Processed with VSCO with c1 preset

Få en smak av hele verden i Nygårdsparken

I den vakre Nygårdsparken har det virkelig blomstret det siste året. Ikke bare har det kommet frem en kafé som tilbyr smaker fra hele verden, men det er også blitt et fint sted for barn å leke mens foreldrene kan nyte en kopp kaffe. Vi har vært å sjekket ut Verdenskafeen, som er bare et av mange konsepter man vil finne fremover i parken.

Av: Stine Mari Stange

Vi tok en prat med driver av kafeen, Odd Erik Dahl, og spurte litt om hvordan det er å drive dette spennende konseptet som kan utvikle seg til å bli et fantastisk midtpunkt i byen.

Hvorfor valgte dere å starte en kafe akkurat her?

– Dette er et kommunalt tiltak for å vekke denne flotte parken til live igjen, slik at byens borgere har et sted å dra til. Vi ønsket også at de som bor i nærheten skal oppleve parken som et naturlig samlingssted. Her samarbeider vi med flere unike aktører som for eksempel Bergen Kaffebrenneri, men vi ønsker stadig å få med flere på laget.

Odd Erik Dahl driver den flotte Verdenskafeen i Nygårdsparken

Hva menes egentlig med verdenskafeen?

– Verdenskafeen er en del av det som skjer her, vi har også andre arrangementer i samarbeid med blant det kulturelle i Bergen kommune og Mat og Prat.

Hva er Mat og Prat?

– Det er et kvalifiseringstiltak som blant annet driver med arbeidstrening for innvandrere, hvor disse selv finner fram menyer og temaer fra hjemlandet sitt. I tillegg til dette har vi en vanlig kafe, men temaene på Verdenskafeen forandres fra gang til gang. Vi ønsker at temaet skal reflektere arbeidernes bakgrunn. Det er et kommunalt prosjekt som bidrar til at det kanskje blir større forståelse og samarbeid mellom de forskjellige kulturene.

Det er veldig hyggelig å tilbringe en formiddag her i parken. Barn leker utenfor og det er en rolig og avslappende stemning i lokalet. Det er ikke vanskelig å forestille seg at det fort kan bli fullt her når det er spesielle arrangementer eller en solfylt dag.

Hyggelig å tilbringe en formiddag her med både venner og familie.

Hvorfor anbefaler du folk å komme hit?

– Jeg anbefaler absolutt alle å komme hit! Det er autentisk mat laget etter bestemors hjemmelagde oppskrift og med en litt annen vri. Her finner man ikke typisk ”restaurant-mat”, men ordentlig god mat som formidler en annen kultur. I tillegg er det veldig billig.

Selv har jeg gått forbi kafeen mange ganger og blir stadig nysgjerrig hvis det er et arrangement på gang. Det yrer av folk og lukter alltid fantastisk godt, det er Odd Erik enig i.

Hva slags aktiviteter har dere planlagt fremover?

– Neste måned er det fokus på gatemat, vi er de eneste i Bergen som hittil har fått lov til å ha ”Food-Trucks”, noe som tiltrekker en del folk. Vi har også et konsept som heter «Matparken» hver søndag hvor vi blant annet har fått besøk av is-produsenten Hallaisen. Når vi arrangerer Matparken er det ofte aktiviteter for barna på dagen, mens utover kvelden er det restaurantmat med ”Street-Food” konsept. Veldig populært! En gang i måneden har vi også tegneklubben, dette er hovedsakelig for voksne, men vi har også aktiviteter som passer for barn. Gatetrening er også noe vi arrangerer som mange benytter seg av.

Hvilke andre ting gjør dere her i parken?

– Hver lørdag kommer det ofte foreninger og idrettslag hit, så det er veldig hyggelig å få med seg. Vi jobber stadig med å knytte oss til flere aktører slik at det skal bli enda mer attraktivt å tilbringe tid her i parken vår. I fjor hadde vi flere store arrangementer blant annet når det var sykkel-VM her i byen. Vi har også planlagt en kjempestor parkdag 12 mai.

Det er altså nok av ting å gjøre fremover, men det kan virke som dere har satset litt på aktiviteter hos barn, stemmer dette?

– Det stemmer til en viss grad, men vi ønsker jo at dette skal være et sted for enda flere folk fra forskjellige miljøer.

Hvilke tilbakemeldinger har dere fått etter at dere startet?

– Vi har fått veldige positive tilbakemeldinger, det virker som folk er glad for at det endelig skjer noe her og det kommer stadig flere og flere mennesker. Når den nye delen av parken åpner blir det enda flere lekeapparater lignende det man kan finne på toppen av Fløyen.

Processed with VSCO with c1 preset

Sjekk gjerne ut Facebook siden til Nygårdparken her (https://www.facebook.com/Nygardsparken/?ref=br_rs)  for få finne ut mer om disse kule arrangementene!

Kommentarer

kommentarer