Street Bike Bergen hocedbilde

Street Bike Bergen drar en wheelie for MC-miljøet

Eksklusivt intervju med undergrunns MC-crewet Street Bike Bergen! SSB har mer enn 10 200 følgere på instagram, drar wheelies på motorveiene og opptrer i musikkvideoer. Tidligere har MC-klubben takket nei til presse på grunn av media sin tendens til å vinkle dem negativt, men Utetrend fikk innpass.

Skribent: Christine Hetland

Foto: Henrik Utne og Max Igland

Utetrend møtte to anonyme representanter fra Street Bike Bergens som fortalte oss mer om klubbens intensjon, opprinnelse og veien videre. De to mennene i starten av 20 årene har på seg klubbens svarte hoodies med distinksjonen CREW skrevet i hvitt.

Street Bike Bergen har kjørt seg opp en stor fanbase på kort tid. De har mer enn 10 200 følgere på Instagramkontoen deres som inneholder triksing, fete motorsykler, videoer som viser stunts langs norske veier og crewgirls i feeden.

Representantene fra klubben forteller Utetrend mer om intensjonen bak den populære Instagramkontoen:

– Vi er opptatt av å vise at vi gjør dette fordi det er fett også har vi lyst til å gjøre yngre folk interessert ved å vise hvor gøy vi har det. Andre viser gjerne at de kjører fra politiet, men vi ønsker heller å vise samhold og vennskap. Vi har også et ansvar overfor ungdommer som vokser opp.

Underveis i intervjuet blir inntrykket av dem klarere. De er opptatt av MC, klubben og  kompiser, men de har også en ansvarsfølelse spesielt for yngre MC-kjørere.

Her kan du se deres siste video fra YouTube:

Anonymitet

Det å være anonyme handler for det meste om å være fri til å kjøre uten politiets innblanding.

– I fjor hadde politiet sett en med SBB på armen og med det som bevis skulle de bruke bilder for å sikte medlemmer av klubben i retten, det var ikke kult, forteller de.

Medlemmene fra klubben forteller også om episoder der de blir stoppet av politiet rett etter at de har lagt kjørevideoer ut på YouTube.

– “Tilfeldigvis” ble vi stoppet i kontroll tidligere i år. Vi hadde ikke gjort noe, vi skulle bare fylle bensin. Politiet kom bort og sa de hadde sett videoen og igjen kjente sykkelen. Det var dagen etter, sier en av representantene.

En måte klubben opprettholder anonymitet på er ved å selge merch.  Når hettegenserne er tilgjengelig for alle er de ikke like utsatt. Merchen deres er populær og de har solgt ut sortimentet. Folk fra hele landet er eiere av SBB hoodies.

Utetrend er nysgjerrig på klubbens historie og får vite hvordan Street Bike Bergen startet og hvordan de har endret seg de siste årene.

SBB medlem med sladdet ansikt.

Ny klubbledelse og mer samhold

Klubben ble stiftet i 2012, men fikk ny ledelse for 1,5 år siden og det er på den tiden de har opparbeidet seg den store følgerbasen.

Street Bike Bergen ble startet i 2012 av en noen andre. På den tiden var det ett fett navn og fet en logo, klubben tok også med hvem som helst så det var ikke like eksklusivt.

Er det kriterier for å bli med i klubben?

–  Det er ikke kriterier, men det blir innenfor vennegjengen. Folk spør hele tiden om de kan være med, men det er egentlig slik at vi er en bra kompisgjeng og det er der det ligger, forteller de.

– I løpet av det siste året har vi kun tatt inn en person i klubben, så nå er vi fem stykker i crewet. Det nye medlemmet har stor lidenskap for motorsykkel og er utrolig dyktig.  

En wheelie.

Hvor øver dere?

– Vi øver på lukket vei eller bane til vi er komfortabel til å utføre stunts på veien uten særlig risiko. Vi har også et par medlemmer som kjører på bane flere ganger i året. I februar var vi på bane i Jerez i Spania. I juli deltok vi på Baneviken i Mo i Rana noe vi anbefaler til alle som vil lære mye, bli kjent med nye folk og ha det vanvittig gøy, forteller de.

Et lite men sterkt miljø

Følger dere andre som driver med det samme på instagram?

– Det er et veldig lite miljø i verden, så alle følger egentlig alle. Vi fikk en krangel med en svensk klubb faktisk. De har også også stjerner på albuene, ellers er alt forskjellig. Men de mente det var deres greie så de blokkerte oss en stund.

At MC-miljøet er så lite fører til at klubben får innflytelse gjennom sosiale medier. Klubben arrangerte streetmeet i mai og da var det et par hundre som deltok. Klubben er også med i musikkvideoer.

De har gjestet i videoer for Myra og for Kamelen som de kjenner personlig. Her kan du se SBB i Ekstremsport av Myra:

Hva tenker dere er neste skritt?

– Vi tenker vi vil poste enda mer bilder og videoer. Vi ønsker å bygge på det vi har. Gjøre det mer seriøst og enda større. Vi var nylig i kontakt med Norsk Motorsykkel Union. De var interessert og hyllet oss for å treffe et nytt publikum, forteller de.

Det er interessant å få høre hvordan klubben har klart å lage en “ny” MC-kultur på så kort tid. Det er flere ti-år siden MC har vært like hot som nå og neste gang du ser noen dra en wheelie på bakhjulet vet du at det mest sannsynlig er medlemmer av Street Bike Bergen.

Dobbel wheelie.

Kommentarer

kommentarer