35844748_10215894890708146_7794600377852100608_n

Sjelfull Musikk, Fleksitarianer og Superpappa

Lukas Graham fra Danmark lager vakker og sjelfull musikk, som kan plasseres i kategorien «ghetto-pop». Flere av låtene om bortgangen til faren har blitt ekstra sterk etter at Lukas fikk datteren Viola. «Det handler ikke lengre kun om at jeg ikke har en far, men også at min datter ikke har en bestefar». Vi hadde en god prat med han under årets Bergenfest hvor han opptrådte og tok publikum med storm.

Av: Christine Hetland.

Lukas Graham er en selvutnevnt historie-freak og syns det er kult at Bergenfest er lokalisert innenfor et av Norges eldste forsvarsverk. På Plenen spilte han for tilskuere, som ble både rørt og lattermild av sanger og kommentarer, fra den sjarmerende dansken.

Du fortalte noen personlige detaljer fra livet fra scenen. Kan du gjenta det?

̶  Jeg sa at det er to år siden sist vi spilte i Bergen. Da var min nydelige kone gravid med vårt første barn. Nå har jeg en datter. Låtene om min fars bortgang er nå enda sterkere for meg. Det handler ikke lengre kun om at jeg ikke har en far, men også at min datter ikke har en bestefar. Det er et stort tap, sier Lukas.

Lukas er veldig familiekjær og deler med Utetrend at på fritiden tilbringer han mest mulig tid med familien. Øynene hans lyser opp, når han prater om datteren, Viola på snart to år.

Superpappa og flexitarian

̶  Når jeg ikke arbeider setter jeg stor pris på å være mest mulig med min datter. Når jeg har fri er jeg et hundre prosent med familien og når jeg jobber er det hundre prosent jobb. Det er en fin balanse. Jeg tror jeg har sett min datter mer i løpet av hennes to første leveår, enn de fleste fedre gjør, sier Lukas.

I tillegg til å tilbringe tid med datteren deler Lukas at han liker å diske opp hjemmelagde retter for kjæresten til hun kommer hjem fra arbeid.

Hva er spesialiteten din?

̶  Jeg har mange spesialiteter, men jeg beveger meg sakte mer mot veganske retter og jeg elsker jeg krydder!

̶  Jeg kaller meg «flexitarian», som vil si at jeg spiser for det meste vegansk, men kan spise alt. Jeg vil ikke være han fyren, som tar med sin egen middag til et middagsbesøk. Samtidig vil jeg gjøre noe for planeten, forteller Lukas.

Din datter da, er hun glad i krydret mat?

̶  Min datter spiser nesten alt også kjøtt. Jeg presser henne ikke til å kun spise vegansk. Hun spør ikke etter noe, men tar det hun får. Lager jeg quinoa spiser hun det. Lager jeg spagetti Bolognese, så spiser hun det.

Likevel viser datteren på 21 måneder at hun har en tidlig sterk vilje. Alvoret i farsrollen er noe Lukas syntes kan være skremmende å tenke på.

̶ Viola tok av seg skoene en av dagene og skulle ha på sandalene i stedet. Jeg lurer på hvor slikt kommer fra, for det er så tidlig å ha en egen mening.

“Its pretty fucking scary!”, sier Lukas om barneoppdragelse.

̶  Jeg kan jo ødelegge denne personen for livet liksom, FOR LIVET! Jeg kan virkelig gjøre henne til et forferdelig menneske. Jeg gjør mitt beste for å ikke gjøre det, men selv om jeg gjør mitt beste kan jeg fremdeles ødelegge noe, så «ingen press» haha.

Lukas forteller Utetrend at han og kjæresten, som begge er dansk og bor i Danmark snakker engelsk i hjemmet. Det er et bevisst valg, han mener det vil gagne Viola senere i livet.

Hvorfor snakker dere engelsk til henne?

̶  Min far var fra Irland og vi snakket kun engelsk hjemme, det har gitt meg et flytende andrespråk. Når jeg er hjemme snakker også kjæresten min engelsk og vi leser engelske barnebøker.

̶  Hvis jeg skal ha sjansen til å reise verden rundt, er det å kunne snakke engelsk uten problemer viktig for barna, forteller Lukas.

Sommeren 2018 er den roligste på lang tid. 16 konserter kun i Norge og Danmark, før det braker løs i August, med singelslipp opp mot det nye albumet. Vi ønsket Lukas lykke til med albumet og en god sommer med familien.

Kommentarer

kommentarer