Brenn

Ny-Indie på Vill Vill Vest

Duoen Rémy Malchère og Edvard Smith utgjør bandet brenn. Musikken deres er beskrevet som spicy ung indierock. Rèmy og Edvard er to unge musikere som ikke tar seg selv så høytidelig, de vil helst at alle skal ha det gøy og er spontane på godt og vondt.

Skribent: Christine Hetland

Foto: Isak Jenssen

Utetrend møtte brenn.Landmark dagen etter konserten deres på Vill Vill Vest. Under festivalen hadde de en vellykket konsert på Kvarteret, var på noen foredrag og traff kjentfolk.

– Det er første gang brenn. spiller i Bergen, så det at 150 folk møtte opp var ganske insane, sier Edvard, og forteller videre at Rèmy har laget en låt som handler om Bergen, og den tar de neste gang de kommer til byen.

Hvordan var konserten?

– Vi tenkte at kanskje Bergen ikke var så gira. For før vi skulle på var det kanskje femten stykker i lokalet, men når første låten var ferdig så var det hundre og femti folk der, forteller Edvard.

Vi vil bli bedre kjent med duoen og spør hva som er det mest unike med Brenn?

Vennskapet til meg og Remy er det mest unike

– Vennskapet til meg og Remy er det mest unike, også er det spontanitet på godt og vondt. Vi tar det ikke så veldig seriøst. Målet vårt er at publikum skal ha det gøy og at de ikke kjeder seg, fortsetter Edvard.

Spontane på godt og vondt, kan dere forklare det?

– Ja jeg stresset litt med en dårlig andre verdenskrig referanse jeg sa på scenen. Ser for meg at andre tenkte; hvem er dette historieløse bandet som er kjempe respektløs. Det er den på godt og vondt greien, forklarer Rémy.

brenn. er anbefalt av NRK P3 og låten “Juli” er ukens Urørt.

Vill Vill Vest: den værmessige beste bransjefesten

Hvilket inntrykk fikk dere av publikum?

– Til å være bransjepublikum danset de betraktelig mye mer enn det vi har sett på andre bransjefestivaler, sier Edvard.

– For eksempel på Trondheim Calling i februar. Det var ganske mye folk der og jeg leste i ettertid at de hadde skrevet det var god kok i publikum, at folk danset og sånt, men mitt minne av publikum var at folk stod ganske rolig med ølen i hånden, forteller Rèmy.

– Det er “mindfucket” med det, altså nå høres jeg skikkelig kritisk ut, men bransjepublikummet er litt stivt. Når jeg går av scenen tror jeg at de synes det var kjipt så får jeg skikkelig positiv tilbakemelding. De må være i en intern ekstase eller noe sånt, sier Edvard.

– En annen morsom greie med bransjefester er at de ikke er om sommeren, så det blir kjipt vær uansett. På Bylarm i Oslo var det veldig kaldt. Så selv om det regner her så er det beste bransjefestivalen egentlig, sier Rèmy.

“Custom girl” og guilty pleasures

Hvilke av låtene deres ble best mottatt?

– Jeg tror det er “Custom Girl” for den er lett å synge med på. Den har et bra hook og det er avsluttende låt. Vi gjør også et sånt “Beat for Beat” hopp når vi spiller den. Så jeg klatret opp på trommesettet og hoppet ned, forteller Edvard.

Har dere en guilty pleasure låt dere hører på selv?

– Ja, det er en låt jeg hører på som Remy ikke liker i det hele tatt av DJ Fresh, en sånn “bass and drum” låt som jeg synes er så tøff. Og kanskje Den Bryan Adams, Summer of 69, sier Edvard

– For min del så synes jeg ikke først at det var så guilty, men det går opp for meg mer og mer hvor dårlig Jeg hatt en obsession på dansk rap, og pop. Helst så sykt rølp som mulig fordi det minner meg om Roskilde, forteller Rémy.

Rémy studerer medievitenskap, og Edvard studerer kultur og prosjektledelse. De gjør studier og band på litt den samme måten, med en god dose av den berømte skippertakstrategien og tuller med å kalle seg “skippertak the band”.

Neste gig for brenn. er i Trondheim 11. oktober. Dagen etter, den 12. oktober holder de deres første egenbookete gig i Oslo på Samfunnet Bislet. Så sjekk de ut om du er der. Vi ønsker duoen lykke til med alle ymse skippertak og gigsene i fremtiden.

Kommentarer

kommentarer