Taco

Her spiser du nattmat i Bergen

Vi er nok ikke de eneste som føler for en liten matbit i de sene nattetimer. I motsetning til en synkende fornuft, øker matbehovet når ting som vodkashots og dansing er inni mixen. Mange av byens kiosker, kaféer, og gatekjøkken holder derfor åpent om natten, av åpenbare grunner. Så her kommer våre mat-favoritter post midnatt. 

Av: Susann Hellesnes
Foto: Xin Li

TREKRONEREN – Kong Oscars gate 1

Om du rett og slett bare er keen på en god, gammeldags pølse, er Trekroneren stedet for deg. Pølsesjappen blir jevnlig omtalt som byens beste, og har pølser i alle mulige varianter. Billig er det også, så her kan du bli mett og god, uten å totalvrake lommeboken.

PINGVINEN: Vaskerelven 14

Pub, bar, restaurant og nattklubb i koselige omgivelser. Tilbyr full nattmeny etter cirka 22.30. Her får du alt fra popcorn til suppe og plukkfisk. Prisene er veldig gode for å være restaurant, her kan man bli god og mett for litt over hundrelappen. Menyen skiftes ut etter sesong og humør, men noen av rettene er tilgjengelig året rundt. Holder åpent til klokken 03.00.

KAFFELADE – Torgallmenningen 2

Om du er av den litt mer kresne typen, som heller tar en Crepes enn en pølse, så har du kommet til rett gate og rett adresse. Hos Kaffelade, som ligger vegg-i-vegg med matbørsen, får du lette småretter og som nevnt, Crepes med nutella, også på nattestid. Kafeens stengetid er først klokken 04:00, og før den tid er trolig  ikke et alkoholfritt søtsug et tema uansett.

LA TAQUERIA – Vetrlidsallmenningen 6

Byens beste, og kanskje eneste, autentiske, mexicanske taco. Her følger vi bortgjemte oppskrifter, nedarvet i generasjoner på det Sør-Amerikanske kontinentet. Med hiphop på anlegget og  blide kokker som smeller sammen burritos som om det skulle vært en OL-gren, kan vi love at ventetiden, som følger med den vanligvis litt for lange køen, er veldig verdt det. Om det skulle friste med en ny runde på morgenkvisten har smartingene i La Taqueria ordnet med hjemmelevering fra «Home On Time».

RUMMELHOFF – Olav Kyrres gate 39

Hva er vel en nattmat-guide uten en saftig anbefaling for dagen derpå? Hos Rummelhoff kan du riktig nok få matservering ut stengetiden, men det begynner først å virkelig bli interessant når vi ser på søndagstilbudet, som er pannekakebuffet. Halleluja. Spis så mye du vil, gå hjem litt mettere, litt klarere i toppen – og ikke minst: hvor hyggelig er det ikke å kunne dele angsten med en bukett venner i koselige omgivelser, med pannekaker på bordet og kaffe i koppen?

7-ELEVEN- Engen 16

Ultimat nattmat, og bredt utvalg. 7-eleven er døgnåpen, så om du føler for en matbit på natten, så vel som på morgenkvisten, har du all mulighet til det her på Engen. Her kan du blant annet nyte sandwich og baguetter for under femti kroner, mens innbakt pølse går for enda mindre. For de som liker sushi selges det sashimi-laks, men disse går fort unna! Stort utvalg av leskedrikker, vann og annen drikke, noe som er digg etter noen øl, eller et stort alkoholinntak.

DELI DE LUCA – Ole Bulls plass

Her er det også døgnåpent, og du kan nyte mat, snacks og drikke fra både inn- og utland. Her kan du for eksempel få baguett og panecrosta med diverse pålegg for under sekstilappen. Mye spennende snacks og godteri, som passer perfekt for å få fart på blodsukkeret, samt dansefoten. Det selges også varmretter som vektvare. Trenger du litt salt i kroppen har de et stort utvalg av chips. Det er også mulighet for å sitte seg ned på en av barstolene, om du kommer på et heldig tidspunkt.

NARVESEN – Torgallmenningen

Her er det som oftest kampanjer, og du kan for eksempel få en pølse for under 30 kroner. De tilbyr mellommåltider, og bakervarer av ulike slag, for en veldig spiselig pris. Fredag-lørdag holder de åpent til klokken 04.00, mens mandag-onsdag stenger de klokken 22.00. Torsdag og søndag har egen stengetid, henholdsvis klokken 1.00 og 24.00. Stort pluss med mini-bank i butikken, slik at du kan sjekke hvordan det står til på kontoen etter nattens utskeielser.

Videre kan vi anbefale Los Tacos, Subway og Nirvana som fabelaktige nattmat-alternativ. 

Kommentarer

kommentarer