HAVSUN2

EDM/Pop-debut fra småbruk i Arna

Håvard Sundland har vært innom både danseband og russemusikk. Med blant annet Odd Nordstoga som inspirasjonskilde lager han EDM og pop-musikk fra en garasje i Arna.

Skribent: Maria Sung Ae Lervik
Foto: Jonathan Vivaas Kise

22 år gamle Håvard Sundland vokste opp på et småbruk i Arna, omgitt av fjell, musikalske familiemedlemmer, og låvefestivaler. I november signerte Sundland med Universal, under artistnavnet HAVSUN, og nylig slapp han sin første singel som heter ”Pillow”, sammen med årets urørtfinalist, Hanne Mjøen og Magnus Bertelsen.

HAVSUN beskriver musikken sin som en blanding av pop og EDM. Med et lydbilde som inkluderer både energiske elektroniske og urbane pop-elementer håper han at musikken hans kan lyttes til både på fest, på stranden, på klubben og i bilen. Kort sagt, passe til så mange settinger som mulig.

– Sounden på ”Pillow” er typisk det jeg vil skal representere meg. Jeg har lyst til å lage musikk som alle kan like, men som har en edge. Det var en kul låt å starte med, forteller han.

Kunne godt tatt over familiens småbruk
I tillegg til å bli inspirert av både EDM og hip hop, og ha vært innom russemusikk en kort periode på videregående, var Odd Nordstoga en av HAVSUNs første inspirasjonskilder. Til spørsmålet om han kunne tenkte seg å ta over småbruket til familien svarer han instinktivt ”JA!”.  Etter å ha signert med Universal har han jobbet litt med et eget team og fortsatt å lage mye av musikken i garasjen hjemme i Arna.

– Jeg liker å ta med meg ideer og gjøre ting ferdig der. Jeg kjenner rommet. Det er liksom trygt og jeg er vant til det, ler han.

I tillegg har foreldrene renovert en låve som har blitt et lokalt festlokale, hvor det arrangeres festivaler og skrivecamper. Noe som kanskje ikke er så rart med en helmusikalsk familie.

”Ikke-jålete” og hverdagslig
Når det kommer til image er HAVSUN mest opptatt av ærlighet. Han forteller at det nærmeste han kommer til image må være det ”ikke-jålete” og hverdagslige.

– By og betong er det mye av i musikkvideoer. Videoen til ”Pillow” ble filmet på Gullfjellet i Arna. Det er egentlig bare meg og noen kompiser som springer rundt i fjellet. Det var den beste måten for meg å vise det som er meg og det jeg har vokst opp med.

Releasefesten til debutsingelen fant så klart sted i låven, med venner, bekjente, familie, og team til stede.

– Jeg har fått bra støtte av familie og venner. Det er utrolig stas å slippe den første låten. Det har jeg ventet lenge på, sier han.

”Jeg er utrolig fan av folk fra Bergen.”
I fremtiden kunne han tenke seg å samarbeide med flere artister i nærområdet.

– Jeg er utrolig fan av folk fra Bergen, men også Norge generelt. Det hadde vært kult å samarbeide med Sigrid eller Jesper Jenset. Dagny hadde også vært fett! Det ultimate goal er å gjøre noe med gutta fra Chainsmokers. De er sykt bra både produksjonsmessig og live.

Shout out-runden går til Chis Nesse, Mads Arron og kompisen, Steffen Vike Holm som nettopp har kjøpt sin første Cabriolet.

Planene framover er å bli edru etter releasefest og lage masse bra låter. Heldigvis kan han meddele at han er fornøyd med samarbeidet med Universal, og måten ”Pillow” har blitt tatt imot på så langt. Blant annet har den blitt plukket opp av spillelister i Island.

– Jeg gleder meg til fortsettelsen. Det føles veldig bra, avslutter han.

Kommentarer

kommentarer