SecondLove 1

– Jeg elsker virkelig jobben min

I Øste Skostredet finner du bruktbutikken secondLove, en vintagebutikk hvor alle vil finne noe de liker. Eieren, Lisa Story, er en lidenskapelig person som elsker jobben sin veldig høyt. Vi har igjen snakket med henne, denne gangen om gatemote, konkurranse og lidenskap.

Skribent: Stine Mari Stange
Hovedbilde: Thea Kristin H. Johannessen

Siden vi intervjuet Lisa i 2016 har det gått veldig bra. Det blir mye jobb, men til gjengjeld har Lisa fantastiske gode og trofaste kunder som kommer igjen og igjen. Hun sier også at det er nettopp hos kundene mye av inspirasjonen kommer.

– Jeg blir hele tiden inspirert av mine kunder, og det er hos dem jeg finner kombinasjoner jeg ikke har tenkt på før. Jeg kan for eksempel stå oppe i studioet mitt, høre at det kommer en ny kunde og møte en helt fremmed person som gir meg masse inspirasjon.

I butikken ligger det nemlig også et studio i andre etasje. Her får Lisa være kreativ hvor hun lager de flotteste malerier som hun selger videre direkte i butikken eller på bestilling av en kunde.

– Oppe i studio er jo mitt aller mest private sted. Ned trappen er det offentlig for hele verden. Jeg har muligheten til å gå opp og ned mellom to verdener, noe jeg elsker.

Lisa lager de flotteste malerier som hun selger videre direkte i butikken eller på bestilling av en kunde. 

Lisa har en kul butikk med helt unike klær hvor det daglig blir fylt på med nyheter. Selv om butikken har en egen stil, skal det være mulig for alle å finne noe de liker.

Syntes du stilen i butikken har forandret seg siden sist vi snakket?

– Nei, eller man forandrer seg jo hele tiden, men den litt ”sharp-edgy cutten” er en klassiker hos meg. Jeg følger jo med på catwalken og hva som er in akkurat nå, så jeg prøver å holde følge. Mennesker er jo stadig i forandring og butikken følger meg og min stil, men jeg tviholder fortsatt på den stramheten. Det er uansett en daglig forandring i butikken, det er jo det som er gøy med vintagebutikker, at det alltid er noe helt nytt.

Gatemote i Bergen

De siste årene har Bergen virkelig utviklet seg mer og mer når det kommer til gatemote. Flere dropper den praktiske allværsjakken til fordel for kule kåper og vintage klær fra flere av Bergens unike bruktbutikker, secondLove er en av disse.

Foto: Stine Mari Stange

– Det at mange tør å gå ut av boksen, bidrar også til at det faktisk er mulig å drive en vintagebutikk, sier Lisa.

Føler du butikken din har bidratt til å endre gatemoten i Bergen?

– Ja, det tror jeg. Det er så gøy å gå rundt i gatene og plutselig spotte noen kule folk med klær fra min butikk! Det har også skjedd at jeg har vært i København eller Oslo og sett folk bruke klær fra secondLove, det elsker jeg.

I det siste har det også kommet enda flere kule vintagebutikker til Bergen. Til spørsmålet om hun liker konkurransen svarer hun:

– Jeg liker at det kommer flere butikker, alle har jo hver sin stil og alle er venner og kollegaer. Ingen gjør jo akkurat det jeg gjør, og vi kjemper jo tross alt samme sak; for miljøet. Det har jo vært litt tomt å stå alene, så jeg håper at det kommer enda flere, men vi får se.

Brann i nabobygget

For Lisa er det å drive butikken en lidenskap, eller en livsstil om man skal si det sånn. Det er helt tydelig når man prater med henne at dette er noe hun lever for, og hvis det skulle skje noe tar hun det naturligvis veldig personlig.

Foto: Thea Kristin H. Johannessen

For omtrent 1 år siden, 13 mars, var det en brann i nabobygget som ligger vegg i vegg med butikken.

– Jeg satt hjemme i sofaen og luktet plutselig at det var noe som var svidd. Siden jeg bor like i nærheten av butikken, kunne jeg bare gå ut på gaten og se at huset ved siden av butikken stod i brann. Jeg var helt i sjokk, og det tok lang tid før jeg kunne åpne butikken igjen med vannskader, brannskader og alt som følger med. Alt gikk bra med min butikk, men jeg kjente virkelig hvor mye dette betyr for meg. Kundene, hverdagen i butikken, alt sammen. Jeg elsker virkelig jobben min, og det er takket være kundene og den enorme støtten at jeg får lov til å holde på med det jeg elsker.

Kommentarer

kommentarer