IMG_9772

Når Netflix ikke er nok

Oppfyller ikke Netflix forventningene til nordiske samtidsdramaer? Er det for få filmer med drager i, og for mange tyske krigsdokumentarer? Hvorfor ikke heller invitere til sosial spillkveld med venner, kjærestene deres, og tinderdaten din? Vi har utarbeidet en liste med solide forslag til morsomme og sosiale aktiviteter.

Av: Maria Sung Ae Lervik

Photo Roulette

Dette spillet går ut på at deltagerne laster ned en app som velger ut helt tilfeldige bilder fra spillernes bildegalleri. Hver enkelt får dermed opp bilder av de andres badeferier, fyllebilder, gruppebilder, hunder, katter, og pinnedyr. Deltagerne skal da gjette hvem av de andre som er eier av bildene som dukker opp. Veldig morsomt å spille med nære venner. Enda morsommere med vilt fremmede.

NB! Dette er kanskje litt risikabelt å spille med tinderdaten din, ettersom han eller hun ikke vet hvor stor andel av bildene dine som faktisk bare er selfies.

Stor i kjeften

Du trenger ikke være bergenser for å synes dette spillet er morsomt. Tvert imot! Spillet krever derimot et lite snev av selvironi. Det hele går ut på at deltagerne skal lese setninger til hverandre mens de har en diger plast-dings i munnen, noe som gjør det meget vanskelig å artikulere ordene. Dette gjør at vedkommende både ser og høres hysterisk latterlig ut!

Kortspill

Hvis du er veldig kjedelig, eller veldig morsom er dette en klassiker! Det finnes et mangfoldig utvalg med kortspill til alle anledninger!

Ryktet går

Spillet er en slags tegne-versjon av hviskeleken, og går ut på at deltagerne skriver ned et ord og videreformidler ordet gjennom en tegning de får ett minutt på seg å tegne ned. Neste spiller skal gjette hvilket ord sidemannen har prøvd å illustrere, og sender den videre til nestemann som må tegne den forriges gjetning. Dette spillet er hysterisk morsomt dess dårligere man er til å tegne.

Brunost, langrenn og lusekofte

Enda ikke hundre prosent sikker på om du er norsk? Dette påstandspillet kan gi deg ekte empiriske beviser på din identitet som nordmann! Med spørsmål som ”Eier du et vaffeljern?” og ”Har din familie noen gang hatt en volvo stasjonsvogn?”, kan du nå glede deg over ja-svarene dine, eller puste lettet ut over alle nei-svarene.

Ligretto

Heia heia, ludo blir vi aldri lei av. Ikke Ligretto heller for den slags skyld! Dette spillet har reddet så mangt en hyttetur og et familiebesøk. Poenget med spillet er å bli kvitt kortene sine så fort som mulig, ved å sortere dem i bunker fra en til ti ut ifra farger. Det beste er- Man trenger ikke snakke, men spillet er likevel veldig sosialt!

Alias og Kokkelimonke

Er du derimot glad i å artikulere all slags ord, er både Alias og Kokkelimonke tipptopptommelopp! Nå finnes det også partyalias, for dem som er både ordflink og en festløve!

What do you meme?

Spillets nettside beskriver What do you meme? som ”An adult party game for meme-lovers.” Spillet inneholder noen av de mest kjente memene på interweben. Målet er å lage den morsomste memen ved å sette sammen bilde- og tekst-kort. What do you meme kan minne om det populære spillet, ”Cards against humanity”. Nettsiden oppfordrer deltagerne til å spille til man blir pizza-sulten. Kloke og troverdige ord!

Twister

Perfekt etter en runde med Partyalias, What do you meme og pizza! Deltagerne kan avrunde kvelden, samtidig som de fordøyer både nylig lærte ord og pizza, i enda et sosialt og festlig spill!

Kommentarer

kommentarer