35799310_10215894888788098_7482251668684275712_n

«EG e Sterk»

Michelle Ullestad er en uredd ung kvinne fra Bergen, med en sterk historie. Da hun var frivillig innlagt på psykiatrisk avdedling på Bjørkeli DPS for angst og depresjon, startet hennes reise i musikken. Gjennom sin personlige psykologiske kamp fant Michelle forløsning ved å skrive og formidle sine vonde følelser. På sommerens første Kulturdrypp, på Bank1bar tidligere i juni, framførte Michelle sine følelsesladde sanger.

Av: Christine Hetland.

Utetrend treffer Michelle i Sentrum, setter oss ned på en trapp og begynner å prate. Åpent og ærlig deler hun sin historie. En beretning om hennes kamp med sin egnen psyke.    

Hva handler musikken din om?

̶ Musikken min handler mest om mine indre følelser og tanker. Det var veldig mørkt i livet mitt en periode. Jeg begynte å skrive låter, når jeg var frivillig innlagt på psykiatrisk avdeling for depresjon og angst, forteller Michelle.

«Jeg hadde det veldig kjipt, ganske lenge». (Michelle)

̶ Jeg hadde aldri skrevet noe før. Jeg har alltid elsket musikk og sunget, men jeg har aldri klart å skrive en hel sang, forklarer Michelle videre.

Behandlingen ved Bjørkeli DPS endret noe i Michelle. Hun begynte å bruke musikk som ventilasjon for sine negative emosjoner. Når hun også gikk over til å synge på norsk, kom det et skred av sanger.

̶ Jeg har alltid skrevet på engelsk av en eller annen grunn, så med en gang jeg byttet til norsk så gikk det av seg selv nesten, da bare kom det låt på låt på låt.

Så du hadde mye i deg som kom fram etter den opplevelsen?

̶ Definitivt, jeg tok også et skrivekurs en stund etter innleggelsen. Det gjorde at det ble mye lettere. Det føltes så falskt når jeg skrev på engelsk. Når jeg skrev på norsk ble jeg mer ærlig.

Det er viktig å påpeke at Michelle var frivillig innlagt og at i dag har hun det veldig fint. Gjennom musikken er håpet at hun kan hjelpe andre, som sliter.

̶ Jeg bruker følelser, som tidligere var et problem til å skape noe. Jeg tror mange andre har hatt det slik jeg har og sliter med psykisk sykdom. Jeg vil hjelpe de. Jeg hører på musikk for å føle.

«Derfor vil jeg lage musikk, for å få andre folk til å føle noe også»

̶ Nå holder jeg på med et album, som skal deles i to. Jeg skal slippe den første delen i høst. Alle låtene henger sammen og forteller min historie. Albumet begynner ganske mørkt, så blir gradvis mer lystbetont. Siste sangen heter «EG e Sterk».

Kultur skal dryppes gjennom sommeren
Etter gigen på Kulturdrypp spurte vi Michelle hvordan hun følte det hadde gått.

̶ Det var veldig kjekt. Jeg fikk utrolig mye positiv tilbakemelding fra publikum. Jeg var sykt nervøs, men klarte heldigvis å komme meg gjennom, forteller Michelle.

«Jeg likte de andre som var på scenen. Det var mye variasjon. Jeg kommer definitivt til å dra dit neste gang, hvis jeg har mulighet!» (Michelle)

Michelle var en av de nye artistene og tilfeldigheter førte til at hun ble kontaktet. Kulturdrypp har en intensjon om å nå ut til folket med en allsidig kulturkveld og ser aktivt etter nye kulturtalenter.

̶ Vi ville drive mer med kultur, mer med poesi og musikk og få til en allsidig kulturkveld for alle, sier Karsten fra Kube Kunst.

Kulturdrypp er et resultat av samarbeid mellom Kube Kunst og Bank1bar. Musikk, poesi og kunst skal dryppes utover sommeren. Planen er å servere noe digg mat og få kultur ut til folket. Neste drypp er søndag 8 juli.

Sjekk det ut!

Kommentarer

kommentarer