IMG_1711_1

WILD og fri fra samfunnspress

Den nye musikkvideoen til låten WILD av Nations of the Soul er sluppet. Videoen gir en økende frihetsfølelse og komplimenterer budskapet til låten. Vær WILD, vær deg selv og ikke døm så lett!

Skribent: Christine Hetland

Foto: Paul Bernard Visuals.

WILD-videoen komplimenterer låten og utfordrer aktuelle temaer i samfunnet og holdninger til kjønnsnormer og identitet.

Utetrend snakket med Mikael B. Roussel og Lucas J. Roussel fra Nations of the Soul om videoen, og fikk vite mer om intensjonen bak det viktige budskapet.

Spoilers kommer! Sjekk ut videoen her før du leser videre:

Frihet fra samfunnspress

Musikkvideoen er produsert av Mikael og Liene Drubina som også er bandmedlem. I starten filmes hovedkarakteren fra livet opp, halvveis i videoen skifter perspektivet og vi ser at karakteren går med kjole.

Intensjonen med videoen er ikke å gi et innlegg i diskusjoner om kjønn og seksualitet. Nations of the Soul vil gå enda dypere og setter spørsmålstegn ved årsaken til at vi har slike diskusjoner i det hele tatt.

Dere har laget en kjempefin video med en deilig frihetsfølelse, men hvorfor har dere valgt å legge fram budskapet på den måten?

– At slike ting er et problem i samfunnet forstår vi ikke. Hvorfor er det et problem i det hele tatt? Når du ser han i videoen først så er det kult, så har han plutselig kjole, men hva så? Det er like kult egentlig og ingenting har forandret seg annet enn at han har bestemt seg for å gå med kjole, sier Mikael.

– Musikkvideoen handler også om at uansett hva du går med, eller hvem du er med, bør det ikke være et problem, tilføyer Lucas.

Du burde kunne føle deg like komfortabel uansett. (Lucas)

Kjole eller ikke, skal rett og slett ikke ha noe å si, og Nations of the Soul vil heller sette fokus på underliggende årsaker til samfunnspress.

–Presset er “unspoken”. Hvis vi går litt i dypere inn i tankegangen kan vi finne ut mer. Hvor kommer det fra? Hvorfor har vi et problem med det? Går du i dybden på slike ting vil du merke at det egentlig ikke er ditt problem. Du er opplært til å tenke på den måten, og derfor tenker du slik, forteller Mikael.

Budskapet handler derfor ikke bare om seksualitet eller kjønnsnormer, Nations of the Soul vil at folk skal tenke over deres tilbøyelighet til å dømme andre.

– Om det er seksualitet eller kjønn, eller hva det skulle være bør vi bare la være dømme en annen fordi de er annerledes, sier Lucas.

Hvis du ikke klarer å gi andre frihet så kan ikke du ha frihet heller! (Mikael)

Kreativitet er veien videre

WILD kommer på et album i fremtiden, men nå har Nations of the Soul fokus på å skape helhetlige budskap gjennom musikk og video.

Hva skal dere framover ?

– Vi har lyst til å gi oss i bandet og sangene mer tid. Sangene blir ikke sluppet slik vi har gjort det tidligere og vi kommer til å gjøre det på en annen måte, forteller Lucas.

– Vi er veldig kreative og vi vil gi hver eneste sang en slags innpakning med musikkvideo, der videoen gjør at du bli obs på noe du ikke allerede var før du så den, supplerer Mikael.

I sommer har Nations of the Soul spilt konsert i Stavanger og i opprinnelsesbyen til Mikeal og Lucas, Chamonix. Framover er planen å spille mer live, blant annet skal de ha en konsert på Statsråden.

Nations of the Soul har i tillegg planer om å filme hele konserter for å få fram det de er best på som er å levere under liveshow!

Kommentarer

kommentarer