Screen Shot 2017-12-15 at 11.06.15

YGMG i ny symbiose av populærkultur og høykultur

Aron Eskeland fra YGMG liker å spise mat og drikke vin. Ikke overraskende er han også glad i rapmusikk. I den nye serien ”Vin&rap” prater han med rappere om musikk, spiser økologisk mat og drikker naturvin på Brutus i Oslo.

Av: Maria Sung Ae Lervik
Bilde: Skjermdump fra «Vin&rap»

Det hele begynte da Eskeland og en kompis fikk nyss om at det skulle arrangeres en vinsmaking for aktører innen restaurant og vinbransjen. Siden dette ikke var noe de drev med til vanlig akkurat, ringte de inn til arrangørene og inviterte seg selv. Dette ble mottatt med glede fra arrangørenes side.

– Det var så sykt mye forskjellig vin der! Egentlig skal man spytte ut vinen igjen etter at man har smakt på den, men vi drakk alt. Ingen av oss husket så mye morgenen etter, men vi våknet til en melding fra en restaurant som heter Brutus, som lurte på om vi hadde lyst å finne på noe greier, forteller Eskeland.

– Siden Brutus driver med vin, og jeg driver med rap tenkte vi det kunne være kult å få til et konsept som kombinerer dette. ”Vin&rap” er altså et samarbeid mellom Brutus restaurant, meg som programleder, og YGMG som produsent. I tillegg er Jens fra Brutus medprogramleder samtidig som han serverer maten, og så har vi Ask som DJ.

I “Vin&Rap” snakker Eskeland med gjestene om musikk og så spiser de mat.

Konseptet handler om at Eskeland møter gjestene, og snakker om musikk. Han forteller at de hovedsakelig er interessert i å høre om gjestenes forhold til musikk og om musikkpreferansene deres. Og så spiser de mat.

– Mat i bollen, mat over alt! – Legger han til.

Økologisk mat og naturvin

– Alt på Brutus er økologisk, forteller Eskeland som selv er opptatt av miljø.

– Jeg synes det er kult at de driver med klimavennlig matproduksjon. Miljø er viktig. Jeg har sansen for dyrene, og synes de burde få bo her på jorda. Isbjørnen for eksempel, henger i en tynn trå.

Han legger til at han håper at folk kan få øynene opp for naturlig dyrket mat og naturvin, som er vin uten kjemiske tilsetningsstoffer.

Rappere som intervjuer rappere

Eskeland liker også og lage mat selv.

Første episode av ”Vin&rap” ble gjestet av Snow Boyz.

– Jeg synes rappere som intervjuer rappere er kjempekoselig. Man har samme bakgrunn og felles interesser, og «vet ka d går i». Da er det nok lettere og morsommere å intervjue hverandre og. Dan Børge Akerø som rap-intervjuer hadde vært leit, eller gøy!

I første episode av serien fikk Snow Boyz servert blant annet klippfisk og kyllinglevermousse, hvor klippfisken var det som falt mest i smak.

En rask titt på instagramprofilen til Aron, avslører at han har en stor interesse for matlaging.

– Jeg liker å lage mat og spise mat, men det er bare en hobby. Det er derfor det er så fett med et ”matprogram”, ler han.

Nevn en ting du kunne laget til deg selv men aldri servert til andre.

– En rett som er et resultat av sene kvelder ute på druen. Da kommer jeg hjem og legger sammen alt jeg har i kjøleskapet til en stor greie. Oppå hverandre. Så topper jeg det med ost og saus og annet grovt.

Eskeland avslutter med å bekrefte en vellykket første episode av serien og håper på x antall sesonger av Vin&rap ”sånn som i Game of Thrones”.

– Det skal ikke så mye til for at det blir bra. Målet er å få spredd kulturen. Alltid. Kulturen er viktigst!

Første episode av ”Vin&rap” ble gjestet av Snow Boyz. Se den her

Kommentarer

kommentarer