Basar 5

En glamorøs kveld med dypere mening

På lørdag ble det holdt Designbasar på USF Verftet for alle første gang. Begivenheten var et kombinert veldedighets- og designarrangement med formål om å samle inn penger til barnehjemmet Rejoice Children’s Home i Manila.

Av: Susann Hellesnes
Foto: Øystein Haara

At det ble en bra kveld kan vi alle være enig om. Interiørarkitekt Mia Åkerlund (31) stod bak arrangementet. Den innovative ideen fikk hun i sommer da hjelpeorganisasjonen 4P (For People Foundation), som ble startet av foreldrene, hadde en tradisjonell basar i et bedehus på Osterøy.

Den kvelden satt min søster Ann-Kristin Åkerlund og jeg, som er styreleder i 4P, og snakket. Med stor forkjærlighet for kultur og design, tenkte vi hvorfor ikke lage en basar hvor man kunne kombinere hjelpearbeid og design?

Det viste seg fort at dette lot seg gjøre, og allerede dagen etter booket de Sardinen på USF Verftet.

Vi visste ikke da hvor utrolig bra dette ville bli. Vi har fått helt fantastisk respons og det har vært et utrolig oppmøte, sier Mia fornøyd.

Ville hjelpe de svakeste

Mia Åkerlund (andre fra venstre) og Bjørg Åkerlund (tredje fra venstre)

Da Mia var 20 flyttet foreldrene hennes Bjørg og Ingar Åkerlund til Manila, Filippinene for å fullføre en drøm de hadde båret på lenge; å hjelpe verdens fattige og se dem fullføre sine drømmer og livsløp. Det var sånn eventyret 4P startet.

2 måneder etter flyttet jeg også ned. Helt siden jeg var en liten jente har jeg alltid hatt et stort ønske om å hjelpe de svakeste, forteller Mia, og legger til at livet hennes ble forandret for alltid da hun flyttet ned til Manila.

Mia forteller at hun jobbet i slummen med nødhjelp. En jobb som gjorde sterkt inntrykk på Mia som da var ung og ikke like bereist som hun er i dag. Hva gjør man når man ser så mye elendighet rundt seg hver eneste dag?

Det positive var at jeg også så hvor stor forskjell man kan gjøre.

Familien måtte selge hus og bil for å kunne dra ned til Manila og hjelpe. I dag jobber de i Happy land –  et av verdens mest tettbefolkede slumområder, hvor det på 5,64 kvadratkilometer bor 631 363 mennesker, (dette tilsvarer Bergens befolkning x 2 fordelt på 5,64 kvadratkilometer.) 70-80 prosent av innbyggerne livnærer seg på søppelsortering.

Så hvordan hjelper de?

– De jobber blant annet med skoleprogram, undervisning for foreldre og gravide, barnehjem og nødhjelp rettet mot de som er syke og trenger hjelp.

Vil du støtte For The People Foundation? Vipps til  57395.

– Vi kan gjøre en stor forskjell sammen.

Kingsley Anowi og Fillip Mekki

Det er via 4P at familien Åkerlund driver barnehjemmet Rejoice Children’s Home i Manila. Organisasjonen er bygget på en visjon om å reise opp verdens fattige og underprivilegerte mennesker. Målet er å hjelpe mennesker og grupper av mennesker, uavhengig av hudfarge, religion og politisk ståsted.

Noen av barna vi har på barnehjemmet ville mest sannsynlig ikke vært i live i dag om de ikke kom til Rejoice Children’s Home. Jeg tror virkelig at hvis alle bidrar, kan vi gjøre en stor forskjell sammen, sier Mia.

Jobber allerede med neste års basar

Basaren som tok sted på Verftet i helgen loddet ut flotte designpremier fra anerkjente merker og designere som Håg, Muuto og Slettvoll. I festlige omgivelser på Verftet, med sceneunderholdning, bobler, kaffe og kaker, var det nesten vanskelig å huske alvoret rundt kvelden. Man ble likevel minnet på hva man kjøpte lodd for da konferansieren holdt en rørende velkomsttale, med oppfordring om å kjøpe så mange lodd som mulig.

Vi hadde et fantastisk team som inneholdt alt fra koordinatorer, markedsførere, produksjon, visuelt, scenograf og artister. Også må jeg ikke glemme å nevne alle som har bidratt med flotte premier, uten disse hadde dette aldri vært mulig, sier en ydmyk Mia.

Gjengen bak konkluderer med at arrangementet var mer enn  vellykket med flotte gevinster, god stemning og gøy underholdning fra blant andre Kingsley Anowi, Felipe Alexis, Filip Mekki og  Boy Pablo

Nå jobber vi allerede med neste års basar, avslutter en veldig fornøyd Mia.

Vil du støtte For The People Foundation? Vipps til  57395.

Kommentarer

kommentarer