«Her skal det pulsere og leve»

0

“Nye” gode gamle Hotel Norge. De aller fleste har minner fra det tradisjonsrike hotellet. Etter en omfattende renovasjon er Norge pusset opp og de har åpnet svingdørene. Hotellet er råflott og instafriendly har aldri hørtes mer relevant ut før.

Tekst: Christine Hetland

Utetrend møter hotelldirektøren Lise Solheim Haukedal som tar oss med å viser severdighetene.

Cafè Norge og NOVA

Det første som møter besøkende er Cafè Norge, en kafè og bar over to etasjer.

– På Cafè Norge  ønsker vi like mye bergensere som hotellgjester, sier Lise og smiler.

På Cafè Norge kan du komme å bli værende hele dagen. Mat serveres fra tidlig morgen med en a la carte frokost, går over i lunsj, siden middag og fram til 01 om natten kan du få snacks.

Så hvis du er keen på litt ryddigere nattmat og ikke vil ha ymse kebabsausflekker på klærne er Hotel Norge et godt tips.  

– Her skal det pulsere og leve, sier Lise.

Og levende er det. Det er DJ er på plass i Cafè Norge i helgene fra og med torsdag. Det er også DJ på plass under lørdagslunsjen. Flere som tenker classy dagsfylla på champis?

Servitører og bartendere på kafeen er stilig kledd i design av Kathrine Nørgaard, en lokal klesdesigner med flaggskipbutikk i strandgaten.

Lise Solheim Haukedal

Innendørs solnedgang

Rulletrappen opp til andre etasje er en opplevelse sammenlignbar med en solnedgang på savannen. Denne solnedgangen varer dagen lang. Her har flere folk allerede sett sitt snitt til å ta kule bilder.

I andre etasje er det restaurant, innsjekking og en til bar, men denne er uten bardisk. Forbi den bardiskløse baren kommer restauranten NOVA, men før det møter du Lifestyle konferansieren.

– Konferansieren hjelper til med alt. Ønsker du en helikoptertur eller en fisketur så fikser han alt her, og hjelper med å gi unike opplevelser, forteller Lise.

Det er veldig greit å vite hvor du booker helikopter! Helikopter! I konferansierens rom har du også anlednig til å kjøpe merch og få et nydesignet kart over Bergen.

Litt lengre inne er NOVA. Vi får vite at fargene på interiøret er inspirert av de nye norske pengesedlene. Fargeskalaen er fra 50-500 norske kroner cash På denne restauranten kan du også booke private chambre.

Inne på kjøkkenet hilste vi på kokken Tore Espenes. Kjøkkenet er åpent så du kan se inn fra spiseområdet. Tore er en supertrivelig fyr som deler en funfact: på tapeten er det faktisk autentiske oppskrifter fra kokeboken til en kollega sin bestemor.

DOLK suite og fantastisk utsikt

Rommene er variert og de aller fineste finner du i den nybygde toppetasjen. Her finner du blant andre strøkne rom en suite med malerier av DOLK.

– Vi har hatt et tett samarbeid med DOLK og har en egen suite oppkalt etter han. Vi gjorde en innvielse av rommet på åpningsdagen, forteller Lise.

Rommene har ellers geniale løsninger og ser superfresh ut. Utsikten fra terrassene på taket må også være den beste i byen. Bergen du è fin!

Her og der er det bevart elementer fra “gamle” Hotel Norge, taket i andre etasje, en lysekrone som er restaurert og et tegnet kart over Bergen Sentrum er beholdt fra gammelt av.  

Til slutt var vi nødt til å vite: hva skjer med badebassenget?

– Det er under totalrenovering. Det blir badebasseng og spa. En flott Wellness avdeling, og det er klart til 2019, forteller Lise.

Det blir altså spa på Norge fra 2019, det eneste hotellet med basseng i sentrum.  Sjekk ut nye Norge, sjekk ut NOVA, ta bilder foran solnedgangen og bestill et helikopter!