Under_broen_hovedbilde

Ny lokal festival: Under Broen.

Ouch! Det var hett under broen på dagsfestival, lørdag. Den siste tidens tropiske bergensklima, gjorde området under Puddefjordsbroen på Møhlenpris om til et «Street Party» ala New York stil. Urbane omgivelser: betongsøyler, gatekunst og grus under joggeskoene, satt rammene for festivalen, som var arrangert av kull 31 ved Bergen Arkitekthøyskole.

Av: Christine Hetland.

Folk i alle aldre var innom en ellers ganske forlatt location på Møhlenpris, for å få med seg den første av forhåpentligvis en årlig dagsfestival.

«Tusen takk for en skikkelig bra festival-opplevelse. Håper det gjentas!», skriver Line Fresvik i kommentarfeltet på festivalens Facebookside.

Arrangørene hadde fikset et imponerende utvalg musikere, kunstnere og digge matretter. Alt en skikkelig festival trenger. Det var god stemning og mange mennesker tilstede hele dagen på Under Broen Dagsfestival.

Autentisk mat, lokal musikk og fargerik betong

Matretter fra Nobel Bopel, Landmark og Khang & Vincent mettet sultne gjester. Hallaisen var tilstede, med sin smakfulle hjemmelagde is. Det var flere, som stilte opp med hjemmelagde godbiter; Somalisk mat fra Møhlenpris og Asiatisk mat fra Løvstakken.

Under kveldens «skatejam» med imponerende triks, holdt bandene Romskip, Kongle og Sosonono konsert. Senere på kvelden, tok Balsam Tiger & Baba Fakhir og Diego over showet. Fl3x fra Loddefjord avsluttet kveldens varierte lineup.

Publikum koste seg under Romship sin konsert.

De store grå søylene under Puddefjordsbroen var ikledd enorme pasteupverk, med kunst fra blant annet TegSon.  Andre kunstnere som gjorde plassen til en fryd for øyet var, Rebekka Christophersen, Reinhard Haverkamp, Christian Bergholt Dupont, Sjur Aas, Simen Langeland og Masoud Alireza.

Les mer om TegSon.

Kunst på søylene.

Kommentarer

kommentarer