Pink matter

Pink Matter

I dag, lørdag 18.august, skal DJ-duoen Pink Matter spille opp til liv på Vicen, med oldschool-vibes og masse attitude. Utetrend har slått av en liten prat med Juliann og Lea, som siden oktober 2015 har sørget for goodtimes rundt om kring i Bergen by. Gigen i morgen er mest sannsynlig den eneste duoen gjør i år (hint: du burde altså dra dit).

Av: Mailiss Solheim

-Vil dere fortelle litt om Pink Matter?

Juliann: Vi er en DJ-duo, to greie oldschool-entusiaster som elsker å lage stemning og spille musikk som vi selv liker.

Lea: Vi planlegger aldri et sett i forkant, men kjører freestyle. Vi spiller for dem som er der, innenfor våre rammer stilmessig.

-Hva kan vi forvente å høre når dere er bak spakene?

Lea: Vi spiller mest musikk fra 90– og 2000-tallet, og den siste timen spiller vi kun det vi føler for. Forvent gamle hits og hiphop du kanskje ikke har hørt på lenge.

Juliann: Lea har dessuten en forkjærlighet for Prince, og jeg for bergensk rap, så det kommer du ikke unna.

-Har dere en absolutt favoritt (artist eller låt) dere aldri kan få nok av?

Kendrick Lamar – King Kunta

UGK – Front, Back and Side to Side

Lea: Vi avslutter alltid kvelden med Khia – My neck, my back, Ginuwine – My Pony og Frank Ocean – Pink Matter.

Juliann: Målet er å få folk til å gå hjem sammen etter vi har spilt, hehehe!

-Det er heldigvis ikke så altfor sjelden man ser kvinnelige DJs om dagen, men det er vel kanskje fremdeles en noe mannsdominert arena?

Lea: Vårt inntrykk er at det virker som om det er mer nyansert enn tidligere når det kommer til kjønnsfordeling, og det synes vi er fett. Desto flere ulike typer som får slippe til og spille, jo enklere blir det for andre å ta steget ut og prøve seg bak spakene.

Er det noe dere har merket eller tenkt over i deres fartstid?

Lea: Da vi først startet opp for tre år siden visste vi ikke om så mange kvinnelige DJs i Bergen, så det var en motivasjon for oss. Det var deler av grunnen til hvorfor vi ville ha det navnet også, «Pink Matter», Frank Oceans referanse til vagina, hehe!

Juliann: Vi er begge feminister, og det vil nok gjenspeile seg i en del av det vi gjør – også som DJs. Med det sagt så er det det vi er når vi blir booket, DJs på jobb, ikke språk-politi eller politiske debattanter. Vi er på jobb for å lage god stemning og gi folk en fet kveld. Samtidig er vi solidarisk og lyttende til dem som opplever noe annet i musikkbransjen, og håper på å bidra til et bra klima.

Og musikkscenen generelt er en arena der menn ofte regjerer. Har dere noen gode tips om fete folk (som ikke er menn) Utetrend og våre lesere burde høre (mer) på?

Sofie Hamre er vår nummer 1 favorittartist og nummer 1 tjommi. Hun lager silkemyk og rå RNB, og vi kommer til å spille helt ny musikk fra henne på lørdag.

Lurer du på hvem Sofie er? Les mer om henne her.

Miss Tati er en ufattelig dyktig DJ og musiker som tilføyer noe unikt til musikkscenen i Bergen.

Zee er en fersk, norsk kvinnelig artist som vi har troen på.

Også våre venner i musikkollektivet Konsept X, hvor Juliann tidligere var medlem, er vanvittig dyktige. De spiller jevnlig over hele byen og er alltid et godt valg hvis du vil ha en fet kveld.

Og til sist, hvorfor skal vi og alle andre dra til Vicen på lørdag?

Juliann: Dette blir sannsynligvis den eneste gangen vi spiller i Bergen i år! Det blir god stemning, den beste musikken og de feteste folkene.

Lea: Og et ekstremt klamt og crazy dansegulv!

Kommentarer

kommentarer