalitetsbevisste måte å gjøre business på.

Kaffelade tilbyr et stort utvalg deilige praliner.

Vil løfte kulturen

Kaffelade, som er inspirert av pulserende storbyer som Sydney, ønsker å treffe bredt og sikter seg derfor ikke inn på noen spesiell målgruppe. Likevel ser de at lunsjtider er attraktivt for forretningsmennesker og pensjonister, mens studentene gjerne kommer etter skoletid. På kveldstid er det kjærestepar og kvinner som utgjør flertall i det store lokalet.

– Derfor har vi laget litt ulike typer sittegrupper, slik at vi tilpasser oss de ulike behovene.

I de 9 månedene caféen har stått åpen har de rukket å få gode tilbakemeldinger fra gjestene. Selve åpningsdagen kunne de ikke vært mer fornøyd med.

– Vi har faktisk kun fått positive tilbakemeldinger. Alle som går ut herfra er superfornøyd fordi de «endelig» har funnet noe de liker i Bergen.

 – Hva tror du er grunnen til det?

– Folk har kanskje savnet å ha et slikt sted å være. Her får du kvalitetskaffe og kvalitetsbakst til langt ut på natten. Scoren er høy på disse produktene, og det får vi mye tilbakemeldinger på.

Martin forteller også at det ikke bare er enkelt å drive sentrumscafe alene, selv om det for det meste er kjekt.

– Vi er jo liten og uavhengig, og har mange større kjeder liggende rundt oss, men jeg ser ikke på noen av dem som konkurrenter, men heller partnere. Sammen løfter vi kulturen!

Og for å løfte kulturen trenger man kanskje flere kafeer ala Kaffelade? Martin tar saken i egne hender. Planen videre er å ekspandere. I første omgang å utvide tilbudet i Bergen med nye konsepter som «afternoon tea» og salg av brød og tapas.

– Siden det jobber både en italiener og en spanjol her, følte vi at tapas var på sin plass, ler Martin. Han har også stor tro på afternoon tea-konseptet, og mener dette er noe Bergen kan ha stor glede av.

Kaffebønnene brenner Kaffelade selv.

Tenker lokalt

Cafeén, som også er nattcafe, ønsker å benytte seg av lokale råvarer. Denne tankegangen gjelder også for kunsten på veggene; kun lokale kunstnere får stille ut bildene sine hos Kaffelade. Kunsten er håndplukket av Martin selv.

– Vi har mange rundt oss som serverer det samme, men vi skiller oss ut ved å servere produkter med høyere kvalitet. Derfor bruker vi lokale råvarer også. Når det gjelder kunsten på veggene så er det viktig for oss at det er lokale kunstnere som har laget dem.

Hver fredag og lørdag inviterer Kaffelade til lounge med behagelig musikk. Her ønsker de vennegjengen velkommen til en behagelig og god start på helgen med noe godt og spise og god drikke i fokus. Med musikk i bakgrunnen, gode priser på pizza og en glidende overgang til Nattcaféen, mener Kaffelade at alt ligger til rette for en behagelig start på helgen.

– I nattcaféen kan man spise crepes med nutella og deilige småretter. Vi har også livemusikk, med fokus på lokale artister, forteller Martin.

Der de er et av få steder med nattservering, er de de eneste som serverer crepes etter midnatt.

– Det har vært veldig populært, og igjen er vi inspirert av andre storbyer. Det er viktig å følge med på trendene, og det gjør jeg gjennom Instagram for eksempel, forteller Martin.

Skulle tørsten være større enn sulten kan man hydreres på både alkoholholdige og ikke-alkoholdige drikkevarer til langt på natt. Caféens stengetid er først klokken 04:00, og innen det bør både saltsuget og søtsuget være dekket ved et besøk på Kaffelade.

Følg Kaffelade Matbørsen og Kaffelade Galleriet på Facebook og Instagram for spennende arrangementer og tilbud.

@Kaffelademb // @Kaffeladegalleriet

Kommentarer

kommentarer