store stine

Videopremiere og musikksnakk med Store Stine

Store Stine synger om utenforskap og lengsler i sin debutlåt «Avgårde Kåre», og med det gir hun en stemme til alle som føler seg utenfor. De finnes det mange av.

Av: Gjesteskribent, Susann Hellesnes
Foto: Paulina Tamara

(Musikkvideo i bunnen av artikkelen)

– Det er første singelen ever, for Store Stine da, forteller Stine Wingsternes, som nå går under artistnavnet Store Stine.

– Tankene er flyktige

Tidligere har hun gått under navnet Lille Stine, men da var det rap hun drev med. Som tidligere medlem av rapgruppen Norsk Tiger er hun ikke fremmed for å lage musikk. Hun har gitt ut et helt album med gruppen, og som soloartisten Lille Stine rakk hun å få noen singler på samvittigheten. Nå er hun tilbake igjen i et nytt landskap, hakket mer sårbar, utvilsomt mer modig. Man skal føle på noe når man hører musikken hennes. Mye på det beste – ingenting på det verste.

– Nei, men det er sant, det. Låten er åpen for tolkning. Jeg håper jeg treffer noen veldig hardt, og noen treffer jeg kanskje ikke i det hele tatt, ler den energiske bergenseren.

Stine startet musikkeventyret i en leilighet i Berstadhuset. I vennegjengen var det om å gjøre å skrive den beste låten på færrest mulig minutter. Sånn oppdaget hun behovet for å uttrykke seg gjennom tekst og melodi. Et behov som ikke har gitt seg, men heller vokst seg større med årene. På «Avgårde Kåre» får hun rast fra seg. Hun har mye på hjertet, og den silkemyke vokalen tar oss med inn i det Stine beskriver som “et rikt ytre liv”.

– Jeg holder nå på med livet mitt. Tankene er flyktige, jeg observer ting. Om en relasjon er forstyrrende, eller jeg ser noe vakkert.

Hun tar en pause.

– Så blir det en sang av det til slutt, da. Det kan i hvert fall bli det, ler hun.

Musikkvideoen har mange kjente fjes

Den tilhørende musikkvideoen er produsert av Hildegunn Wærness, som Stine har mange lovord om.

– Jeg er fantastisk stolt av å ha fått jobbe med henne.

Stine på sin side er et sjelden syn i sin egen musikkvideo. Hun har heller gitt plass til venner og kjente, som mimer «Avgårde  Kåre» i ulike sinnsstemninger. Mange av dem har man sett før.

Låten ble spilt inn i Duper studio, og selve innspillingen ble gjort unna på kun én dag.

– Også er det Sandra Kolstad og Martin Smoge som har vært produsenter. Miksingen er gjort av Yngve Sæthre. Det er mye bra som har blitt laget oppe i det studioet der, altså.

Nå gleder hun seg veldig til responsen. Ikke minst til å få delt videoen og låten.

– En del folk har investert tid i låten, så jeg har lyst at alle i verden skal høre den. Men det blir som det blir, sier hun.

Se videoen her.

Kommentarer

kommentarer