G-fest2018

G-fest: “Åjehelvete”

Utetrend var i likhet med mange andre denne helgen ikledd regnjakken på G-fest 2018. Tidligere har festen vært holdt på USF Verftet og flere i publikum mimret tilbake til fjorårets konsert under tak. Det regnet hardt. Folk hadde svømmehud på hendene og risikerte livet til telefonene sine når de tok bilder. Den lojale fansen fant derimot varme i kjærlighet til hiphop og holdt ut hele kvelden.

Av: Utetrend

Til tross for hardt regnvær var publikum i godt humør. En søt eim hang i luften hele kvelden og folket kunne lyrics på rams. Bergen trenger en hiphop festival med så mange lojale fans. Artistene hyllet  publikum ved flere anledninger og i sum bekreftet kvelden det vi allerede visste: at hiphop fans fra Bergen er minst like heftig som naturkreftene.

Det eneste skåret i gleden var når en ivrig tilskuer klarte å hive en øl på scenen og ødelegge noe av utstyret. Den lite joviale handlingen ble besvart med en enda hardere melding:  – FUCK DEG og alt det du står for!

Uansett, Utetrend hadde det fett. Hev seg på allsangen og twerket litt med resten av folket. Særlig imponert var vi av Dårlig Vane, Emir og A-laget.

A-laget kjørte det opp med sine bangere på Bastionen.

For en linup!

Dårlig Vane hadde et hyper-energisk engasjement som umiddelbart smittet over. Med teksten ”Vestkanten Storsenter” i bakgrunnen, var det ingen tvil om hvilken bydel gruppen representerte. Og de representerte på alle måter. Publikumet var synkroniserte under stort sett hele opptreden. Selv om de fleste DV-låtene er råe bangere, måtte publikum vente litt for lenge på megahiten Gikk i Bakken.

Emir representerte både det mest ydmyke og det minst ydmyke i løpet av kvelden. Med Sushi x Kobes Tenker feil og sine egne låter som soloartist, Faller og Alltid. En artist med dybde og selvtillit.

Som om ikke A-lagets nærvær var nok, hadde hip hop-veteranene en tilstedeværelse på scenen som rørte enhver, tross de ikke alltid så politisk korrekte tekstene. Sykt nais body og Åjehelvete ble tatt godt imot og gruppens selvsikre utstråling utgjorde en takknemlig opplevelse for både trofaste fans og den yngre generasjonen NMG-tilhengere.

Når Lars Vaular entret scenen helt på slutten var det til stor begeistring. Lars Vaulars avsluttet kvelden med Hot Sauce som var passende nok når folket på bastionen stod med søle til knærne.

Sofie Hamre var eneste kvinnelige artist under årets G-fest og leverte skambra! Hamre er den nye RnB dronningen, men vi skulle gjerne hatt mer girlpower.  Regina Tucker aka Myra var savnet i lineupen, men alt i alt så vet NMG at de har fans, og hvor de har dem.

Harde fans.

Kommentarer

kommentarer