SofieHamre

Bergens nye RnB dronning heter Sofie Hamre.

Utetrend stakk innom Landmark og snakket med Sofie Hamre om å spille på Nattmat Helg, den nye singelen hennes og en kommende EP. Sofie forteller at hun blir inspirert av lys, lamper og aleneturer til hytten i havgapet ytterst på Sotra.

Av: Christine Hetland.

Den nye RnB dronningen.

Utetrend treffer Sofie Hamre, som er aktuell med singelen «Stedet». Når vi hører med henne om hvorfor folk skal ta turen til Landmark på Nattmat Helg, svarer hun:

Det blir servert den diggeste maten og naturvinen. Du får den feteste Dj èn, det feteste utestedet, det feteste dansegulvet og jeg er den feteste artisten. (Sofie)

Klar tale. Fredag er første giggdag for Sofie, hun spiller først på BT-Lydsjekk og senere på Nattmat.

̶ Jeg har vært på Nattmat før, men har ikke spilt selv. Det er første giggdagen. Jeg har bare gitt ut inn èn singel skjønner du.

Men du har planer om å synge flere låter?

̶ Jeg skal spille fire låter på fredag. Singelen «Stedet» er en «teaser» og planen er å slippe en EP rett over sommeren. EP`en handler bare om meg og kanskje litt lys og varme, forteller Sofie.

Vi fikk enda en teaser til den kommende EP`en, i form av et tekstutdeag:

Esje nåkke kongedømme

Esje nåkke herredømme

Det e mat matriarkat

Eg serverer aldri sølv på gullfat

Sofie er feminist, som hun sier selv: – en mat matriarkat. «Jeg liker å gå rundt å tenke at jeg er fet. For da er jeg fet», sier hun når vi lurer på hva som inspirerer henne til å lage digg musikk.

 

Sofie sitter blant potteplantene, på hyllen over døren på Landmark.

Lys og lamper: «Plasma Light Ball»!

Hva handler musikken din om?

̶ Jeg skriver en god blanding av fantasi og virkelighet. Litt fiksjon og tanker, som reflekterer hvordan jeg oppfatter verden.

Hva inspirerer deg til å lage musikk?

̶ Det er et vanskelig spørsmål. Meg selv faktisk. Jeg kan ofte få lattisser på ting, så blir det en liten del av det jeg skriver, men også gode og sære mennesker, som bare gjør sin greie. Jeg pleier også å få masse inspirasjon hvis jeg går, alle tankene bare ruller og går sammen med meg, sier Sofie.

̶ Noe av det jeg syntes er finest og det jeg blir mest inspirert, er lys. Og hytten min på Sotra, forteller Sofie.

Er det fint lys der?

̶ Det er så sykt fint lys der, du aner ikke hvor fint lys det er! Hytten er ytterst på øyen, så du kan se solen gå ned i havet. Veldig fint lys!

Så der skriver du?

̶ Det er der jeg liker best å være og syntes det er digg å dra ut alene. Det er deilig å ikke snakke med noen på tre dager. Da begynner hodet ditt å rulle på en god måte. Det er ingen avbrytelser. Du begynner å blande fantasi og virkelighet for fullt. Det blir litt sånn, hva er egentlig ekte?

Sofie digger lamper. Hun har en rosa lavalampe og en bærbar «Plasma Light Ball» hun har hatt med seg rundt om kring.

̶ Den er så fet, hvis du tar på den samler alt seg i en stråle. Ene kollegaen min hadde en slik. Du kunne snakke til lampen så beveget den seg. Lampen beveget seg i takt med stemmen. Da tenkte jeg at jeg bare må ha en sånn. Så gikk jeg rett på Finn og fikset en, men jeg fikk en dårligere versjon. Det var litt kjipt, men sykt bra inspirasjon, lys og lamper!

Sounden til Sofie er good shit og «Stedet» er en skikkelig godbit du kan munche på. Den er laidback og beaten har effekter, som gir assosiasjoner til en guidet meditasjon: melodiøs, speacey og avslappene. Det kan også nevnes at Store P produserer singelen og den kommende EP`en. Husk å sjekke ut Sofie sin singel «Stedet»!

Kommentarer

kommentarer