foto: Robin Helgesen

Hansi & the Jammers ute med ny låt no!

I dag slipper bergens-bandet Hansi & the Jammers låten «The Storm», som handler om et heftig døgn på et seilas fra Skottland til Norge. Utetrend har premiere på låten og slått av en liten prat med bandet.

Av: Mailiss Solheim

Foto: Robin Helgesen, Kristoffer Øen og Synne Nilsson

Hansi har skrevet sanger siden den dagen han først tok tak i en gitar, men det hadde alltid bare vært han og gitaren. For å skape et større musikalsk bilde for publikum samlet han dyktige musikalske venner som i samspill med ham kunne lage harmoni for ørene.

Hør låten:

– Våren 2014 i Bergen satte vi oss ned med akustiske instrumenter for å jamme litt på noen sanger Hansi hadde skrevet. Det skulle bare være gøy, ingen videre planer for fremtiden, forteller Truls

Uten noen helt klare inspirasjonskilder ble musikken til en deilig reggea-injisert pop rock. Vi fortsatte med jammingen til vi var så fornøyde med resultatet at vi ville vise det til noen andre. I løpet av to år hadde vi rukket å få både et fullstappet USF Verftet og danseglade dansker på Vega i København til å skråle med på reggea på spansk, forteller bandet videre.

Det er fortsatt bare gøy, men nå har vi også mange planer for fremtiden, konkluderer Hansi.

En av anmeldelsene fra konserten deres på USF Verftet lød som følgende:

Det groover så mye, at det foregår en legaliseringsdebatt… 

Foto: Kristoffer Øen. Hansi & the jammers på Eggstockfestivalen.

Vil dere fortelle litt mer om bakgrunnen for låten «Storm»?

Musikk kan skrives i inspirasjon av både det gode og det onde. Det gode er gjerne lettest å skrive om, men det er ikke dermed sagt at det vonde i livet skal føyes under en pute. “The Storm” er skrevet i ettertid av et 3 døgn langt seilas fra Skottland til Norge, forteller Hansi.

–Jeg og min bestevenn Oskar skulle seile en 42 fots seilbåt over Nordsjøen. Grunnet tidspress på en spillejobb i Bergen, forlot vi havnen for tidlig. Vi seilte ut i en liten kuling, som vi visste skulle løyve ifølge værmeldingen, men i virkeligheten så værmeldingen ut til å være feil. Jeg hadde lite seileerfaring fra før av, noe som gjorde at jeg tidlig ble tatt av sjøsyken. Dette førte til at arbeidsfordelingen som skulle være 50/50 ble redusert til noe som kan ligne mer på et solo-seilas av Kaptein Oscar. Sammen slåss vi mot vind som viste 29 m/s på det meste, en krengende båt, ulende uvær og opptil 10 meter høye bølger. Jeg er ganske sikker på en ting – og det er at jeg ikke hadde sittet her til å fortelle denne historien dersom det ikke hadde vært for min venn Oskar, som omtrent ene og alene kjempet mot stormen på havet. Da vi ankom Hardangerfjorden, som forøvrig var et paradis i forhold til helvette i Nordsjøen, hørte jeg fjellene synge melodien på det som til slutt skulle bli min neste singel… Storm, erindrer Hansi.

En heftig historie! Utetrend er glade for at Hansi og Kaptein Oscar kom seg trygt i havn til sist, og vi digger gode historier som blir til musikk. 

Foto: Synne Nilsson.

Når får vi se dere live i Bergen neste gang?

–Vi har ikke foreløpig planlagt en konsert i Bergen med det første. Etter å ha spilt på flere scener i Bergen de siste årene, ser vi nå mot å spille i flere norske byer. Først ut er Sogndal, hvor vi åpner fadderuken der med en konsert på Meieriet 15.august. Men det dukker nok opp en konsert i Bergen i nær fremtid, så det er bare til å følge med! 

Så hva er planene deres videre utover høsten?

– I første omgang skal noen fullføre studier, og andre stige i rangeringer på jobb. Det vanlige livet. Men vi vil alltid drive med musikk og produsere låter. Det er vår store lidenskap, og slik vil det alltid være. Vi har nye låter klare, og flere scener som skal jammes på, avslutter guttene.

Utetrend skal bruke langhelgen til å lære noen strofer av «The Storm» på rams, og håper våre lesere digger låten like godt som oss. Så er det bare å ønske Hansi & the Jammers lykke til videre på studier, karrierestigen og håper de slipper flere nær døden opplevelser med det første. 

Kommentarer

kommentarer