IMG_2873

– Dårlig Vane er og forblir, alltid.

Du finner ham nede på Nordnes der han lager alt fra super-heavy rap-musikk til  fløyelsmyk pop og tyggegummi-rap. Uansett hva som kommer, bør du være klar når Kikkan slipper musikk.

Av: Maria Sung Ae Lervik

Lars-Kristian Vike Holme, bedre kjent som Kikkan fra Dårlig Vane, slapp nylig sin første offisielle solo-låt ”Ung Og Dum”. 24-åringen kan melde om at han er forelsket, og at det er digg. Singelen er den første av mange overraskelser vi kommer til å få servert av en av byens største trap-ambassadører. 

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt på egenhånd som ikke nødvendigvis var så typisk Dårlig Vane, forteller Holme.

”Ung Og Dum” handler om at det er digg å være forelsket, og er et par hakk mykere enn det Kikkan selv beskriver som typisk firkantet rap.

– Musikken min nå kommer til å bli like brei som det jeg selv hører på. Jeg vil overraske folk, og unngå at folk skal kunne si sånn ”Å typisk Kikkan-musikk”.

Hvordan vil du at folk skal ta imot musikken din?

Det feteste jeg vet er når du kan se på folk at de genuint digger det du gjør. Det er den beste måten folk kan ta imot musikken min, forteller Kikkan.

– Ellers vil jeg at på forhånd, etter at jeg har promotert en låt, at alle finner fram den baseballhansken sin og sitter klar rett før tolv på natten, sånn at når låten kommer så sitter den så jævlig godt i det læret at til og med når du tar ballen ut av hånden så ser du at den har satt merker. Da har jeg gjort mitt.

S/O til ”HELE RAP-NORGE”
Hvor henter du inspirasjon fra?

Personlig synes jeg det er lettere å være kreativ hvis jeg ikke er inspirert av en bestemt artist. Da blir man fort litt låst. Folkene jeg jobber med og kulturen her i Bergen er det som inspirerer meg mest. S/O til Dårlig Vane, 71-gjengen, Vibbefanger, NMG/G-huset, alle mine venner fra Bergen som sitter nede i Oslo, og hele rap-Norge i store bokstaver.

– Jeg var dessuten med på Matos kjøkken for litt siden. Der lage vi hjemmelaget taco. Alt fra bunnen av. Jeg fikk være med å lage ost, pulled pork, chunky salsa og alt det der. Det første tygget av den tacoen var så digg at jeg sa til Mato etter programmet at hvis jeg klarer å lage en låt som klarer å catche samme følelsen som det første tygget av den tacoen, da har jeg gjort det.

Hva er du mest stolt av i karrieren din og er det noe du angrer på?

– Jeg er kanskje ikke bare stolt av noe av den half-assed musikken vi lagde helt i starten da vi manglet den samme musikkforståelsen som vi har i dag. Men jeg er glad vi takket nei til alle henvendelsene om å lage russelåter. Der var det snakk om helt syke pengesummer, men jeg tror det hadde tatt livet av karrieren vår.

Dere kunne ikke gjort en ironisk russelåt da?

Nei vi er jo ikke ironiske rappere heller.

– Den kleineste hendelsen i karrieren vår, var på etterfesten til Kastellnatt. Vi spilte ”Gikk i bakken” som siste låten. Folk var mæd i støtet og jeg tenkte fåkk it jeg hopper ut i crowden. Folk begynte å lage plass og sånn, og rett før beaten dropper igjen så hopper jeg ut med begge knærne samtidig, og så dukker det plutselig opp en jente rett foran gjerdet, så jeg treffer henne i trynet med begge knærne og det ender opp med at hun får tidenes skallebank. Det eneste vi hadde å tilby som kompensasjon var en G-huset t-skjorte.

– Da vi fikk vite at vi skulle få spille på kok første gang, var vi derimot super i siget. Vi fikk tidlig gitt en statement om at vi ikke bare lekte butikk. Nå har vi stått på hovedscenen på Slottsfjell, solgt ut verftet på G-fest, spilt på Rockefeller i Oslo, og holdt konserter både nord og sør i landet.

”Når man er den mateste trioen i Norge, så må man jo begynne å ekspandere litt.”

– Nå har både jeg og Martin Hazy kommet med musikk som solo-artister, men det betyr jo ikke at Dårlig Vane er borte. Når man er den mateste trioen i Norge, så må man jo begynne å ekspandere litt. Dårlig Vane er og forblir, alltid.

Det ryktes at det snart kommer en musikkvideo. I mellomtiden kan du høre ”Ung og Dum” her:

og få med deg Dårlig Vane i hele sommer og på G-fest på Koengen 18 august.

Samme hva som måtte komme skal vi sitte klare med smurte lærhansker når Kikkan dropper låter.

Kommentarer

kommentarer