halie_hoved

HALIE på Bergenfest!

Tidligere denne uken traff Utetrend det nye stjerneskuddet HALIE fra Minde. En sjarmerende ung jente, som også er vegetarianer. Over veggisvårruller delte hun planene for festivalsommeren, hvordan hun kombinerer artistkarriere med elevrollen og at hun drømmer om å spille på Wembley Stadium. HALIE slipper også en ny singel 22 juni. I kveld inntar hun scenen på Bergenfest.

Av: Christine Hetland og Mailiss Solheim

HALIE er 17 år og går på videregående skole. Siden debuten på Vill Vill Vest i fjor har musikkarieren hennes tatt av. Hun har opptrådt blant annet på Skavlan og skal spille på Bergenfest 2018.

Hvordan er det å kombinere skole og musikklivet?

—Andre klasse er litt heftig noen ganger, spesielt i eksamenstiden. Det var en liten periode jeg var vekke en del og måtte ta mye igjen, men jeg har valgt fag, som interesserer meg. Da er det ikke like tøft. Å få vitnemål er målet mitt. Vi spør hva HALIE driver med i sommer.

Hva gjør du på nå om dagen?

—Vi gjør oss klare for festivalsommer. Så vi må lage et sykt fett show. Vi øver mye sånn at jeg er komfortabel og trygg.

Halie startet festivalsommeren i Stavanger og spilte i Drøbak fredagen. Lørdag spiller hun på Bergenfest. Det er travelt og hun begynner å få smaken på sommerens festivalhverdag.

Er det flere festivaler du skal spille på?

—Jeg skal spille på øya og slottsfjell, for eksempel. Det blir kun norske festivaler i sommer fordi jeg har lyst å føle litt på det, før jeg gjør noe internasjonalt.

Er det første turnesommeren din?

—Ja, og jeg har aldri vært så mange steder i hele mitt liv, så det blir gøy.

Over til Bergenfest, hva skal du gi publikum?

Jeg skal gi publikum en fest!(HALIE)

—Jeg skal vise fram det jeg har jobbet sykt lenge med og noe jeg er stolt over. Jeg spiller i 45 minutter, så det skal fylles opp med en del sanger. Håper det blir gode vibes. Det er mitt mål.

Har du alltid sunget?

—Det har jeg, men jeg begynte ikke skikkelig før jeg var elleve. Jeg sang mye på avslutninger når jeg gikk på barneskolen og var egentlig redd for å synge. Jeg var så nervøs når jeg var liten. Når noen filmet meg synge, sluttet jeg, men med dansing er det annerledes, det kan det filmes.

Er det slik enda når du skal på scenen?

—Nei nå er det mye bedre. Det er jo dette jeg liker å gjøre da tenker jeg at jeg har ingen grunn til å være redd. Hvis jeg skal klare det, må jeg komme meg forbi det. Jeg blir noen ganger fortsatt nervøs av kamera. Min mor hadde sikkert nektet for det, men jeg blir det.

Drømmer om Wembley Stadium

Har du en drøm om å spille et sted?

—Wembley Stadium, for sånn tre hundre tusen mennesker. Det hadde vært helt sykt. Da tror jeg at jeg hadde følt meg veldig liten. Men det var en, som sa til meg en gang, at du må tørre å drømme mye større drømmer enn det du er komfortabel med.

Det høres ut, som en veldig fin innstilling.

—Jeg har jo lyst til å dele musikken min med flest mulig folk. Jeg har lyst å si noe og få ut følelser. Jeg liker å bruke sangene til det. Sånn her har du en bit av hjertet mitt.

 

Sånn, her har du en bit av hjertet mitt. (HALIE)

Skal du se noen på Bergenfest?

 —Jeg håper det, jeg får ikke sett Astrid S. Så spiller Sigrid nesten samtidig, så jeg får ikke sett henne heller. Jeg må få med meg James Bay!

Når vi hadde spist opp maten gav HALIE oss klem. Vi har fått vite mye om den nye, unge stjernen fra Minde. Hun har guts og engasjement, og vi Utetrend gleder oss masse til å se hva hun kommer til å gjøre i tiden fremover. Vi har troen på HALIE!

Kommentarer

kommentarer