Linda farge (1)

Bedre livskvalitet og balanse gjennom tverrfaglig behandling

Annonsørinnhold: Vi i Utetrend har testet hypnose i kombinasjon med colon hydroterapi (tarmskylling), og har fått erfart hvilken effekt en slik kombinasjonsbehandling kan gi for livsstilen.

Av: Redaksjonen

 Vi har besøkt den tverrfaglige helseklinikken Bergen Helhetsklinikk på Sletten senter, som er den eneste på Vestlandet som tilbyr Colon Hydroterapi, og rommer alt fra coaching, gestaltterapi og hypnoterapi til fjerning av ”sinnarynken”. Alt med det enkle mål om at kunden skal få det bedre med seg selv, øke livskvaliteten og nyte de helsebringende effektene av både mental og fysisk renselse.

Klinikken har tre avdelinger: Colon, Diva og Mentora, og representerer et helhetlig tankesett i forhold til kropp og sinn. De tilbyr Colon Hydroterapi (tarmskylling) med topp moderne, teknisk utstyr, inkludert elektroniske kartleggingssystem og individuelt tilpasset behandling.

Vi i Utetrend fikk i oppgave å teste Colon Hydroterapi-behandlingen i anledning overstått fadderuke.Vår opplevelse kan du lese i bunnen av artikkelen. Etter en kort samtale fikk vi innledningsvis forsøke en lett hypnoterapi med et rensende tema, noe som passet godt med den etterfølgende tarmskyllingen. Til sammen skulle det vise seg at dette gav en overbevisende effekt.

 Bergen Helhetsklinikk har en unik sammensetning av tjenester og en produktmiks bestående av psykoterapi, tarmskylling og botoxbehandling. Totalt demonstrerer de det tverrfaglige ved å tilby bedre helse for «hele» mennesket, samtidig som de har spesialisert seg på det som er effektivt og virkningsfullt innen hver avdeling.

Bedre helse og livskvalitet

Bergen Helhetsklinikk jobber for bedre helse, økt livskvalitet, og tilbyr behandlinger som gir rask forbedring. Klinikken sørger for at du blir ivaretatt og fulgt opp ved behov.

 Linda Nordskog, eier og daglig leder av det helhetlige helsetilbudet Bergen Helhetsklinikk, mener at det er et behov for et alternativ til offentlige helsetjenester. Det er lange ventelister hos psykologene, men hos Bergen Helhetsklinikk finnes det ingen henvisning, kort ventetid og fleksible åpningstider. Videre er det mange med mage – tarmplager som opplever at helseplagene ikke blir sett på i sammenheng, eller opplever at de ikke får den hjelpen de trenger.

–I Tyskland henviser fastlegen til Colon Hydroterapi, mens i Norge som ligger på toppen av tarmkreft statistikken, har ikke det offentlige helsevesenet tatt denne forebyggende behandlingen inn som et tilbud.

De ønsker derfor å tilby denne behandlingen da tarmhelsen spiller en viktig rolle for resten av den fysiske og mentale helsen. Linda og mannen  startet derfor klinikken fordi det finnes behandlinger som kan hjelpe.

– Basert på et helhetstankesett rundt sammenhengen mellom helse, velvære og livskvalitet får kunden en individuelt tilpasset behandling, forteller Linda.

– Det er fantastisk at vi kan tilby et tverrfaglig og helhetlig tilbud som dette, med engasjerte og kompetente medarbeidere. Ved hjelp av moderne teknologi, produkter og tjenester får kundene behandling, veiledning og terapi til å få bedre helse og økt livskvalitet.

Når det gjelder Colon Hdyroterapi er det noe Linda har fått utført noen ganger i året siden 19-20 års alderen, og det har alltid vært en kickstart til sunnere livsstil. Etter at immunforsvaret kollapset, og matallergi og utmattelse ble belastende, ble Colon Hydroterapi løsningen.

– I tillegg til de helsefremmende effektene, er det forebyggende og gir en fantastisk følelse av energi, klarhet og godt humør, forteller Linda engasjert. Hun anbefaler bestselgeren «Sjarmen med tarmen» av Giulia Enders.

–Boken forklarer overbevisende og forskningsbasert hvor viktig det er å ta vare på tarmhelsen, og hvilken effekt det har på oss både mentalt og fysisk.

Linda Nordskog har for øvrig skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv» som er et rammeverk for helsekonseptet de har utviklet. Boken er både en egenterapibok, motivasjonsbok og inspirasjonsbok, og har effekt for dem som vil jobbe med seg selv, enten det handler om livsstil, mentale utfordringer eller ønske om vekst.

Tilbyr både mental og fysisk hjelp

Bergen Helhetsklinikk består av tre ulike avdelinger: Avdeling Colon, hvor man kan få behandlingen Colon Hydroterapi; avdeling DIVA, hvor man kan ta ulike skjønnhetsbehandlinger og avdeling Mentora, avdelingen for veiledning/coaching, kurs og terapi. Linda jobber selv på avdeling Mentora, og benytter seg av gestaltterapi og hypnoterapi som sine foretrukne behandlingsmetoder innen psykoterapi. Telemarkingen brenner intenst for yrket sitt og gleder seg over å ha funnet drømmejobben. Hun er utdannet barnevernpedagog, psykoterapeut med spesialisering i gestaltterapi og hypnose, samt videreutdanninger i blant annet organisasjon og ledelse, kommunikasjon, vold og traumer. Hun har stor glede av å utvikle seg faglig, og har stadig planer om ulike fordypningsstudier. Hun ønsker seg blant annet til New York for studier med Ruella Frank som underviser i den kroppslige siden av gestaltterapi.

– Mitt hjerte, engasjement og lidenskap ligger i å hjelpe mennesker til å ha det bedre med seg selv, både alene og sammen med andre, samt nå sine mål og få dekket sine behov. Jeg støtter dem til å støtte seg selv, og bruker gestaltterapi, hypnoterapi og mental trening som verktøy i arbeidet med klientene.

Denne typen terapi ligger under avdeling Mentora.

– Avdeling Mentora har eksistert siden 2005, og er spesialisert innen psykoterapi, der vi særlig er gode på relasjon, kommunikasjon, vekst og endring. Avdeling Colon ble opprettet 1. november 2017. Videre utviklet vi det helhetlige helsekonseptet Bergen Helhetsklinikk i som tilbyr både mental og fysisk hjelp.

Mens Colonavdelingen på sin side har helt andre spesialområder.

– I avdeling Colon er vi spesialisert innen tarmhelse og sunn livsstil. Tarmhelsen er det første du skal se på enten du har helseplager eller ønsker å ha optimal helse og har høye helsemål. Dersom du trener mye vil dette stresse immunforsvaret, og da er colon hydroterapi en quick fix som støtter hele organismen.

Colon hydroterapi-behandlinger har blitt mer og mer populært for hvermansen de siste årene. Nå er det ikke bare kjendiser og samfunnstopper som rensker tarmsystemet lenger.

– Jeg tror det er veldig sunt for oss å ta vare på både innsiden og utsiden. Det er det vi tilbyr her på vår klinikk. Dersom tarmfloraen er usunn vil det merkes på humør, immunforsvar og plagsomme symptomer kan komme. Denne behandlinger forebygger helseplager, da det meste av immunforsvaret er i tarmen, og en skylling og bløtlegging vil gi gode helsegevinster i form av energi, økt overskudd og klarhet. Alt henger sammen, og du vil merke det både mentalt og fysisk.

– Hva hjelper behandlingen på spesifikt?

– Den vil bidra til å styrke immunforsvaret, forebygge sykdom, forbedre mage- og tramhelsen og kickstarte en sunnere livsstil. I tillegg er det bra for huden og ulike hudproblemer. Dersom en har helseplager er tarmhelsen det første en bør se på sammen med livsstilen, og det er en enkel behandling som du merker effekten av, hevder Linda.

Helhetsklinikken er den eneste som tilbyr slike tarmbehandlinger på Vestlandet. Vi i Utetrend var så heldige at vi fikk lov å teste en behandling, her er litt av vår opplevelse:

Allerede på bybanen på vei til Sletten senter og Helhetsklinikken, meldte nervøsiteten sin ankomst. Vi begynte å bli litt småsvett og engstelig for hva som ventet oss inne på klinikken, så det var noen ustødige skritt vi tok inn på Sletten senter. Vel inne på venterommet blir vi servert god kaffe. Lokalene er lyse og moderne, og de ansatte virker avslappet og imøtekommende. Den avslappende energien smitter over på oss som sitter småspente og venter utenfor behandlingsrommet.

Først blir vi hentet inn til samtale med klinikkeier Linda, som forteller litt om hva vi skal igjennom i de to behandlingene. Etter litt småprat og kartlegging, fører hun oss til hypnosebenken, og legger oss i en lett hypnose. Etter endt behandling sitter vi igjen med følelsen av at hypnose er en overmystifisert og stigmatisert behandlingsform. Det føltes som ren avslapping, mens Linda, med sin behagelige stemme affirmerte ulike sannheter vi skulle ta med oss videre i livet. Det gamle derimot, skulle vi gi slipp på.

Etter endt hypnose, kommer det på nytt en skjønn dame og vinker oss inn på nok et behandlingsrom. Hun tar en rask gjennomgang på hva som venter oss, og viser oss vei til toalettet hvor vi kler av oss og får noen håndklær til å dekke oss med. Så var det å legge seg ned på benken, mens behandleren gjør klart utstyret. Når alt er klart startes maskinen, og vann slippes inn og ut av tarmen. Det hele føles smårart, men langt ifra ubehagelig. Etter 45 minutter med god samtale og underholdning fra behandlerens side, er vi klar for å reise oss opp og føle på det som akkurat har skjedd. Det føles forfriskende. Kroppen føles lett og hodet klart. Effekten er merkbar umiddelbart.

I de påfølgende dagene merket vi småendringer i huden, som nå virket renere og mer glødene. Nikotinsug og sukkersug avtok kraftig. Om dette er på grunn av den psykiske effekten av hypnose eller den fysiske effekten av tarmskylling, kan vi ikke svare på, men etter en slik behandling er man automatisk mer påpasselig med hva man putter i kroppen. Man vil jo ikke ødelegge den rensende effekten man endelig fikk kjenne på. En slik behandling vil etter vår mening passe perfekt etter russetid, fadderuker og julebordsesong.

Kommentarer

kommentarer