Villani_paraply-3

Italiensk lidenskap på Villani

På date snart? Les her. I Skostredet, under en himmel av paraplyer finner vi Villani. Rett ovenfor rakkeren Folk og Røvere, har en autentisk italiensk pizzarestaurant åpnet dørene. Det stekes pizza laget av kokker fra Napoli og interiøret er romantisk til minste detalj. Perfekt for et ekte lady og landstryker moment,  og er du heldig kan du høre noen lidenskapelige Italienske fraser fra kjøkkenet… Stemningen blir grandioso!

Av: Christine Hetland

Utetrend treffer Andreas Wassbjer. Han viser fram de “jettekule” featursene og forteller mer om Villani Pizzaria /Trattoria/ Proseccheria.

Når du besøker Villani må du huske å se opp. De har nemlig et vinloft som svever over hodet på gjestene i første etasje. Illusjonen med speil i taket gjør at vinloftet virker som det trer inn i vinhimmelen, et fiffig virkemiddel.

Lange samtaler over Prosecco, ja takk!

–Så kaller vi dette proseccheria og det fungerer som en prosecco bar om kveldene, sier Andreas og peker inn bak kjøkkenet.

På denne delen av restauranten, i prosecco baren, kan du sitte og prate lenge over god vin. Du har også mulighet til å smake på mange viner i samlingen uten å kjøpe en hel flaske.

– Tanken er at man samler seg her litt senere på kveldene, drikker vin og spiser litt. Det er også mulighet for å smake på forskjellige viner. Vi har en vinåpner som tillater oss å dra ut vin fra flasker uten å ødelegge vinen. Coravinåpneren fører inn en gass som erstatter vinen, og den holder seg helt intakt. Det gjør at du kan ta et glass her og der. Det er helt perfekt, sier Andreas.

Vinopplevelsen levler opp til enda mer fancy når du får din egen sommelier, Emanuel, en vinekspert som kan gi deg inngående kunnskap om vinen du velger til maten.

Vinrommet sett fra andre etasje.

Alle ingredienser er fra Italia og på menyen er det blant annet pizza laget av kokker fra Napoli. De er eksperter på autentisk napolitansk pizza og har perfeksjonert surdeigsbunnene. Det er også mengder av deilige pastaretter. 

Etter hvert vil det også henge oster og skinker på veggene. Ellers er interiøret en rustikk-klassisk fusion. Vintønner er omgjort til bord, det er store møbler og mye bart treverk. Vinloftet som er nevnt tidligere er godt opplyst og et tøft blikkfang.

Over tente stearinlys er det perfekte rammer for en romantisk aften eller en kveld med venner du vil høre hva sier. Det er ingen matkrav på Villani så du kan sveve høyt i vinhimmelen uten å spise, noe vi derimot ikke anbefaler.

Privat kokk i egen kjøkkenkrok

Andreas forteller Utetrend at de ville gjøre noe unikt. Han viser fram et vanlig kjøkken i andre etasje også navngitt mezzaninen.

– Her ville vi gjøre noe man ikke har sett i Bergen før. Så vi gjorde et klassisk hjemmekjøkken. Du vet når du er hjemme hos folk så havner man ofte på kjøkkenet over et glass vin. (Vi vet) Det var tanken bak. Vi kan lukke av dette området og det kan brukes av gjester som vil ha et mer privat selskap, ha en privat kokk eller det kan benyttes til vin og matsmaking, forteller Andreas.

Det private området kan dekkes til 16 personer og Andreas forteller oss at det kan bestilles plass ved kjøkkenet for mindre grupper for å mingle.

– Det fungerer også til mange ulike små selskap. Flere ulike par satt der. Alle snakket med hverandre og det ble jettegod stemning der inne.

Utetrend får høre om Villani sine framtidsplaner. De innebærer “social dining” et konsept der en mingler og danner nettverk over vin og mat, spesielle ukesmenyer som for eksempel trøffelmeny og kurs i ymse Italienske kokkekunster.

Det må påpekes til slutt at alle er velkommen til Little Italy i Skostredet!

Kommentarer

kommentarer