171115_Mini_Cable_02

ROADTRIP I BERGEN – REKLAME

Er du lei av hverdagen og trenger å komme deg litt bort? Roadtrips er en fleksibel og idyllisk måte å dra på eventyr. Man er sin egen sjef fordi man ikke må stresse med å følge et tidsskjema. Det er også noe av sjarmen å ha «Life is a highway» sprengt ut av høyttalerne på bilen, mens man synger og nyter livet i gode venners lag. Roadtrips er virkelig en primær representasjon på filosofien «It’s not the destination. It’s the journey.» Man trenger heller ikke å dra på en lang bilferie, det er mange spennende steder å utforske i nærheten av din egen hjemby. Med Mini Countryman Plug-in Hybrid kan man gjøre nettopp det.

#Annonse

Av: Utetrend Redaksjon

Her er noen steder du kan besøke i Bergensområdet neste gang du skal på en liten bilutfukt.

Troldhaugen

Troldhaugen er som mange vet: den berømte Edvard Griegs hjem i 22 år. I dag er det et museum, beliggende ved Nordåsvannet, hvor man kan se hvordan familien Grieg levde da innredningen er Griegs egen. Man kan også besøke Edvard og Nina Griegs gravplass. Vil man oppleve interessante minner fra Griegs liv eller er interessert i vakker arkitektur er det absolutt verdt et besøk.

Gamle Bergen Museum

Gamle Bergen er et rekonstruert område fra 1800-tallet da Bergen var Europas største treby. Her kan man oppleve et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, travle gater, torg og smug. På Gamle Bergen Museum kan du gjenoppleve noe av stemningen, med hus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. Hvordan så det ut? Hva snakket menneskene om? Her kan du treffe på både herskap og tjenere fra tider som er forbi. Du kan titte inn vinduer, åpne dører og gå inn i utstillinger og historiske interiører. Museumsskuespillere bidrar til levendegjøringen og gir noen svar på hvordan livet kunne arte seg i Bergen for ett eller to hundre år siden.

Vil du reise tilbake i tid? Da bør man absolutt ta seg en tur. Her ble også scener fra filmen «Heksene», basert på boken av Roald Dahl, spilt inn. Hvis man er en 90-talls filmentusiast.

Gamlehaugen
Gamlehaugen er den offesielle boligen hvor kongefamilien bor når de er i Bergen. Det fungerer også som et museum og offentlig park. Det blir ofte kalt «slottet» av bergenserne fordi arkitekturen har mange slottlignende egenskaper. Det ligger rett utenfor bergen sentrum og er enkelt og komme fram til med bil.

Fantoft Stavkirke

Fantoft stavkirke er en stavkirke i Fana bydel i Bergen. Den er en rekonstruksjon av kirken som brant ned i 1992 i Fortun i Sogn. Det er en veldig fin stavkirke som ligger i et fantastisk naturområde. Kirken ligger i en liten skog, ikke langt fra en liten parkeringsplass. Stavkirker er noe av Norges mest betydeligebidrag til europeisk bygningskunst (kilde: snl.no)

Arboretet og Botanisk Hage

Arboretet og Botanisk hage ligger på Milde 23 km sør for Bergen sentrum. Området er på 600 mål og inneholder store plantesamlinger og friluftsområder. Det er fritt tilgjengelig og alltid åpent. Her kan man blant annet finne 5000 plantslag fra hele verden, Norges største rosesamling, nordens største samling av rhododendron og en japanhage, fjellhage og lynghage.

Nå er det også en juleutstilling der frem til 21. desember.

Museet Gamle Vossabanen

Her, som mange andre steder i bergensområdet, kan man få en opplevelse fra fortiden. Her er nemlig Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner. Hver søndag mellom 11.juni og 10.september kjører toget mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Gamle Vossebanen går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Med bil tar det rundt 45 min. å kjøre til Garnes stasjon fra Bergen.

Fjell festning

Har man en stor interesse for andre verdenskrig bør man virkelig ta turen til Fjell festning. Dette er nemlig Norges største festning fra andre verdenskrig. Her får man oppleve en militær landsby under bakken inne i Fjedlafjellet. Man kan se blant annet granater, lugarer, vaskerom, toalett og kjøkken. Man kan også ta seg en kaffe og noe godt på kafeen i kanontårnet.

Hordamuseet

Detter er et friluftsmuseum som ligger på Stend i Fana. Her kan man oppleve hvordan man levde på landsbygda på 1800-tallet. Man kan gå inn i tradisjonelle hus og se på ulike utsillinger i de forskjellige byggene. De er også ulike arrangementer her gjennom året, med tema som bronsealder, steinalder og jernalder.

Ole Bulls hjem

Ole Bulls hjem ligger på øya Lysøen i Os kommune. Museet Lysøen består av fiolinisten Ole Bulls villa og selve øyen med skog og parkanlegg. Det er et unikt arkitekturisk verk som har en «arabisk-maurisk stil med russisk-inspirert løkkuppel tårn» (kilde: wikipedia.no). Det er altså et sjeldent syn i Norske omgivelser. I dag kan man få omvisning på øya og i villaen. Absolutt et syn som er verdt å få med seg.

*I samarbeid med Mini Countryman

Kommentarer

kommentarer