Processed with VSCO with p5 preset

Mørk sommermusikk. En våt aften i juni

Etter å ha varmet opp med flere konserter i utlandet er Kakkmaddafakka-Pish endelig klar for å gjøre solo-debut i Bergen.

Av: Maria Sung Ae Lervik

”Semi-narsissistiske” Pish fra Kakkmaddafakka gikk solo av hovedsakelig egoistiske grunner. Han mener det er ideelt å være passe selvgod for å la være å bli jekket av samfunnet, men at det er en ulempe å framstå slem når man er mest snill. Mest av alt mener han at det er viktig å være stolt. Både over bandnavn med barnslig ordlyd og dårlig brunsaus. Vi tok en prat med den rastløse Kalfaretgutten om mørk sommermusikk, og selvsikker nervøsitet.

”Jeg følte at jeg måtte være klar for å spille i hjembyen min.”

Pål Vindenes fra Kakkmaddafakka har laget låter under aliaset Pish siden 2016. I mai slapp han sitt første album, bestående av pure pish, som han skal spille for første gang i Bergen 22. Juni. I det siste har han spilt i både Amsterdam, Hamburg og Berlin, men det er den første bergenskonserten som er selve debuten.

– Jeg ser på det å spille konserter som en ganske så intim ting. Litt som å være sammen med den første damen din! Du er jo i en ganske avkledd situasjon med stor sjanse for å drite deg ut. Det er ikke alltid så nice å møte den første damen i byen hele tiden. Men hvis du begynner i en annen by er det noe annet. Tredje gangen er det litt lettere å vite hva man skal gjøre med hendene, og hvordan man skal danse. Jeg følte at jeg måtte være klar for å spille i hjembyen min.

Heldigvis kan han melde om god form og et ekstremt dyktig band i ryggen, og håper at både kjente og ukjente tar turen til Østre på torsdag.

 

”I det jeg slipper en låt er den utenfor min kontroll”

– Det er ikke så viktig hvordan folk tolker musikken min. Jeg lager hovedsakelig musikk for meg selv. Grunnen til at jeg har gått solo er bare av den enkle egoistiske grunnen, at jeg får lage det jeg selv vil, på min måte. Jeg er sykt kontrollfreak, og nå kan den egenskapen få utfolde seg, ler Vindenes.

Mange har beskrevet musikken hans som ”sommerlig” eller ”vårlig”, men at han selv har sett på den som litt mørk.

– Jeg er ikke så opptatt av å definere musikken min, men jeg kan leve med en summerly vibe, eller mørk sommermusikk. Det nærmeste man kommer er kanskje popmusikk som spilles med instrumenter, noe som er blitt ganske sjeldent i dag.

– Musikk definerer jo en tid, noe som skjer i folks liv akkurat da. I det jeg slipper en låt er den utenfor min kontroll, og jeg vil at folk skal knytte den til sine egne ting.

Mellommenneskelighet og et stort f*** you

– Jeg får ganske mye inspirasjon av sånne mellommenneskelige ting, som relasjoner folk har til hverandre, og handlingene deres. Sånne ting kan jeg filosofere over iblant. Og så er det inspirerende hvordan Bergen er en så liten by, men at det likevel er folk som gidd å være litt annerledes. S/O til Vibbefanger for det!

 

Det er få ting Kakkmaddafakka-Pish angrer på, men musikken er ikke en av dem.

– Det var en gang min venn Jone ikke spiste opp kyllingen jeg laget. Jeg tror den kan ha vært litt dårlig. Jeg prøvde også å lage brunsaus til Erlend Øye en gang. Men jeg angrer ikke på noe av musikken jeg har laget. Jeg tror at selv det som er mindre bra er en del av veien. Det var nok bra for oss å få ut det første albumet, selv om vi var veldig unge da vi startet opp. Man hører tydelig at Kakkmaddafakka er et navn som en gjeng med 15-16-åringer har funnet på, men det har tatt sin plass i dag. Og det er et jævlig stort fuck you til alle som sa at vi ikke kom til å bli noe.

Dere skal jo spille på både Slottsfjell og Roskilde. Har dere blitt et fast festivalinnslag?

– Kanskje det? Det håper jeg!

Det ryktes at et nytt Kakk-album er på vei. I mellomtiden kan du høre deg opp på Wild Nature vol. 2 Splash, og få med deg Pish på Østre 22.juni.

Hør Pish-albumet her:

Kommentarer

kommentarer