Hoggorm_bakgård01-3

Hoggorm serverer fancy pizza og afrodisiakum!

Den heftigste hoggormen finner du på Nygård. Du vil rett og slett ikke gå fra slangens krypinn når du først har funnet stedet. For ikke å snakke om alt det digge på menyen. Sammensetningene er farlig gøy. Det er heller ikke andre steder i Bergen du blir servert rene brennevinsshotter til hvit pizza med ost fra Lise, eller østers med Hot Sauce til så hissig musikk.

Av: Christine Hetland

Det spirer på Nygård. Hoggorm er gatens siste utelivstilskudd og vitner om en gryende entusiasme for området. Nygård har lenge vært litt neglisjert. Selv om det ligger cirka midt i Sentrum, i nærheten av Universitetet og Grieghallen, ser gatene nesten ut som de har befunnet seg i en tidskapsel.

Her har hoggormen funnet sitt fristed. Slangen er kjent nok ikke det en ønsker å møte på tur, men på Nygård blir Vipera Berus redefinert. Hoggorm er nå en bar og en pizzasjappe.

Utetrend treffer Annette Tveit og blir introdusert for deres Hoggorm, lillesøsteren til Lysverket, en punkete og lovløs pizzarestaurant.

Fancy topping!

 I likhet med den ekte hoggormen kommer pizzaen på Hoggorm i to farger. Det serveres hvit eller rød pizza, med to sauser.

 

Jeg ser at dere har hvit pizza?

̶ Det har vi. Det er litt nytt for folk og de hvite pizzaene våre er mer eksperimentell i forhold til de røde. Så det må litt forklaring til før folk vipper over på hvit pizza. Den hvite sausen er laget av kulturmelk og yoghurt. Det er samme sausen vi server til pizzaene. Den er utrolig god fordi den er så frisk, sier Annette.

Tanken bak pizzaen er at den skal ha tynn og crispy bunn som står rett ut når du holder den og det som gjør pizzaen deres helt rå er toppingen.

̶ Alle lager pizza på sin måte, og Hoggormen styrer etter egne regler: ingen regler! Pizzaen er enkel med cripsy bunn, men toppingene våre er der vi legger pengene, sier Annette.

I tillegg til oppfinnsomme pizzaversjoner er Hoggorm en bar med bredt utvalg naturvin, brennevin, lokalt øl og cider. Vil du ha alkoholfritt har de også den lokale favoritten Nordnes Cola. Er du småsulten og keen på en aperitiff har de også østers på menyen.

Afrodisiakum fra Øygarden

Hoggorm serverer østers, og afrodisiakumet blir servert på et fat dekket av grovt havsalt. Tilbehøret er sitron og Hot Sauce. Østersene kan slurpes ved bardisken, inne ved et bord eller ved en benk i bakgården. Naturvin passer perfekt. Det er fancy og sexy, men likevel nedpå.

̶ Det skal være sånn at du alltid kan komme inn til oss, ta en østers og drikke god vin. Vinen vår er variert, og går fra veldig funky naturvin, som de naturvinene folk sier lukter eller smaker fjøs til hva man tenker er mer tradisjonelle viner, forteller Annette.

Naturvinutvalget er variert. Hvit, rosa, rød, med eller uten bobler eller Pet Nat den lettere perlende versjonen.

̶ Men det er ikke nødvendig med et eget ordforråd i vin for å komme her og navigere i vinbaljen, fortsetter Annette.

Øl serveres i mugger og «Snakebite» er en digg blandingsdrink med 50 / 50 med øl fra Ås og cider fra Hardanger, blandet med litt husholdningssaft. En Snake Bite i bakgården er skikkelig god stemning om sommeren.

Ny-York eller Ny-Gård?

Interiøret er røft og punkete. Betong, trebenker, murstein, malte metallister og rør setter stemningen til toner fra mørkere musikksjangre. Annette og Fredrik Saroea fra Datarock visste hva de ville ha når de konseptualiserte Hoggorm.

̶ Når vi diskuterte hva vi ville dette stedet skulle være ville vi at stedet skulle være det vi selv savnet. Vi elsker å høre på punk, hiphop og Black Metal. Det skal være litt mørkt. En hule man kan krype inn i, som er litt rebelsk. Musikken er kanskje høyere her enn andre steder. Vi har også en høyttaler vi pleier å sette ut i bakgården, forteller Annette.

Totalrenovering måtte til for å få den looken de ville ha. Arbeidet ble gjort sammen med dyktige fagfolk blant annet den lokale designeren Phillip von Hase. Veggene i bakgården derimot er tilfeldig, flere lag maling er slipt bort og det skimtes så vidt gammel graffiti.

«De gutta som har vært her og tagget skylder vi en pizza» kommer det fra kokken, Lars.

En positiv trend er urbant landbruk. Det sprer seg i verdens storbyer og Hoggorm skal begi seg utpå med en grønnsakshage på taket.

Framover vil Hoggorm også ha flere arrangementer på søndager med livemusikk og gjestehoggormer på kjøkkenet, og i baren.

Hoggorm har vært åpne i tre måneder og Annette er takknemlig for den gode mottakelsen fra gjestene.

̶ Det er veldig gøy med mottakelsen og at folk er giret på vegne av oss. Vi har vært utrolig heldig. Alle kommer, barnefamiliene, de som har vært på harmonien i Grieghallen, punkerne, hipsterne og Black Metal folkene kommer. Det er virkelig for alle! sier Annette begeistret.

Hoggorm ønsker alle velkommen til slangens mørke krypinn på Nygård og «den eneste regelen er egentlig at alle skal ha det bra, og ha gøy» (Annette).

Kommentarer

kommentarer