Smithen,Armageddon

Armageddon på dansegulvet

Smithen er en 24 år gammel pop-rapper som har laget musikk i 10 år, allerede. I 2016 ble det litt mer business ut av artistkarrieren, og lydbildet ble mer pop-preget. Armageddon er den nye låten til Smithen. En gladrap, perfekt for vors.

#Annonse

Skribent: Christine Hetland

Låten Armageddon slippes fredag 21.september på alle digitale medier. Vi har snakket med Smithen aka Mathias Smith-Sivertsen om musikk, festing og veien videre. 

– Musikk for meg handler om tanker og følelser og jeg skriver om ting som både plager og gleder meg for å lette på tankene. Musikken jeg gir ut ønsker jeg at skal gjøre folk glad og gi muligheten til å danse. Det er  «good-feeling» musikk.

Kan du fortelle om låten Armageddon?

– Jeg gikk lenge og tenkte at jeg ville lage en typ hard klubblåt som gir inntrykk av en stor eksplosjon. Hard beat med harde vokaler. Så jeg dro ned til tomtomVerftet og er begynte vi å koke sammen litt klubbete lyder, forteller Smithen om beaten.

Hvorfor er navnet en referanse til jordens undergang?

–Meningen med å kalle låten armageddon er vel at man skal slippe seg løs fra alt og bare nyte kvelden som om det var din siste.

Er du en partyfyr?

– Jeg er en glad fyr som sprer positiv energi rundt meg. Jeg tar ikke meg selv så veldig høytidelig og kan spøke om mye forskjellig. Jeg er glad i en god fest, så jeg vil vel definere meg som en partyfyr.

Danser du på byn?

– Kun om jeg er veldig full, haha. Er utrolig dårlig å danse. Litt ironisk at jeg lager en sang som sier: «Bare dans med meg som om det er armageddon».

Smithen og Tony er klare for Armageddon.

Hvor mye drikker du en kveld ute?

– Som regel alt for mye! Haha, klarer som regel og holde meg fin underveis, men det lett å gå på en smell etter klokken 02 i baren, forteller Smithen.

Og hvem kan vel ikke gå på en smell her og der? Sympati for den. En ny utestedsfavoritt for Smithen er Cafè MM.

– Gjorde en gig der forleden. Hadde aldri vært der før det, men det overrasket meg positivt. Jeg kommer definitivt til å gå der igjen! Fett konsept og mye folk.

Forklar; hva er den beste festen?

– Den beste festen er definitivt sommerfesten vi har årlig på Sotra. Vannsport, vannscooterkjøring kombinert med grilling, etterfulgt av en god fest på plattingen i partyteltet med sjøutsikt. Masse gode venner og festen varer til morgengry. Det er legendarisk!

Smithen hører på det meste av musikk og er ikke sjangeravhengig selv om rap er favoritten. Hans hovedinspirasjon er Machine Gun Kelly, men hører også en del på Kid Ink, Tyga, Wiz Khalifa og Yelawolf.

Hva er det nyeste du har tilført spillelisten din/ hva hører du på akkurat nå?

– Det nyeste jeg har tilført spillelisten min nå er «Rap Devil» av Machine Gun Kelly, også catchet jeg opp to låter av Turab. Akkurat nå hører jeg på en del norsk pop fordi  jeg kommer rett fra studio i oslo med noen poplåter i ermet.

Smithen gleder seg til flere live-shows.

Hva er veien videre?

– Egentlig bare å få laget mest mulig musikk, og få den ut til folk. Har nettopp vært i Oslo og jobbet med en produsent der, noe som ga mersmak. Så har jeg noen låter liggende. Etter hvert kommer de ut på løpende bånd. Kanskje det blir en EP utav det. Først og fremst fokus på å lage musikk og bygge en solid grunnmur. For å så kunne sette sammen et bra live show med effekter og god koreografi. Så tenker jeg det blir spillejobber etter det, avslutter Smithen.

Så liker du en glad-rap på øret kan du sjekke ut Armageddon og danse som det er det siste du gjør.

Kommentarer

kommentarer