Attachment-1

Fantastiske alternativer til bunaden

Om bare noen få dager er det klart for årets beste dag, nemlig 17 mai! For mange er det dagen i året hvor man kan gå med bunaden sin, mens for andre er det en perfekt anledning til å kjøpe et helt nytt og flott antrekk. Vi har tatt en liten prat med noen av byens fineste butikker og funnet antrekk som kan passe hvis du ikke har eller vil gå med bunad.

Skribent: Stine Mari Stange

Høyer

Først snakket vi med den fantastiske Høyer-butikken som ligger midt i hjertet av Bergen. Her vil du garantert finne mange alternativer til bunaden, i tillegg til en hel haug av forskjellige tilbehør.

Venstre: Kjole fra By Malina – Veske fra See By Chloé Midten: Blazer og bukser fra J. Lindeberg – Skjorte fra Stenströms – Sko fra Common Projects Høyre: Genser og bukse fra Missoni – Veske fra Proenza Schouler Foto: Ingvild Auestad Moen

Hvilke tilbehør mener dere er perfekt nå til 17 mai?

Det er så mange tilbehør man kan bruke til 17 mai! Vi har masse fine smykker og øredobber som er perfekt til å gjøre et hvert antrekk komplett. I tillegg til dette har vi flere fine vesker, som har plass til alle små nødvendigheter i løpet av en lang dag.

Hva er deres drømmeantrekk på 17 mai?

– Vi har flere kunder som av ulike årsaker ikke bruker bunad på 17 mai, og når man skal velge seg et antrekk til den store dagen, er det mange som ønsker å gå for kjole. Kanskje er det fordi man forbinder kjolen med festlige tilsetninger, men vi har også mange gode alternativer til kjolen. Dagen kan fort bli lang og derfor syntes vi det er viktig å gå for et antrekk man føler seg vel og komfortabel i. En lekker dressbukse med en bluse er også perfekt for denne dagen – elegant og komfortabel!

Er det noen antrekk dere absolutt ikke ville gått med?

– Når det kommer til antrekk man bør unngå er det gjerne plagg som er for korte, som for eksempel miniskjørt. Og hvis du går for et kort skjørt, er det lurt å ha i bakhodet å skape balanse i antrekket. Ved å for eksempel kombinere det korte skjørtet med en bluse med lange ermer. Uansett, det viktigste er at man føler seg fin og komfortabel.

Ganni

Vi har tidligere skrevet om vår-trender du kan skaffe deg hos den moteriktige butikken Ganni, og det er ikke uten grunn av vi har lyst til å vise frem antrekk derfra igjen. Merket er i vinden som aldri før og det burde ikke være vanskelig å tro hvis du ser på noen av de fantastiske kjolene under.

Foto: Silje Ringheim

Hva syntes dere er det beste alternativet til bunad på 17 mai?

– Det beste alternativet til bunad hos oss må være det store utvalget av kjoler! Vi har mange varianter, men favoritten må være omslagskjolen. Grunnen til dette er hvordan omslagskjoler er flatterende på kroppen uansett fasong. Den fremhever midjen, og har du ikke noe særlig midje får du en illusjon av det. Hos oss har vi noe for en hver smak, enten du liker å pynte deg i en nydelig silkekjole eller i litt mer avslappede kvaliteter som bomull og viskose.

Foto: Silje Ringheim

Er det noe dere absolutt ikke ville gått med?

17 mai er i hvert fall en dag for å pynte seg, så styr unna jeansen!

Hvilket tilbehør er deres favoritt?

Tilbehøret denne sesongen må være noen fine sko som komplimenterer resten av antrekket. Liker du en enkel, klassisk kjole kunne du kanskje gått for noen rosa pumps eller fine ballerina sko med sløyfe?

Vero Moda

Dette er virkelig butikken man burde dra til om man ønsker seg helt nydelig kjoler på budsjett! Etter at butikken gikk inn i et samarbeid med Tone Damli har det stadig kommet bare finere og finere plagg vi ønsker oss.

Foto: Stine Mari Stange

Disse kjolene kan være perfekte både på den store dagen, i konfirmasjon eller for eksempel om du skal noe på kvelden og ønsker å bytte ut den tunge bunaden. Vi elsker i hvert fall både fargene og snittene!

Kommentarer

kommentarer