Bendik_Pressebilde

«Eg har glemt kordan eg puster»

 «Tro meg» er Bendik sin nye singel. «Jeg vil bare nyte det å ha det bra», synger hun. Låten handler om tilbakevendene negative tankemønstre. Å ha utfordrende tankespiraler er frustrerende og Bendik forteller at hun jobber med det, blant annet ved å fokusere på å puste.

Av: Christine Hetland.

Utetrend treffer Bendik for å snakke om singelen Tro meg. Når vi møtes er det med munnen full av sjokolade. Litt bekymret for et mørkebrunt smil begynner samtalen, og lattermildt forteller Bendik at hun har sjokolade på raideren.

̶ Vi har sjokolade på raideren, men det er det siste jeg spiser før jeg skal ha konsert. Men etter konsert -tro meg! Da blir det sjokolade, sier Bendik.

Con-apropos sjokolade, singelen ble sluppet 15 juni. Samme dag spilte Bendik låten live på Bergenfest. Siden da har hun hatt gig på Idyll i Fredrikstad og Våt Moro i Florø.

TRO MEG

I andre vers av «Tro meg» synger Bendik at hun har glemt hvordan hun puster. Sangen skildrer frustrasjon av å ha tilbakevendende tankespiraler.

Kan du utdype hva låten handler om?

̶ Den nye singelen handler om frustrasjonen av å ha et negativt tankemønster som bare aldri tar slutt. Uansett hvor mye verktøy og teknikker jeg sjekker ut. Det tar så lang tid, og jeg er utålmodig, forteller Bendik.

̶ Jeg vil bare nyte det å ha det bra. Likevel så ligger jeg plutselig der og gråter noen tårer. Så blir jeg sur for at jeg fortsatt er så redd for at alt skal gå til helvete. Det er mye frustrasjon over det, utdyper hun.

Bendik forteller Utetrend at hun kan bli litt nervøs av å se andre opptre før hun selv skal på scenen.

Hva tenker du det kommer av?

̶ Jeg tror det handler om at når jeg ser en konsert så vet jeg alle tingene som skjer. At jeg begynner å tenke over «hva hvis?» Så lager jeg en tankespiral over alt som kan gå galt.

Litt likt det den nye singelen handler om?

̶ Ja nemlig. Jeg er veldig preget av det. Det er sånne tanker jeg prøver å kvitte meg med, og jeg har øvd på det i et halvt år nå.

Er det gjennom mentalisering og lignende metoder du arbeider med det?

̶ Ja, for jeg har ikke begynt helt med meditering og slikt enda, det tror jeg at jeg burde. Jeg merker for eksempel plutselig at jeg har glemt å puste på en stund. Jeg har øvd på enkle ting som henter meg litt inn igjen, sier Bendik.

Hør Bendik sin nye låt:


FESTIVALSOMMER OG NYTT LILLA STUDIO

Festivalsommeren er lagt opp i et behagelig tempo. Bendik har tid til å komme på plass i sitt nye studio og reise på ferie med kjæresten til Legoland.

Blir det mange festivaler på deg i sommer?

̶ Det blir helt greit. Det kan sies at jeg snitter en konsert annen hver helg, så det er rolig for å være festivalsommer. Vi er egentlig vant til at det er fullt kjør.

Så nå får du puste litt innimellom?

̶ Ja nå får jeg puste og jeg har fått mitt eget studio og skal jobbe med nye låter. Tidligere har jeg bare hatt et øvingslokale og et demostudio. Jeg har jobbet en del med andre eller booket meg inn på et hotell for å skrive, men nå skal jeg ha mitt eget sted. Jeg skal gjøre det koselig, ha det ryddig og rent. Og jobbe mye netter.

Er det da du jobber best?

̶ Ja for da skjer det ikke så mye annet. Det blir spennende å se om jeg klarer å være disiplinert, men det tror jeg skal gå fint for jeg har så lyst til å lage musikk, men det minner litt om eksamen. Nå er studio rett ved der jeg bor, så det er ingen unnskyldninger lengre.

Utenom å spille på festivaler skal Bendik på ferie med kjæresten til Legoland på tross av frykt for de største berg og dalbanene.

Er du den som tar alt på tivoli?

̶ Nei jeg er kjemperedd berg og dal baner. I dyreparken der har de tømmerenna og den er gøy. Den tar jeg gjerne flere ganger. Heller det, enn sånne edderkopper. Så likte jeg spykoppene når jeg var liten.

Så det er det LEGO du er mest interessert i?

̶ Jeg elsker miniatyrting.  Altså selv en fuktighetskrem. Hvis du har en stor fuktighetskrem versus en liten. Altså jeg holder på å dø av søthetsskala hvis jeg ser en liten versjon av noe. Det er så fint.

Etter en digresjon om avslappingsteknikker rundet vi av intervjuet i yogaposisjonen kalt treet. Merkelig nok var det en naturlig avslutning. Utetrend digger låten «Tro meg», og tror at Bendik er en artist vi vil se mye mer av i tiden som kommer. Namaste.

Kommentarer

kommentarer