Bilde1

FRUKTFATET MED OLVE AUSTEFJORD

Et fruktfat har farger og fasonger for enhver smak, og farger og fasonger får vi nok av i «Fruktfatet» – spalten hvor vi diskuterer personlig stil og identitet med kule folk

Av: Kumba Bonga
Den unge Bergenseren Olve Austefjord er å rundt om kring. Med en aktiv og variert livsstil som inneholder blant annet ski, reising, fotografering og maling, holder Olve seg godt opptatt.

Hei, hyggelig å treffe deg! Jeg lurer på hvor dagens antrekk kommer fra?

– Geografisk er det litt forskjellig. Snekkerbuksene kjøpte jeg i en vintagebutikk i København, Adidas genseren med crew-neck kjøpte jeg av noen kompiser i Danmark. De har et prosjekt som heter ”goodvibes vintage van” der de selger forbanna mye rått. Luen og skoene er lokalkjøpt på Weekday og Tennis. Vesken er fra en trifthshop i USA.

Med kun 3 ord, hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg har ikke eksakt tre ord som beskriver stilen min. Jeg prøver å ha en balanse mellom litt hood, vintage og clean. Jeg er litt opptatt av å matche. Det føles feil om jeg tar på meg noe som ikke går sammen fargevis.

Jeg føler med deg, og lurer på hvordan du viser personlighet  og identitet gjennom stilen din?

– Hmm, jeg tror jeg viser personlighet med å gjøre det jeg vil. Det har jeg alltid gjort når det gjelder klær. Jeg har alltid vært anderledes i forhold til de jeg har vært rundt.

Er det noe spesielt du gjør for å skille deg ut?

– Jeg går med det jeg syns er fett. Generelt er jeg sykt glad i gamle ting, jeg bare digger det. Det er ikke bare snakk om klær men musikk og kunst. Har masse gamle plakater fra 1920 og Playboy-magasiner fra 1970- tallet og noen vinyler. Jeg har sansen for gamle ting, og synes det er fett!

Du, det høres dødskult ut! Jeg er nysgjerrig på hvordan atrekket ditt ser ut om du blir bedt i selskap?

– Typisk at det blir svart hvitt. Sikkert bare en tee og en chill jakke med en enkel dressbukse til. I sko holder det med sneakers. Selvfølgelig kommer det an på hva slags selskap jeg blir bedt i. Jeg er ikke noe bryllupstype, men kan pynte meg om jeg må.

Hva er noe du aldri kunne gått med?

– Det er sånn typisk pappagutt stil. Jeg liker ikke vaffeljakker fordi jeg hadde følt meg for dum i det. Skikkelig ukomfortabel…

Så du hadde aldri gått i en vaffeljakke om du hadde fått typ 1000k?

–  Okei da, haha da hadde jeg gjort det lett! Om jeg får betalt nok så har jeg jo masse penger til å kjøpe masse annet som faktisk er fett. Så det er jo en god deal spør du meg!
Man må ofre litt for å få litt, ja! Men siste spørsmål: har du noen tips til andre om personlig stil?

– Jeg tenker at man bare skal gjøre akkurat det man føler for. Jeg syns det er fett å tørre å være litt anderledes. Prøv å skaffe noen klær fra besteforeldre gjerne. Det er ting de fleste ikke har.

Kommentarer

kommentarer