IMG_1478

Andre slår på boksesekk. Sonema lager musikk!

Sonema kom brått inn i musikkgamet etter at damen eller rettere benevnt eksen stakk. Reisen fra kjærlighetssorg til singelslipp har vært kort. Er det lov å si at publikum er heldig i en slik setting? Debutsingelen Valley er nemlig en deilig låt. Noe bra er i emning her, og Sonema er i starten på en helt ny reise i musikkverden.

Skribent: Christine Hetland

Foto: Sondre Horvei

Utetrend treffer Sonema eller Sondre H. Røsseland som han heter i baren på «nye» Hotell Norge. Sondre er helt fersk i bransjen og forteller at han kom inn i musikkverden ganske brått etter en personlig kjærlighetskrise. Det er slike hendelser det tydeligvis kan bli deilig elektropop av.

– Det som skjedde var at jeg var i et forhold, og hun jeg var sammen med stakk til Thailand og slettet meg over alt. Hun kuttet all kontakt. Da fikk jeg det jævlig kjipt, og var nødt til å gjøre noe med det, forteller Sondre.

Har du holdt på med musikk lenge?

– Nei, jeg er ganske ny i gamet når det kommer til produksjon og innspilling. Jeg har alltid holdt på med musikk som hobby: lage musikk og prøve å finne ut av det. Jeg har alltid spilt gitar, men aldri lært meg det. Alltid sunget, men har ikke lagt i mer innsats. Det hele skjedde ganske brått, sier Sondre.

Starten på en seriøs musikkarriere ble altså trigget av hjertesorg. Kjæresten reiste vekk og de sterke følelsene drev fram en kreativitet og en trang til å uttrykke seg.

Var det noe som løsnet ?

– Noen slår på en boksesekk, jeg har en kompis som lager musikk, så jeg gikk i studio. Jeg skrev mye for å lette på trykket, vi gikk i studio, var der i to dager og ut fra det lagde vi to låter. Det var da jeg sang for første gang. Det hele var en veldig følelsesladd greie.

Det er syv måneder siden, og Sondre fikk fort kontakter som hadde troen på han. Derfra utviklet det seg videre.  

Alle fortjener å ha det bra!

– Ting begynte å skje veldig fort. Jeg gikk i et uformelt møte med Eget Selskap og spurte om de kunne gi meg noen tips. De hørte èn låt og etter det ble jeg signert. Jeg bare wow. Så ja, ting har skjedd veldig fort, fortsetter Sondre.

Møtet med Eget Selskap fikk fart på sakene og kort tid etter fant Sondre ut at det er musikk han vil drive med, og helst fulltid.

Så nå har du funnet din greie?

– Absolutt! Dette kommer jeg til å fortsette med. Jobbe enda hardere, lære mer og utvikle meg. Det føles bra. Jeg hadde aldri har turt å synge før foran folk tidligere så bare det å gå i studio og fullføre en låt, og faktisk gi den ut er en oppnåelse jeg er fornøyd med, sier Sondre.

Sondre forteller Utetrend hva han selv syntes om låten.

– Når jeg hører låten min tenker jeg på en form for frihet, og en form for escape. Også har den gode trommer som får meg til å pulsere. Det er en ærlig låt med ærlig tekst. Jeg ønsker at lyttere skal høre den, og kanskje ta det jeg sier og relatere det til sine egne liv. Det er det jeg gjør når jeg hører musikk.Samtidig kan de nyte god musikk, forteller Sondre.

Handler låten om det vonde du opplevde med kjæresten?

Den handler om å være stuck og ikke kunne reise fra alt og føle seg så fri som du noen ganger vil. Den handler om å elske og å bli såret. Den handler om å ta til seg det gode du lærer av et annet menneske og ta det med seg videre. Det er slik som jeg sier i låten, at alle fortjener å smile og ha det bra, deler Sondre.

Huskonsert og Virtual DJ

At Sondre er ny i gamet er ikke et hinder for drivkraften. Han pusher videre og har planer om konserter og artsy live show.

– Planen er  å produsere mer, og flere låter. Jeg vil lære av de folkene som er rundt meg. Få masse låter ut der, og så jeg har lyst til å gjøre konserter, forteller Sondre.

Hvis du skulle hatt en drømmegig, hva ville det vært ?

– Akkurat nå er det en intimkonsert, i en stue foran 40 folk. Det er bare for å gjøre det mest mulig intimt.For å se reaksjonene til folk egentlig, og for å få skikkelig tilbakemelding. Stemningen og atmosfæren på slike konsert er fint, synest Sondre»

Sondre forteller også at han er i gang med planleggingen av konserter og vil lage et visuelt og instrumentalt live show.

– Jeg har en Virtual DJ jeg samarbeider med. Vi har lyst til å gjøre det litt artsy slik at det blir annerledes når vi er live. Låtene som gis ut er veldig elektronisk, mens live så tenker vi å bruke mange instrumenter. Vi vil prøve å få til en helt egen atmosfære og et skikkelig lysshow. Nå holder vi på å planlegge for å få det til å bli jævlig kult.

Når det ikke planlegges og lages låter jobber Sondre som elektriker. Drømmen er å kunne leve av musikken.

–Den store drømmen er å leve av musikken og slutte i jobben. Sitte å skrive låter hver dag. Det gir meg så mye å uttrykke følelsene mine gjennom arbeidet, men jeg skjønner at det er mye jobbing. Mange ting skal på plass, men det er ikke jobb på den typiske måten, det er mer kreativ kreasjon

Elektronisk pop, instrumenter og lysshow. Utetrend gleder seg til å høre og ikke minst se mer av Sonema framover! I mellom tiden kos dere med Valley!

Kommentarer

kommentarer