IMG_2695

Tirsdagstendenser er tilbake

Fet livemusikk, gratis mat og ildsjeler av sjeldent kaliber er noe av det man finner når det er duket for Tirsdagstendenser på Folk & Røvere. Etter å ha hatt det uhyre populære konseptet på vent i tre uker er de igjen på plass med oppussede lokaler og tre retters. Utetrend tok en prat med Røverne som står bak dette unike konseptet.

Skribent: Andreas Torres
Foto: Andreas Torres,  Anders Hauge

Hver Tirsdag i 1,5 år har ildsjelene Bjarne Nordlund (Dj Bbjackson) og Anders hauge (MataBonden) sammen med Geir Svennsson disket opp gratis mat og live musikk på Folk & Røvere i Skostredet. 4500 porsjoner med gratis mat senere er Anders og Bjarne fortsatt like, om ikke mer, motiverte.

Tirsdagstendenser har nå stått stille de siste tre ukene og i mellomtiden har de fått nytt og større lokale på samme plass. Nå er de igjen klare for å motta sultne og musikkglade røvere. Bjarne og Anders forteller at skal nå servere tre retters når de åpner dørene på de nyoppussete lokalet Tirsdag 3. April.

Hvordan gikk dette fra å være en idè til å bli virkelighet?

— Vi bare gjorde det….. Vi bare hoppet i det…

— Målsetningen vår var å gjøre noe fett som ble lagt merke til. I utgangspunktet kunne vi klart å tjene litt penger på dette, men det er ikke målet vårt. Skulle vi tjent penger hadde vi bare gått på jobb istedenfor.

  Vi vil være et møtepunkt der folk kan samles, en scene for artister som er på vei opp, samtidig som vi gjør noe annerledes, som for eksempel å servere mat. Bjarne og Anders forteller at det var utrolig flott at Folk og Røvere gav de en sjanse selv om de ikke hadde noen tall å slå i bordet med.

– De har gjort sånn at vi kan gi dette til folk gratis.

Illustrasjon: Anders Hauge

Hvordan kom dere frem til at det skulle deles ut gratis mat?

— Menn med skjegg som deler ut gratis mat, det er et gammelt konsept, det står om det i sånne tjukke bøker, det er derfor det funker. Shout out til Jesus!

Videre forteller Bjarne:

— Det at det ikke er penger inne i bildet gir deg med en gang mye større frihet. Jeg ser på dette som kunst, å arrangere en vellykket kveld. Bindeleddet er elementer av kunst igjennom hele kvelden.

Med en gang man blander penger med kunst blir det en forventning til hva man skal levere. Når en har et sånt budsjett som vi har og er åpen og ærlig med alle og sier; dette er det vi har som budsjett, vi er ikke her for å tjene masse penger. Da slapper folk av med en gang og senker skuldrene.

Folk som går fast på Tirsdagstendenser hjelper til med å servere, de hjelper til med å rydde og lignende.

– De tar virkelig vare på konseptet. De tar med seg flere nye fete folk inn der også, istedenfor at det blir en sånn greie som at når det blir populært så dukker alle løkene opp. Det har ikke skjedd. Dessuten så er det så fullt av fete folk her at er du løk så er det ikke plass til deg.

Hvorfor på tirsdager?

Med en spøkefull tone sier Bjarne:

— Det er fordi at det er masse fete folk som går ut på Tirsdager. Ikke noe vondt ment mot regnskapsførere, jeg har fått masse god hjelp av gode regnskapsførere opp igjennom tidene og jeg trenger sikkert en nå snart, men de pleier ikke å gå ut på Tirsdager, de har som regel jobb dagen etterpå.  En finner ofte folk i kreative yrker som musikere, kunstnere, folk som jobber med kultur og i utelivet som er opptatt av god kvalitet, og som liker å gå ut på dager hvor gjerne alle ikke er ute.

Det lages mye mat på kjøkkenet om tirsdagen, hvordan blir en typisk tirsdagskveld til?

— Der har vi ofte med venner eller kokker fra andre plasser som vi vet er flinke og lage mat og som er glad i god stemning og god musikk. Det at det ikke er profitten som er i fokus gjør at man får mye frihet og vi liker derfor å ta oss litt vann over hodet. Vi finner gjerne noe på nettet og tenker; hmm det der så jævla godt ut, det hadde vært fett å lage. Så lager vi det.

– Når det kommer til bookingen så har vi også veldig frie tøyler. For eksempel så husker jeg at jeg plukket opp Sigurd og Røkka Utenfor bybanen. Jeg var på vei hjem fra jobb, der sto det 2 dudes, han ene sto og beatboxet, og han andre sto og spillte gitar. Jeg hadde litt tid, så jeg sto å hørte på. Til slutt gikk jeg bort og spurte om de ville spille neste Tirsdag. Det at det faktisk blir gjennomført, fordi man har så mye frihet er en dødsfet greie.

Det har vært mye fete artister på Tirsdagstendenser; Action the man,

Dj sWEED, Angelo Reira, Espen Horne, Fl3x er noen av de som tidligere har spilt om Tirsdagen.

Dette konseptet er laget for å deles forteller Anders og Bjarne.

– Det å dele musikk og dele mat, det er noe av det feteste man kan drive med.

Illustrasjon: Gaute Haugland

Bjarne forteller at han har drevet på i utelivet i 18 år, blant annet har han vært med å starte og drive en del utesteder. Han forteller litt mer om hvorfor han enda holder på.

— Nå har jeg jo barn også videre, så det er ikke alltid det passer like bra å jobbe i utelivet hele tiden, men jeg kommer alltid til å ha en fot innenfor utelivet. Man vil jo fortsette å gjøre ting som gir deg noe. Når du ser deg rundt i lokalet, og du ser at alle sammen koser og du vet at; dette her er på grunn av oss. Det er en god følelse.

Hva har dere å si til alle de som stiller opp for å gjøre tirsdagene mulig?

– De som er rutinerte og har masse mennesker som følger dem har gjort det så og si gratis for å hjelpe oss. Det hadde aldri blitt sånn som det har blitt uten dem. Hadde det bare vært meg og Anders som hadde stått det og snurrer plater hver tirsdag hadde det mest sannsynlig blitt kansellert.

Begge to virker oppriktig rørt når de forteller om hvordan folk stiller opp for å holde prosjektet deres gående

—Enkelte folk som er der skal gjerne på jobb dagen etterpå også, det at de stiller opp og dukker opp hver Tirsdag for at dette ikke skal dø ut gjør meg rett og slett rørt. Hvor mange fete steder som har blitt lagt ned hører man ikke folk snakke om. Nå ser vi at folk faktisk stiller opp for å holde dette i live, de er helt fantastiske. Folk er med på å bære og skaffe ting, folk føler en tilhørighet til konseptet. Vi blir rett og slett rørt. 

Link til eventet: https://www.facebook.com/events/1209157262520018/

Sist men ikke minst ønsker Anders og Bjarne i farten å gi en shoutout til samarbeidspartnere, kokker , djer og artister som har vært med å få det hele til å gå rundt:

Kono 16! Geir svensson!, skaterboy Rico, Snorre, Ferdy funk, Action the man, fl3x, Angelo Reira, Cfau, D!ego, Verk, m!kal, Haien, Blasfemisk eksplosjon, Will black Diamond, Sigurd og Røkla, Yuzzo, Ivar thormodsæther, Essa Cham, Dj sWEEDe, Anders g, Super G, zigzagzvor, Ø.Rise, Timmy, Kjetil og Jon, Siistaa Lååteen, phat Barry & curly Ray , Sam Marriott, Frank Xerox, Cissa, Kassa, Henriflette, ill Tariq, Barabass, Espen Horne, Stig paa, sjufjell bergsystem,Dj Cato, Dino, Store E, Pål Patl, Kristjan Freyr, Izziotra, Julie Silseth, Karolinski music, Elias, Biivibe, araber1, Leven, Rorro, David, Carlos, Jarle Høyvik, Andre flaten, Mads Oliver, Gaute HauglandEli, vegan og vegetar gang, Jan Forland, Lerøy Seafood, Bjørn Reksten, Ivanski, Raul, Nahid, Dcmc, R.i.p kaffeen, Folk, Røvere og alle andre vi ikke kom på i farten.

Kommentarer

kommentarer