IMG_0217

Et friskt pust i Bergens gater

De fleste har kanskje sett han på reklameplakatene til Carlings eller som DJ på Klubb Kok. Denne fyren er kul og moteriktig med en helt unik stil. Vi tok nemlig en prat med multitalentet Fredrik Opoku og spurte litt om hva han driver med om dagen..

Av: Stine Mari Stange

– Hei! Hvordan går det?

Jeg møter en fargerik og hyggelig fyr på Godt Brød for å snakke litt om hvordan han har det for tiden og hva som har inspirert den kule stilen og musikken stadig flere oppdager. Fredrik har på seg rosa fra topp til tå, og er et friskt pust sammenlignet med den ellers så nøytrale vintermoten de fleste går med.

Han begynner først å fortelle litt om hvordan han har det om dagen.

– Ja.. jeg kan jo ikke klage, har det bra. Livet er som en berg og dal bane, noen dager er bedre enn andre.

Han går og henter seg et glass med vann før han forteller litt om helgens planer.

– Først og fremst skal jeg ta det litt med ro, slappe helt av.

Deilig, men skal du ikke spille på Jacob Aall til helgen?

– Åå jo, stemmer det! Det er så mye som skjer for tiden, hadde helt glemt det, men ja det blir kult.

Fredrik får en del spillejobber om dagen, og det gjør hverdagsjobben hvor han jobber med utviklingshemmede mennesker enda mer utfordrende og unik.

– En typisk dag for meg som jeg virkelig digger er når jeg står opp klokken 7, drar på jobb og hjelper disse menneskene som virkelig trenger min hjelp, ferdig klokken 15 og deretter rett hjem for å øve litt på forskjellige spillejobber som foregår på kvelden. Jeg syntes det er veldig fett å spille en helt vanlig tirsdagskveld på Kok for eksempel.

For Fredrik er det ikke noe problem å spille ut over natten og han fungerer fortsatt helt fint dagen etter.

– Det er jo tungt, og man blir jo dødssliten, men det går helt fint!

Brudd med tidligere gruppe

Fredrik har lenge vært interessert i musikk, men det var først for ca. 3 år siden at interessen virkelig kom. Det som begynte med noen kompiser som spilte sammen under gruppen Hype ble senere et tillitsbrudd som i dag har skapt en ny kreativ gjeng som går under navnet Coastline Tribe.

– Det var jo en kjip ting som gjorde at jeg fikk interessen for å være DJ som blant annet inkluderte en tidligere kompis og meg. Vi var en kreativ kollektivgruppe som spilte på flere forskjellige eventer rundt om i byen på steder som Vaskeriet og Kok. Det som skjedde var jo at han ene kompisen min rett og slett lurte oss for inntekter vi skulle få fra døren, og dessuten flyttet han til Oslo for å gjøre sin greie der. Jeg merket jo at det var noe galt, og det var jo ikke noe fett å senere oppdage at vi hadde blitt lurt.

Senere kjøpte han sin egen DJ-konsoll hvor han lærte å gjøre sin egen greie. Det tok en hel sommer, men til høsten var han klar for å starte på nytt sammen med den nye kreative gruppen Coastline Tribe. Denne gruppen skal spille på Klubb Kok 10 mars sammen med African Sunz.

Helt unik stil

Å skille seg ut i dag er ikke spesielt vanskelig, men for at det skal være en egen stil må man vite hva man driver med. Fredrik har en sånn kul stil som gjør at folk snur seg på gata, men det kommer ikke helt gratis.

– Jeg får jo del oppmerksomhet ikke sant, det er kult og det kommer blant annet fra måten jeg kler meg på. Jeg gjør det jo med vilje, og kanskje spesielt når jeg har spillejobber, da vil jeg at folk skal legge merke til meg. Det er også en del som er skeptiske, og jeg har opplevd at folk har sagt rett ut at de ler av meg, men det gjør bare at jeg vil fortsette. Dessuten får jeg høre så mye positivt, at jeg vet det er verdt det.

Fredrik er for tiden å se på plakatene til butikken Carlings som naturligvis også skaper litt oppmerksomhet. Han nøler litt før han svarer på hva han syntes om det.

– Når folk spør meg om akkurat det blir jeg litt usikker, jeg føler meg ikke helt som en modell, men det er jo utrolig kult at de spør meg om bli med. Jeg har fått muligheten til å dra med Carlings til blant annet Sverige og til Finland som jeg aldri har reist til før, det er fett! Det har gjort at jeg har tenkt litt på om dette er noe jeg har lyst til å gjøre mer av i fremtiden.

Han forteller videre om hvem som har inspirert den sunike stilen hans og forteller om enda et talent, nemlig dansing. 

– Det er først og fremst Michael Jackson som inspirerte meg, jeg har alltid vært veldig fascinert over han. Selv om han var en veldig spesiell mann hadde han en utrolig kul stil og dansingen var fantastisk, jeg danser jo også. Må også si at Jaiden Smith og A$AP Rocky inspirerer meg veldig.

Hvor handler du helst klærne dine?

– Det er så mange plasser, men favorittene er Carlings, Urban, Weekday, Monki og dameavdelingen til H&M faktisk. Jeg elsker selvfølgelig Fretex, og sånne vintage butikker. Det er flere slike i Bergen, men favoritten min er en i Oslo som heter Robot.

Instagram

På Fredrik sin instagramprofil (@the.pretty_ugly1) finner du en hel haug av kule bilder som virkelig skiller seg ut i mengden. Det viser litt av hvem han er og hvordan han liker å kle seg.

– Det har blitt som en portefølje, jeg vil gjerne at andre skal se meg, kanskje modellbyråer som er på utkikk etter noe nytt.

Store drømmer

De aller fleste av oss har drømmer vi ønsker å oppfylle. Fredrik har store drømmer, og han ønsker å leve et så kreativt liv som mulig.

– Det er vanskelig å si hva min største drøm er sånn karrieremessig, men jeg vil i hvert fall jobbe med kreativitet til jeg dør. Jeg vil samle så mange kreative mennesker som mulig under samme tak, og hele tiden gjøre noe fett. Ut å reise, møte nye folk også videre. Når det kommer til spillejobbene mine ønsker jeg faktisk å være Dj-en til en kjent artist, ikke bare spille på egenhånd. Det er også en drøm for meg å bli modell, at jeg får en kontrakt, muligheten til å gå fashion week i London, Paris og New York.

I tillegg til alt dette kunne Fredrik også tenkt seg å drive med filming og dansing, så det er absolutt ingen tvil om at dette er en kreativ fyr som kommer til å nå langt. Helt til slutt spurte vi han om hvilke tips han ønsker å gi til noen som vil skille seg ut i klesveien.

– Man må bare godta den man er, like seg selv og kroppen din. Det er så mange forskjellige stiler og man kan finne utrolig mye inspirasjon ved å følge noen kule folk på Instagram for eksempel. Man må uansett bare prøve litt og se hva som fungerer for deg. Folk vil gi deg negativ energi, men enda mer positiv.

Kommentarer

kommentarer