32978813_10215653258387489_4640275300729487360_n

Stemningsrapport: Bergen Streetfood Festival

I hagen ved SnekkerbakkenBergenhus festning finner vi Bergen Street Food Festival denne helgen. Sceneriet byr på historiske Håkonshallen, tivoliet på bryggen i horisonten og grønn plen å slappe av på. Gatematfestivalens meny inneholder blant annet Crépe, hjemmelaget is, Ramen, Kylling Satay og Steam Buns. Maten serveres fra telt eller Food Trucks og folk spiser med hendene. Humøret er på topp, selv i de lengste køene. Utetrend tok turen lørdag, for å sjekke ut gatematen og folkelivet.

Av: Christine Hetland

Bergen Street Food Festival er det servering av alt fra «spicy» verdensmat til klassiske «guilty pleasures» som pannekaker og is. Det var lange køer, da rundt ti tusen mennesker tok turen innom festivalen på lørdagen. 

I Holy Crepe køen traff Utetrend, Khanh Doan og Remy Eltawafshy (hovedbilde) og spurte de om hva de syntes om festivalen. De påpekte den gode stemningen, og at selv om det var lange køer var alle i strålende humør.

Har dere smakt noe?

̶  Ikke enda, men alle vennene våre har smakt, de har spist sånn der afrikansk mat fra The horn of Africa, forteller Remy

Khanh og Remy har planer om å tilbringe mesteparten av dagen på festivalen sammen med venner. Senere skulle de ha seg noen øl og en burger, de ville bare vente til det dabbet litt av med køen.

̶  Men det er gøy da, selv om det er masse kø er det sykt god stemning! sier Kahnh.

Det ble derimot ikke crepe på Kahnh og Remy, de gikk ut av køen og mot Hallaisen, som holdt til under et stort kirsebærtre pyntet med fargerike girlandere.

Bildetekst; God stemning over grillen til Hallaisen.

Folkene fra Hallaisen griller mengder av digg Satay Kylling og selger hjemmelaget is fra teltet ved siden av. De holder vanligvis til i Skostredet der de lager vi hjemmelaget is basert på vestnorske råvarer. Grillgutta fant tid til å posere litt og fortelle at de hadde gått tom for is, men skulle lage mer.

En spicy og interessant rett serverte folkene i Amen Ramen teltet. De får fram at «det går veldig fint og alle er happy», over den lange køen. På gatematfestivalen byr de på japansk Ramen, med Norsk vri. Ramen er en buljongbasert nudlerett og Amen Ramen serverte deres versjon med tykke nuddler, svinekjøtt, grønnsaker og egg. Til vanlig serverer de Ramen til bergenserne i Neumannsgate 5

Amen Ramen serverte den Japanske nudelretten Ramen.

På Festivalen er også representanter fra Bien, Takoyaki fra Oslo (Japansk mat), Horn of Africa (etiopisk mat), La Mexicana fra stavanger, PastyWorld (Engelsk gatemat), Søtt+Salt, Royal og Vegan Pop-Up.

Perfekt vær og digg mat gjorde at tusenvis av bergensere tok turen innom Bergen Streetfood festival. Blant dem var også et utdrikningslag bestående av ni feststemte damer. De hadde piknik på plenen, i matchende klær og rosa kroner.

Utdrikningslag på Bergen Street Food Festival

Kommentarer

kommentarer