Klubb KOK er historie

0

”Takk for oss”, stod det plutselig på klubb KOK sin Facebookside søndag kveld. Det stakk i brystet da det som måtte være en spøk ble bekreftet av markedssjef, Vågard Unstad. 

Av: Maria Sung Ae Lervik 

Etter fire år med et kokende dansegulv som tar bølgen til strømmene av hiphop-kjenninger, lukker klubben brått dørene. Skiltet som har fungert som et løfte om en bra kveld i vente, er nå revet ned og inngangspartiet er malt over med tykke penselstrøk. Klubb KOK har stått for hiphop-bonanzaer, tirsdagsterapier, huset internasjonale artister, og lokale DJ-er, samt vært et samlested for alle hiphop-fans i Bergen by. 

For byen, musikken og kulturen 
Lars-Kristian Holme, nå også kjent som Kikkan fra Dårlig Vane, delte i går utestedets innlegg på Facebook med teksten ”For byen, musikken og kulturen. Klubb kok R.I.P. One love.” 

–Det er kjempetrist at KOK skal legges ned, sier Holme. 

– KOK var starten på karrieren vår. Det stolteste øyeblikket i mitt liv var første gangen vi fikk lyd fra Vågard og gjengen, og fikk vår første seriøse gig. Det begynte med at vi fikk se innsiden av KOK. Nå har vi fått sett resten av landet og. #Kjempefrelst! 

Det virker som at vi fylte et behov hos et sammensatt miljø med mennesker som alle likte denne typen musikk 

Etter at Vågard Unstad, Reshad Eiyad og Andreas Knoph gjorde gamle Luux sine lokaler om til et av byens mest beryktede klubber i 2014, har veggene huset mange minnerike kvelder. For mange til at Vågard klarer å nevne bare en. 

– Det aller gøyeste har vært å kunne gi lokale artister en scene å stå på hvor de har blitt tatt på alvor av oss, og kunne tilrettelegge for konserter, forteller Unstad. 

– Det å gi unge, lovende artister en mulighet, og se at de stadig når nye høyder, er utrolig kult. 

– Det virker som at vi fylte et behov hos et sammensatt miljø med mennesker som alle likte denne typen musikk, ved å gi dem et sted å danse, feste og gå på konserter. 

Hiphop-veteranen forteller at han er glad for å ha fått erfaringen av å ha opplevd den andre siden av musikken enn den utøvende, og at det skulle gå så bra å blande vennskap og business. 

– Det å kunne starte et utested sammen med noen tjommier fra oppveksten, og faktisk få det til å fungere er utrolig kult! 

– Vi har drevet dette med en lidenskap for musikken i bunn, og klart å lage noe stort ut av det. Det er kult å se at bergenserne trengte et sånt sted! 

Hva skal bergenserne gjøre nå? Bilde: Lånt fra Klubb Koks Facebookside. 

Hva skal bergenserne gjøre nå? 

– Vi håper at noen tar stafettpinnen og gir Bergen det hiphop-stedet byen fortjener. I så fall skal vi gi gode råd, og hjelpe der vi kan. Så hvis noen ildsjeler leser dette så ta gjerne kontakt. 

– Det blir vanskelige å erstatte kok. Det har vært fire fantastiske år, og vi ønsker å takke alle gjester, artister, og DJ-er for de beste festene og konsertopplevelsene. Klubb KOK er historie. Men det betyr ikke at vi som står bak skal slutte å finne på kule ting som beriker Bergen. 

Vi avslutter med å konkludere som vi gjorde etter åpningsfesten i 2014. ”Klubb KOK har klart det, uten tvil.”