Trollstøv,klokke

Lad opp til Trollstøv sin nye plate med “Klokke”

Trollstøv er ute med den nye låten “Klokke” og Utetrend var til stede da de framførte den som siste ord på Lille Ole Bull under Slam Poetry Bergen sitt event. Ny plate fra den eklektiske duoen kommer 26. oktober. 

Skribent: Christine Hetland

Foto: Morten Nordheim

Rappduoen Trollstøv lager alternativ hiphop. 17 august slapp de låten Klokke. Og Cfau fra Cfau and the Riot Monkeys, som gjestet Trollstøv sin første plate er tilbake på den nye låten.

Klokke er låt nummer to på duoens andre plate som slippes 26. oktober. Utetrend blir fortalt at den oppstod som en konsekvens av en produktiv periode med nye duppeditter i studio.

Blant annet en tape-echo som er et instrument fra Tjekkia de har brukt til å lage den repetative beaten.

Hør klokke her:

Tepe-echoen går bastant gjennom låten (som en klokke) og understreker budskapet: Livet stopper ikke for noen eller noe, så det eneste du kan gjøre er å fortsette, prøve å snu tankene og ha tålmodighet.

Livets til tider hjerteløse fortsettelse rappes i hissig rytme som understreker refrenget: At det “går som en klokke, det er ikke snakk om å stoppe, det er på tide å våkne”. 

Teksten er dyp, stilen jazzete eklektisk og det evig relevante temaet går rett til kjernen på et av livets mest utforanderlige aspekt.

Siste ord på SLAM

Trollstøv og Cfau er kjent for sin jazzete flørting og intense liveopptreden. I slampoetisk sammenheng  føltes deres budskap helt rett.

Inne på Lille Ole Bull scene ble publikum konfrontert med tabuer rundt identitet, seksualitet og rå virkelighet.

Bergen sin undergrunn poesi-scene holder høyt nivå, og vi anbefaler alle de som liker dype tekster med meningsfullt innhold om å sjekke ut neste event fra Slam poetry Bergen.

Stemningen var allerede emosjonell etter en imponerende framførelse fra linupen. Ektefølt og spiss lyrikk ble komplimentert av Trollstøv sine innslag.

Sammen med karismatiske Cfau and and the Riot Monkeys avsluttet de. Tiden og livet går videre. Alltid. Det ble kveldens siste ord.

Kommentarer

kommentarer