RicksTeaser-9

UTELIVSGUIDEN 2018

Studentene er tilbake i byen og vi mistenker at de nye tilkomne sitter inne med noen spørsmål når det gjelder utelivet i Bergen. Hvor går man, hva får man hvor, og for hvor mye? Vi gir dere svarene i denne guiden.

Av: Susann Hellesnes

Det finnes to skuddsikre tegn på at sommeren er på hell: Området rundt Studentsenteret er overbefolket på snap-kartet, og hjemmelaget er tilbake på Stadion (gi meg en B!). Kort sagt har studentene nok en gang inntatt Bergen sentrum, regnbyen som er fuktig både i værsammenheng og i utelivet. Sistnevnte skal vi se nærmere på i denne uoffisielle guiden til nettopp utelivet i Bergen. Let’s go!

Området rundt Engen….

Om man har forvillet seg opp på Engen, området rundt Teaterparken, som i denne guiden strekker seg helt opp mot kinoen og vel så det, så har man truffet jackpot om man ønsker stor variasjon fordelt på korte avstander. Her har ikke nabolaget fått beskjed om å male kledningene i samme farge, for å si det sånn.

Vaskeriet

Stedet for deg som er ute etter god musikk, variert klientell og uhøytidelig, men god stemning. På onsdager og torsdager slår de til med Silent Disco – introvertes favorittarrangement som du kan lese mer om her. Sett bort ifra et av byens morsomste tilbud på en onsdag, holder de også åpent resten av uken. Da er det pingpong som står på menyen på dagtid, og på kveldstid serverer de som oftest en DJ som kan jobben sin, og en drikkemeny som får lommeboken til å si “kjør på”. Klientellet kommer som sagt i alle mulige fasonger og aldre. Ingen stereotype her, altså. Musikkprofilen er som på de fleste utesteder i 2018, en salig blanding av house, hip-hop og rnb, med små innslag av pop.

Adresse: Magnus Barfots gate 4

Heidi’s Bier Bar Bergen

Om Oktoberfesten i München hadde vært et firma, og dette firmaet hadde hatt et datterselskap, ville dette selskapet hett Heidi’s og kommet i formatet bierstobe kombinert med nattklubb, lokalisert i Bergen. Her bytter du en rød lapp mot allsang, tettpakket dansegulv og øl i massevis. Det er mulig å få annen drikke også, men vi regner med at det er øl det går i på dette utestedet som er fordelt på hele tre etasjer. Klientellet er forholdsvis ungt, da stedet hovedsakelig appellerer til studenter. Åpent alle dager!

Adresse: Håkonsgaten 27

The Tasting Room

Bergen manglet en bar som satset på Whiskey, men etter TTR kom på banen har det ikke vært mangel på verken Whiskey eller gjester som vil drikke den. Ønsket til daglig leder og Whiskey-entusiast, Frode Harring, var å lage en stambar for de som bryr seg om hva de betaler for. De som gjenkjenner en god cocktail og setter pris på et variert utvalg av øl, servert av kunnskapsrike bartendere. Med det vi vil kalle meget god musikk på anlegget og drinker med navn som “Sexy Lady” vet du at kvelden må ende godt. To etasjer å boltre seg på, åpent alle dager. Ps. Om James Bond tok turen over dammen er vi sikker på at også han hadde endt opp her.

Adresse: Engen 8

Café Opera

Som Superman skifter Cafe Opera drakt så fort det blir kveld. Spisebord trekkes til side og en DJ-bås rigges opp i enden av lokalet. Så skjer det mest naturlige i verden i en sånn setting: det begynner å utforme seg et dansegulv i første etasje. I andre etasje er det også lov å danse, men her heller det mer mot mingling, akkompagnert av god musikk og god drikke. Cafe Opera er en kløpper på arrangementer og byr på quiz, poesi og konserter, alt på sine respektive dager. Når det kommer til klientell er det like variert som værkartet på en god dag, men fellesnevneren er at fleste gjestene har et snev av interesse for kultur, men det er absolutt ikke et krav for å tråkke inn dørkarmene her.

Adresse: Engen 18

Ricks

I tillegg til å være en av byens beste scener for humor, er Ricks også en av byens aller største utesteder. Med sine tre avdelinger, fordelt på tre etasjer har de et variert og komplett tilbud. Som oftest går det i hip-hop nede og house oppe. Klientellet er variert og kommer i alle aldre. Alt fra Brannspillere til DJ-er henger her i helgene. På søndager på den såkalte bransjedagen er det mange ansatte i utelivet som møtes på Ricks. I tillegg er det et virkelig sjeldent syn å ha så mange barer med så korte avstander – valgmulighetene er altså mange i det tre etasjers store underholdningshuset.

Adresse: Veiten 3

Lille Ole Bull

Lille Ole Bull har innslag av rød fløyel, lysekrone, gulvteppe og kort avstand mellom hver høye hæl, og nei, vi snakker ikke om Moulin Rouge, selv om de to stedene har et par fellestrekk når det kommer til interiør. På Lille Ole Bull er det høyt under taket på alle måter, musikken har volum og spenner som regel fra Rnb til house. Gjestene kommer i alle mulige varianter, men er gjerne under 35. Mange studenter har lagt sin elsk på klubben på Øvre Ole Bullsplass, trolig på grunn av de fine omgivelsene, hvor man kan velge å benke seg i en fløyelsmyk sofa, entre dansegulvet, henge i baren, eller stå å snakke i foajeen.

Adresse: Øvre Ole Bullsplass 3

I dette området kan vi også anbefale utestedene Ferdinand på Engen, Arya, HEM og Elefanten …

Området rundt Torgallmenningen….

I dette området er det nattklubbene som regjerer og vi har skrevet om tre av dem. Noen har vært der lenge, mens andre nylig har kommet til. Felles for de alle er at de er store studentfavoritter.

Kava

Nattklubben Kava ønsker å holde det jordnært, til tross for at den ligger i 7.etasje på et av byens største kjøpesentre. Oppe i høyden er det drinker å få, DJ, stort dansegulv, kul bar og en stor takterrasse – ypperlig for mingling. Interiørmessig har de gått for en eksklusiv innredning, noe som gjør at dresscoden er deretter. Om du liker å danse, scenekunst eller bare er glad i en god drink er Kava et naturlig valg. Klientellet er variert når det kommer til alder, men liker gjerne å pynte seg litt. Det å booke et bord er også et smart trekk som du vil takke deg selv for senere, det kan bli svett og slitsomt med all dansingen, og det å ha en base er ganske deilig når det kommer til stykket.

Adresse: Strandgaten 15

Jacob Aall

Bergens svar på en rooftop bar er lokalisert på toppen av Xhibition. Jacob All har lenge vært en studentfavoritt, og har hatt mange suksessfulle arrangementer opp igjennom.

Det er ofte veldig folksomt ute på takterrassen, som strekker seg over et veldig stort areal, sammenlignet med andre uteserveringer i byen. Inne er det dempet belysning og mye tropical house og hip-hop på anlegget. DJ-ene som bookes her vet hvordan man gjør overganger som får stemningen til å holde et visst nivå kvelden ut. En annen ting som er kjekt med Jacob er at det er et stort alderspenn på gjestene, og man møter gjerne mennesker man ikke ville møtt ellers.

Adresse: Småstrandgaten 3

NATT

Det nyeste tilskuddet på utelivsfronten i Bergen har fått navnet NATT og holder til i de gamle lokalene til Klubb Kok. Dette bygget har i en årrekke huset noen av de mest populære utestedene i Bergen, og det kan se ut som at det fortsetter slik. NATT er en rendyrket nattklubb med en kontinental profil og fokus på gode klubb-opplevelser. Det spilles klubb- og populærmusikk, fra et av byens aller beste lydanlegg (om ikke det beste). Med stort dansegulv, 150 sitteplasser og egen lounge er vi sikre på at dette blir en fulltreffer fremover.

Adresse: Chr. Michelsens gate 4

I dette området kan vi også anbefale Duggfrisk…

Området rundt Nygård….

Nygård er et spennende og multikulturelt område som har tatt seg opp på utelivsfronten de siste årene. Her dukker det opp perle etter perle, og vi har funnet frem til en liten mix av steder som vi tror vil passe for de fleste.

Landmark

I tillegg til å være en av byens beste caféer på dagtid er Landmark manges favoritt også på kveldstid. Med sine fantastiske arrangementer som inneholder alt fra vinsmakinger, konserter og kunstutstillinger, blir det et naturlig valg for folk som setter pris på kunst og kultur. Mange vil kanskje tenke at klientellet er et typisk ungt og hipt publikum, men om man ser forbi bekledning og skotøy, så innser man at det også her er stor variasjon på gjestene. Med en bar med spennende innhold kan nok Landmark gjøre selv den mest kresne fornøyd.

Adresse: Rasmus Meyers Allé 5

Nedre Nygaard

Nedre Nygaard er en nyere perle i bybildet. Siden stedet ligger plassert litt utenfor bykjernen (vis-a-vis Grieghallen) føler man seg nesten litt eventyrlysten når man setter seg her, fremfor på et vannhull midt i byen. Med rikholdig bar, taco på menyen (ja, du hørte riktig) og superkule fotografier på veggene ligger alt til rette for en god kveld på Nygård. Klientellet varierer i alder, men voksne liker seg veldig godt her, og det skjønner vi godt!

Adresse: Nygårdsgaten 31

Cafe Legal

Den forholdsvis lille baren har mest sannsynlig flest stamgjester i hele byen. Legal er morsomt både om man ønsker en rolig kveld, eller en kveld med litt mer overraskelsesmomenter. Her vet man aldri hvem man møter på (men ofte kjentfolk, uansett hvem du er), man kan sitte oppe, man kan henge i baren, eller ta en sigg utenfor, slik som de fleste gjør her på Legal. Drikkevarene er mange, og det kan være vanskelig å bestemme seg. Da er det kjekt å vite at de som står i baren har peiling på både øl, vin og drinker.

Adresse: Christies gate 11

Hoggorm

Tidligere i år fikk Lysverket en lillebror ved navn Hoggorm. Den kombinerte restauranten og baren byr på spennende viner, ekstremt god pizza og høy musikk på anlegget. Til tross for at kjøkkenet stenger klokken 23, er det ingen som sender deg hjem. Baren holder nemlig åpent helt til 01:00 i ukedager og 02:30 i helger. Det perfekte sted for en allnighter, med andre ord. Når det kommer til gjester vil vi tro at Hoggorm har mange av de samme gjestene som Legal og Nedre Nygaard, men også her kan vi se for oss at det er stor variasjon utover kvelden.

Adresse: Nygårdsgaten 29

I dette området kan vi også anbefale utestedene Kaos, Lysverket, Ujevnt, Apollon og Muskedunder….

Området rundt Skostredet…

Bergens svar på Løkka eller Brick Lane, om du vil. Her er det fargerikt og sprekt, og utestedene like så. Om man vil ha en bytur utenom det vanlige er dette det perfekte landskap å navigere seg rundt i.

No Stress

For noen år siden ga Bargruppen en gave til folket. Denne baren i Hollendergaten er nemlig prisbelønt opp til flere ganger for sine eksepsjonelt gode drinker. Om du tar turen hit er det et must å teste en Chili Martini, mens du kjenner at stressnivået senker seg. For å underholde deg har de sørget for at både brettspill og Mario Kart er lett tilgjengelig. Her er det også alltid kul musikk, uten unntak. Som regel går det i rnb, hip-hop eller alternativ rock – også når DJ’en er i hus. På en god dag (som er hver helg) er det som regel stappfullt før klokken er blitt 23:00, så det er lurt å komme tidlig. Alle typer folk finner veien hit. No Stress er virkelig en av de spesielle.

Adresse: Hollendergaten 11

Villa Blanca

I et svært lokale på Nedre Korskirkeallmenningen holder Villa Blanca til. Nattklubben som til vanlig serverer italienske matopplevelser, blir om til en av byens største klubber så fort helgen starter. Med en stor cocktail bar, dansegulv og nok av sitteplasser er valgmulighetene mange. Her er det tettpakket i helgene, så det er lurt å belage seg på litt kø, ved mindre man er ute i god tid. Vel inne er det lagt opp til både dans, drikking og mingling.  Klientellet er forholdsvis ungt, og har gjerne pyntet seg litt for anledningen. Stedet satser på cocktails, og det smaker man.

Adresse: Nedre Korskirkeallmenningen 1

Folk & Røvere

En koselig og nyoppusset bar midt i Skostredet, med godt utvalg av importøl og drikkevarer. Her det er fint å sitte ute på den lille uteserveringen, men det kan også anbefales å holde seg innendørs på regnværsdager. Prisene på Folk er helt upåklagelig, derfor er det et perfekt sted å starte kvelden. Klientellet er ganske variert, men også mange litt opp i årene liker å legge turen hit. Her er det heller ingen dresscode, men “kom som du er”-style. Vi har hørt mange gode historier her, fra folk vi har kommet i snakk med fra både inn- og utland. Folk holder også mange morsomme arrangementer innenfor musikk, kunst og kultur.

Adresse: Sparebanksgaten 1

Dark & Stormy

Dette utestedet dukket nylig opp til manges fornøyelse. Den sydhavs-inspirerte cocktail baren i Kong Oscarsgate serverer drinkene fra Tiki-bar – imponerende! En av faktorene som skiller Dark & Stromy fra andre cocktail barer er den store uteserveringen med behagelige sitteplasser og fin belysning. Store ananaser på veggene, bambus og soulmusikk sørger for en «laidback» atmosfære. Spesielt idyllisk på sommerstid.

Adresse: Kong Oscarsgate 12

Dwell

På kveldstid er Dwell et mekka for den som liker det litt annerledes. Her bookes det inn spennende DJ’s fra inn- og utland og det holdes alt fra Fullmåne-arrangementer til tropisk torsdag. Drinkene er etter vår mening en av de aller, aller beste i byen, og stemningen likedan. Når det kommer til klientellet har Dwell en god mix av ulike mennesker og typer. Du har de som ville skilt seg godt ut i en folkemengde, også har du dem som går mer stille i korridorene. Innredningen de har på Dwell finner du heller ikke andre steder i Bergen, så omgivelsene er faktisk verdt turen alene.

Adresse: Sparebanksgaten 2

I dette området anbefaler vi også å besøke Tempo Tempo, Bar Kollektiv, Roll & Rock, Vinyl, Parken, Magda, og Østre…

Les våre tildigere utelivsguider her og her.

Kommentarer

kommentarer