OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utelivsguiden

I kulturbyen Bergen er det ikke mange meter mellom dørstokken og utestedene. Terskelen for å ta seg en snurrevipp i lystig lag er rimelig lav, og tilbudet høyt! Likevel trenger vi ofte en guide som forteller oss hvor vi bør dra og når – og den guiden, det er oss.

Av: Susann Hellesnes

Utelivet har lagt sin elsk på konsepter. Ikke bare er de enkle å forholde seg til, men kontinuitet begynner å bli en veldig viktig faktor i en ellers uforutsigbar verden. Denne uken blir vi servert en eklektisk blanding av det beste innenfor klubb- og utelivskonsepter.

MANDAG

Ukens første dag byr på blanke ark, men dessverre ingen utelivskonsept. Det er likevel fullt mulig å ta seg en svipptur på byen og starte uken på ordentlig vis. Mange av byens barer holder åpent denne dagen. Brukbar byr på beerpong og hos Cafe Opera kan du ta et glass for ukens første dag.

TIRSDAG

Tirsdager er høyt elsket som byens festdag. Billig er det også, da mange av byens utesteder regulerer prisene til noe langt mer vennlig enn i helgene.

LAST TUESDAY @ LEGAL

Den siste tirsdagen i måneden byr Cafe Legal på et konsept utenom det vanlige. I tillegg til at musikken som spilles er såkalt «earcandy», har gjengen bak Last Tuesday bestemt seg for å stimulere flere sanser når de først er igang. På dette tirsdagskonseptet blir det servert mat fra alle verdens krinker og kroker, og ryktet sier at en bartender og to ender opp på bardisken innen kvelden er omme.

DOS//SOFTCLUB @ UNA

På tirsdagskonseptet «Dos» hos Una, samler de byens kreative til et laidback konsept med fokus på hygge og chill, som det heter i arrangementbeskrivelsen. Du er ferdig på jobb, mandagen er over, fredagen er langt unna. For alle som er glade i det lille, stilige, deilige ekstra er det her på Una det skjer.

TIRSDADAGSTERAPI @ KLUBB KOK

Standardkonsept for byens utelivsentusiaster. Her trekkes det mye godtfolk på leit etter andre godtfolk. God musikk, avslappende atmosfære og et uvisst «end-game». Her kan alt skje, men vanligvis blir det en av to; fullt dansegulv mot kveldens slutt, eller en gjennomgående avslappende drikke-seanse med forførende toner på anlegget. Tirsdagsterapi viser at «Årets Utested»-prisen har en safe hylle å stå på, fremdeles.

WINEYARD @ GARAGE

På tirsdager inviterer Garage til Wineyard. Dette konseptet tiltrekker seg en litt annen målgruppe enn det typiske, musikkinteresserte klientellet som vanligvis frekventerer her. Med en av byens aller beste priser på alkoholholdig drikke, dansegulv i underetasjen og muligheter for å holde en hel samtale gående oppe, ligger alt tilrette for en heidundranes kveld på Garage.

TIRSDAGSTENDENSER @ FOLK OG RØVERE

Bjarne Nordlund og Anders Hauge (Super G) kjører gratis mat, god stemning og god musikk hver tirsdag i Skostredet. Om du kommer for musikken eller maten spiller ikke så stor rolle, så lenge du viser ansikt. Bli med på gøyen i Skostredet hver tirsdag og vi lover at du blir enten mett, svett eller begge deler.

ONSDAG

På onsdager er det Bargruppen som leverer varene. To av deres utesteder, henholdsvis Parken og Vaskeriet, byr på to konsepter av internasjonal standard denne dagen.

SILENT DISCO @ VASKERIET

På onsdager er det på Vaskeriet det skjer. Kvelden inkluderer noe som hodetelefoner, et svett dansegulv, en rikholdig bar og milelang kø. Sjansen for å møte en kjenning eller to (eller ti) er skyhøy, og når Eve og Missy Elliot suser i øret vet du at kvelden har startet på ekte. To Dj’s har ansvar for hver sin kanal,  hvor det som regel går i hiphop og R&B på den  grønne kanalen og populærmusikk på den blå. Hett tips: kom tidlig, du vil takke oss senere.

FULL MOON PARTY @ PARKEN NATTBAR

Parken har gjort seg noen tanker om hva som trengs i en ellers grå hverdag. Glowsticks og selvlysende UV-maling er to nødvendige ingredienser de kom frem til for en kveld utenom det vanlige. Dette får du på Full Moon Party på Parken. Her skal månens sykluser hedres, og det gjøres med funk og house på anlegget, et stappfullt dansegulv og kroppskunst.

TORSDAG

Torsdag er synonymt med “Lille lørdag”. Her får du lørdagens festligheter til en langt mer spiselig pris. Og du rekker i tillegg å legge inn en hviledag før helgens festligheter griper tak i deg nok en gang.

BOBLETORSDAG @ PARKEN

Torsdager på Parken er vel verdt et besøk. Vårt tips er å samle sammen troppene, hive på seg danseskoene og ikke minst dra hjemmefra tidlig. På Bobletorsdager går det i urban festmusikk, hippiti-dehopp og masse R&B krydder. For dere som vet å  sette pris på R&B-sjangeren slik den burde settes pris på, kan vi melde at Dj’en vet hva han driver med. I baren denne dagen er det usedvanlig god stemning og en helt egen torsdagsmeny.

FREDAG

Fredag kan være alt fra «hæla i taket og tenna i tapeten»-dag til «jeg vil bare chille på en rolig bar og sjekke han/hun/hen-kjønn»-dag. Begge deler kan utføres på en fredag og en kombinasjon av de to er også mulig. Fredag er til for å nytes.

FUNKY FRIDAYS @ RICKS

Funky Fridays spiller på det ubevisste. Her vet du ikke hva musikk som spilles før musikken starter. Du vet heller ikke om Djen er internasjonal eller lokal. Du vet i grunn ikke noe som helst før du har tatt turen og  sett selv. Det vi kan røpe er at det er i Villaen det skjer og at du og dine venner er velkommen fra klokken 22:00 hver fredag fremover.

LØRDAG

FULL EFFEKT @ KLUBB KOK

Månedlig gjester DJ Girson hovedattraksjonen i Christians Michelsens gate. Når DJ Girson er i huset gjør han ikke ting halvveis – han kommer i full effekt. A-laget medlemmet har holdt konseptet gående i over ti år, og det alene sier vel noe om hva man kan forvente seg på en slik kveld. Det blir dansbare rytmer, såkalte «bangers», r&b, grime og house. Resten får bli en overraskelse, men vi kan røpe at hvis du går ut av lokalet uten å ha nådd kokepunktet, så er du en av få heldige.

Ellers burde en lørdagsrute inneholde Kono16, Vaskeriet, Ricks og Parken for dansing. Vinyl bar, Victoria, Cafe Opera eller No Stress for drikke og hygge, og Jacob Aall, Villa Blanca og Kava for mingling/high-end.

SØNDAG

På søndager (også kjent som bransjedag) er det på Ricks det skjer. Her kan man danse til langt på natt, og feste med de som serverer deg ellers i uken. Her går flasken ned på høykant, stemningen er som regel god og folk nyter siste innpust av frihet før mandag sniker seg sakte innpå med ansvar og forventinger.

Kommentarer

kommentarer