3F9459A05930407BB7473263E83FC42E

Bergens største joggeskolansering

I helgen var den største joggeskolanseringen i Bergen noensinne. På lørdag klokken 10.00 åpnet Helge Reyes dørene på Pharma og lanserte Nike Air Max 1/97 x Sean Wotherspoon. Utetrend blir fortalt at rundt tretti personer overnattet i regn og vind for å sikre seg en utgave av joggeskoen. Det er også første gang i Bergen at noe slikt skjer.

Skribent: Christine Hetland
Foto: Robin Frøderberg, Ivar Sæthre(hovedbilde), Christine Hetland

Utetrend snakker med Helge Reyes, som driver Pharma, om skoene før butikken åpner. Han forteller om skoens oppbygging, design og hvordan Pharma ble eneste butikken i Bergen som ble valgt ut til å selge et parti av den eksklusive modellen.

̶ Det er en hybrid faktisk. Så det er en blanding av to sko, du har en Air Max 1 såle og en air Max 97 overdel. Det er en helt unik sko, med en sammensetning av materialer og modeller som ikke er blitt gjort før.

̶ Nike hadde en design konkurranse for et år siden på Air Max Day som er en gang i året der de feirer at den første Air Max `en kom ut. Da var det en som vant en design konkurranse og han heter Sean Wotherspoon og driver en vintage butikk i LA.  Det er den skoen som skal lanseres. Det er ganske sykt. Vi er den eneste butikken i Bergen som får de. Det er også et veldig begrenset antall, så det er derfor folk står i syke køer for å få de.

Folk står i syke køer for å få de. (Helge)

Så kult at dere fikk de da!

Ja det er veldig stort, men det er derfor vi har åpnet denne butikken. Vi har jo bare vært åpen i et halvt år, men det er på dette nivået vi har ambisjoner om å være. Det er derfor Pharma konseptet er så gjennomført, med tanke på alt fra fargene, det visuelle og hele konseptet for det vet jeg at merkene setter pris på. De gir ikke slike sko til hvem som helst.

Utenfor er det en lang kø, den strekker seg fra Pharma og ut av strandgaten mot Nordnes. Vi får vite at rundt tretti personer har vært der gjennom natten og at flere har kommet til utover morgenen. Helge og teamet hans går rundt og deler ut sjokolademelk, gifler og kvikklunsj til de oppmøtte. Det er god stemning i køen og Utetrend snakker med noen av dem som har overnattet i Strandgaten.

Erik, Benjamin og Herman Foto: Christine Hetland

Hvordan var natten?

̶ Det var helt forferdelig egentlig, Det regnet sidelengs og vi hadde soveposer som var gjennomvåte og føtter som var kalde, forteller Herman.

̶ Det var iskaldt, men vi hadde god stemning da og det er viktig å få med. Alle er jo her for de samme greiene sant, legger Erik til.

Det var iskaldt, men vi hadde god stemning. (Erik)

Selv om det var iskaldt og regnet sidelengs klarte de å holde stemningen oppe. Det er forskjellig motivasjon som ligger bak valget med å campe ute. Noen skal gå med dem selv, mens noen kjøper for andre.

Køen utenfor Pharma i Strandgaten. Foto: Robin Frøderberg

Hvorfor er det verdt å campe ute for et par sko etter deres mening?

̶ Det er jo noe helt spesielt å gå med, kjøpe og eie en sko som er noe for seg selv på den måten som disse er. Slike ting skjer jo aldri i Bergen heller så når det først gjør det så har det fortjent en natt ute, mener Herman.

̶ Personlig så skal jeg kjøpe til noen andre da, men det er jo selvfølgelig opplevelsen som er syk. Det er en jeg har hatt kontakt med på Facebook. Jeg kjenner han ikke. Jeg får penger for det selvfølgelig, sier Erik.

̶ Grunnen til at jeg gjør det er fordi jeg stemte på at disse skoene skal bli lagd, for et år siden, så etter det så har jeg fulgt med på hele prosessen, forteller Benjamin.

Herman var nummer to i køen. Etter han hadde prøvd, kjøpt og blitt eier av skoene tok vi en liten prat.

Hvordan føles det å endelig fått skoene?

̶ Det føles bra å endelig ha de etter 23 timer i kø, men jeg vet ikke om jeg tørr å bruke de en gang eller om jeg bare skal ha de i glassmonter i stedet, neida, jeg kommer til å bruke dem. Faen de er fete.

23 timer i kø. (Herman)

Skoene ble utsolgt fort og mesteparten av dem i køen fikk ikke kjøpt. Pharma slapp inn en og en og det tok cirka en time så var de borte. 

Nike Air Max 1/97 x Sean Wotherspoon og Herman Foto: Ivar Sæthre

Kommentarer

kommentarer