Kevin x Patryk

Suppe på daglig basis

Den veganer-vennlige restauranten Daily Pot ligger i et intimt lokale i Vaskerelven 21. Brødre og eiere Patryk (29) og Kevin Staszkiewicz (25), erklærer sin kjærlighet til Bergen ved å tilby organisk, sunn og god mat til folket.

Av: Kumba Bonga

Brødrene som opprinnelig er fra Polen, kom til Norge for 10 år siden. De første seks årene ble brukt til å studere, jobbe og etablere seg. Så åpnet de restauranten i November, 2016. 

– Drømmen var å jobbe med noe vi kjente til og hadde interesse for. Vi kommer fra en familie som alltid har spist sunn mat. Når valget ble tatt om å åpne Daily Pot, var det naturlig at vår restaurant skulle ha sunne mat-alternativer.

De har supper som er inspirert av blant annet det kinesiske, italienske og franske kjøkken. Ellers på menyen har de sandwich, drikker og salater.

– Det er utrolig gøy når gjestene våre kommer fra land vi serverer suppene fra, smaker på maten og kommer med positive tilbakemeldinger. Folk verdsetter det vi gjør, det gir oss troen på at det vi lager er bra, og øker lysten vår til å fortsette.

Atmosfæren som er varm, intim og full av god stemning. Foto: Kevin Staszkiewicz.

Det som gjør restauranten unik er atmosfæren som er varm, intim og full av god stemning.

– Bygget restauranten ligger i er 400 år gammelt. Vi har valgt å beholde de originale veggene og tapetet, som vi dekket til med glass.

De vil ikke kalle seg en vegansk restaurant, men en sunn restaurant. Oppskriftene er inspirert av skiftende årstider, Polen og tradisjonelle Norske smaker.

– Vi fant for eksempel en bergensk oppskrift på fiskesuppe som er ca. 150 år gammel. En eldre dame delte denne hemmeligheten med oss, men vi bruker en ingrediens som utgjør en stor forskjell.

Norske som har smakt den er veldig imponerte, forteller brødrene.

–  Når folk går ut av døren, håper jeg de drar med et smil. Vi er ikke en restaurant der kunden kommer inn og får korte spørsmål om hva han/hun vil ha. Vi vil skape en varm og hyggelig atmosfære. For oss er det viktig å få kontakt med kundene og ønske dem velkommen.

En variasjon av sandwicher og John Lemon drikke. Foto: Kevin Staszkiewicz.

Før Daily pot ble slik den er i dag, gikk brødrene gjennom en lang prosess ved å finne navn.

– Da vi skulle velge navn var Daily en selvfølge. Jeg elsker at folk kommer innom og spiser hver dag, sier Patryk.

De forteller at da de vokste opp var middagen delt i to deler, der første del var suppe. De valgte suppe som fast på menyen fordi det var noe som var gjenkjennelig over hele verden, og kan tilberedes på mange ulike måter.

–  Pot la vi til på grunn av alle grytene vi har. All maten blir tilberedt her i kjelene våre, navnet er morsomt og representerer oss godt.

På menyen finnes et stort utvalg supper, salater, sandwich og drikker. Foto: Kevin Staszkiewicz.

For en sunnere hverdag tilbyr brødrene også “yoga & dinner” hver tirsdag, der du kan koble av med både venner og ukjente. Fordi restauranten ikke er så stor, tilbyr de private timer for 6 personer hver uke.

– Vi har i lang tid prøvd å flette yoga inn i vår hverdag, noe vi aldri hadde tid til. Konseptet er for alle som vil ha et avbrekk, inkludert oss. Med dette antallet kan yoga læreren gå rundt og hjelpe der det trengs, og etter treningen spiser vi og blir kjent.

– Jeg har min faste plass ved døren så jeg slipper å gå glipp av noen timer, ler Patryk.

For førstegangsbesøkende, hva anbefales fra menyen?

– Det kommer an på hva man liker. For veganere for eksempel tilbyr vi 5 ulike supper. Søtpotet og ingefær suppen er veldig smakfull, næringsrik, enkel og er en av mine favoritter, sier Patryk.

De selger også sunne, hjemmelagde kaker. Foto: Kevin Staszkiewicz.

Daily pot vil gjerne se en mer miljøvennlig vekst og utvidelse i sin fremtid.

– Vi prøver å bli bedre hele tiden. For øyeblikket venter vi på tillatelse til å kutte plastbruk i restauranten totalt. Jeg hater plast, så fatene vi bruker er spiselige og smaker som knekkebrød, sier Patryk.

De fortsetter med å fortelle oss at de har funnet et selskap i India som produserer spiselig bestikk, noe de ser for oss å bruke dersom alt går etter planen. 

Hvordan er det å jobbe med sin bror?

– Han er min beste venn, så det er en perfekt kombinasjon. Vi forstår hverandre, så om en av oss trenger fri er det bare å spørre, sier Patryk.

Kommentarer

kommentarer