IMG_3763

– Her skal det pulsere og leve

“Nye” gode gamle Hotel Norge. De aller fleste har minner fra det tradisjonsrike hotellet. Etter en omfattende renovasjon er Norge pusset opp og de har åpnet svingdørene. Hotellet er råflott og instafriendly har aldri hørtes mer relevant ut før.

Skribent: Christine Hetland.

Foto: Christine Hetland og Andreas Enehaug.

Utetrend møter hotelldirektøren Lise Solheim Haukedal som tar oss med og viser severdighetene på nyåpnede Hotel Norge by Scandic.

Cafè Norge og NOVA

Det første som møter besøkende er Cafè Norge, en kafè og bar over to etasjer.

– På Cafè Norge  ønsker vi like mye bergensere som hotellgjester, sier Lise og smiler.

På Cafè Norge kan du komme å bli værende hele dagen. Mat serveres fra tidlig morgen med en a la carte frokost, går over i lunsj, siden middag og fram til 01 om natten kan du få snacks.

Cafè Norge sett fra trappen der DJ`båsen befinner seg.

Så hvis du er interessert i litt ryddigere nattmat og ikke vil ha ymse kebabsausflekker på klærne, er Hotel Norge et godt tips.  

– Her skal det pulsere og leve, sier Lise.

Og levende er det. Det er DJ er på plass i Cafè Norge i helgene fra og med torsdag. Det er også DJ på plass under lørdagslunsjen. Flere som tenker classy dagsfylla med champis?

Servitører og bartendere på kafeen er stilig kledd i design av Kathrine Nørgård, en lokal klesdesigner med flaggskipbutikk i strandgaten, vel verdt å sjekke ut for de som ikke allerede har gjort det.

Innendørs solnedgang

Rulletrappen opp til andre etasje er en opplevelse sammenlignbar med en solnedgang på savannen. Denne solnedgangen varer dagen lang. Her har flere folk allerede sett sitt snitt til å ta kule bilder.

Solen i andre etasje.

I andre etasje er det restaurant, innsjekking og èn til bar, men denne er uten bardisk. Går du forbi den bardiskløse baren kommer du til restauranten NOVA, men før det møter du Lifestyle konferansieren under en globuslysekrone.

– Vi har en concierge som hjelper til med alt. Ønsker du en helikoptertur eller en fisketur så fikser han det her og hjelper til med å gi unike opplevelser, forteller Lise.

Jordklodelysekrone ved konferansieren sitt arbeidsområde.

Det er veldig greit å vite hvor du booker helikopter! I konferansierens rom har du også anledning til å kjøpe merch og få et nydesignet kart over Bergen.

Litt lengre inne er NOVA. Vi får vite at fargene på interiøret er inspirert av de nye norske pengesedlene. Fargeskalaen er fra 50-500 NOK. På denne restauranten kan du forresten booke private chambre.

Et av NOVA sine rom. Her i fargen til 200 NOK.

Inne på kjøkkenet hilste vi på kokken Tore Espenes. Kjøkkenet er åpent slik at du kan se inn fra spiseområdet. Tore er en supertrivelig fyr som deler en funfact: på tapeten er det faktisk autentiske oppskrifter fra kokeboken til en kollega sin bestemor. Henger du med?

Tore Espenes, kokken ved NOVA.

DOLK suite og fantastisk utsikt

Rommene er variert og de aller fineste finner du i den nybygde toppetasjen. Her finner du blant strøkne rom, en suite med malerier av DOLK.

– Vi har hatt et tett samarbeid med DOLK og har en egen suite oppkalt etter han. Vi gjorde en innvielse av rommet på åpningsdagen, forteller Lise.

Rommene har ellers geniale løsninger og ser superfresh ut. Utsikten fra terrassene på taket må også være den beste i byen. Bergen du é fin!

Utsikt fra en av suitene i toppetasjen.

Her og der er det bevart elementer fra “gamle” Hotel Norge, taket i andre etasje, en lysekrone som er restaurert og et tegnet kart over Bergen Sentrum er beholdt fra gammelt av.  

Til slutt var vi nødt til å vite: hva skjer med badebassenget?

– Det er under totalrenovering. Det blir badebasseng og spa. En flott Wellness avdeling, og det er klart i løpet av 2019, forteller Lise.

Det blir altså spa på Norge fra 2019, det eneste hotellet med basseng i sentrum, hurra! Nye Hotel Norge folkens! Ta turen innom, sjekk ut et privat chambre på NOVA, ta bilder foran solnedgangen og bestill en helikoptertur. Alt finner du innenfor de eminente svingdørene.

Bardisken i lobbyen.

Kommentarer

kommentarer