Processed with VSCO with c1 preset

En dag i livet til en kul bergensjente

Det er ingen tvil om at Bergen er en by hvor det bor mange flotte og kule jenter. Tar man en tur ut i gatene kryr det av velkledde og selvsikre jenter de fleste ønsker å bli kjent med. Vi har tatt en liten prat med en av disse, Beate Felde, og hørt med henne hva en dag i hennes liv innebærer.

Skribent: Stine Mari Stange
Foto: Beate Felde

Først og fremst, hvordan ser en typisk dag ut for deg?

Som student er ikke hver dag lik, men jeg pleier å stå opp, finne antrekk for dagen, deretter sette på kaffe og lese i dagens aviser. For tiden skriver jeg bachelor i medievitenskap, så jeg bruker som oftest morgenen på å lese og skrive på denne.

Ellers er jeg fotojournalist for Studvest, så en typisk dag for meg inneholder også å ta en god del bilder. Hvis jeg ikke er okkupert med dette drar jeg og min gode venn Maria ofte på vårt stamsted Bloms for å lese på ettermiddagen. For tiden blir kveldene brukt til å koble av med venner og noen drinker, våre favorittsteder er for øyeblikket ”The Tasting Room” og ”Magdas” (Sangariaen her må dere prøve!). Bergen har dessuten bydd på finværet i det siste, så det har blitt en del kveldsbad også!

Processed with VSCO with c1 preset

Podcast

Beate er ikke bare en student som i tillegg jobber som journalist, hun er også med i en mote-podcast, nemlig NORMCORE (@normcore.srib). En del ettermiddager går derfor med på å planlegge og finne inspirasjon til ukens sending. Alle som er bare litt moteinteresserte burde helt klart sjekke ut denne podcasten, det skal i hvert fall jeg!

Hva er det beste med å være med i NORMCORE?

Vi startet NORMCORE fordi vi følte at Bergen og Norge manglet en mote-podcast. Det beste med NORMCORE er å få snakket en time i uken om favoritt temaer sammen med Silje og Hanne. Det er også morsomt å finne saker og trender man kanskje ikke liker først, men som man elsker etter den timen.

Hvorfor vil du anbefale podcasten til andre?

– NORMCORE er for deg som vil holde deg oppdatert på mote, samarbeid og trender! Vi er tre ulike personer med hver vår stil og smak, så man finner alltid en å holde med.. haha. Hvis det er en episode man må få med seg er det våre temasending om ”Sex and the City”.

Dagen i dag

Vi intervjuet Beate på en solfylt søndag, hvor det blant annet var Street-Food Festival i byen og ny utstilling på KODE.

Hva har du gjort i dag?

Søndager er min favoritt dag! Jeg startet morgenen med å løpe, anbefales i en hektisk eksamensperiode, og senere tok jeg en tur på KODE for å se den nye J.C Dahl utstillingen. Jeg elsker å vandre rundt på KODE på søndager.

– Etter utstillingen ønsket vi å sjekke ut matfestivalen, her stod vi to timer i kø, men det var virkelig verdt det. Ellers har jeg bare slukt litt av solen Bergen har tilbudt i dag. Resten av kvelden vil jeg drikke litt vin og jobbe videre med bacheloren.

Hva inneholder en drømmedag for deg?

Mine favorittdager er de dagene man ikke helt har planlagt, hvor man finner ut hva man skal gjøre mens den kommer. Inneholder gjerne en god frokost, noen venner, museum, god mat, et par drinker og kanskje litt shopping. Jeg er også veldig glad i søndager hvor du ligger rett ut på sofaen med roomien og binge-watcher en serie.

Hva liker du best med Bergen?

Jeg hatet først Bergen da jeg kom, haha, men det har fort blitt en av mine favorittbyer. Jeg elsker de dagene det er fint vær og man kan ligge i universitetsparken. Det er mange barer jeg elsker her, og dessuten har jeg så mange gode minner fra byen.

– Jeg er også veldig glad i butikkene Second Love, Retro, Twisted og alle de unike konseptbutikkene man finner her. Jeg elsker at Bergen har fått meg til å like å trene, og ikke minst elsker jeg alle folkene her.

Hvor finner du inspirasjon til klesstilen din?

Inspirasjon får man hele tiden føler jeg, men det stedet jeg blir mest inspirert er selvsagt Instagram. Jeg elsker de crazy outfitene til Fanny Ekstrand for eksempel, eller min venn Maren Schia. Jeg plukker også opp tips fra ulike tendenser som går, for eksempel kjøpte jeg en gjennomsiktig veske siden jeg elsket den Celiné hadde kommet med. Man får også mye inspirasjon hvis man bare er i butikker å kikker eller leter febrilsk på Fretex.

Er det noe du aldri ville gått med?

Haha, hvis du kjenner til podcasten ville du vist dette svaret! Jeg har en fobi for joggebukser, og jeg har aldri (utenom de mamma kjøpte til meg da jeg var 4) eid et par joggebukser. Det er det absolutt styggeste plagget i historien av plagg!

Liker du å skille seg ut i klesveien? Hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg har alltid likt å kombinere ting som kanskje ikke alle ville turt å gjøre selv, og da tenker jeg ikke kun på sterke farger eller mønstre. Har alltid elsket rare snitt og alt for store dressjakker.

– På min videregående gikk alle i ”uniformen”. Det vil si hvite skjorter og sorte bukser, gjerne i kombinasjon med vaffeljakke og Converse. Det var vel på grunn av dette jeg heller ønsket å gå en annen vei og kjøpte heller løse bukser med høy midje som jeg brukte/bruker i kombinasjon med en oversized blazer. Det at jeg kombinerer plagg på en unik måte enn alle andre og min blazer kolleksjon er nok det som gjør min stil litt annerledes, ønsket mitt er vel å ikke være normcore egentlig.

Sjekk ut Beate sin kule instagramprofil for mer inspirasjon: @beatefw

Kommentarer

kommentarer