reSouza-hovedbilde

reSouza.

“Årene går” heter låten til Renate Hellerud. Den er nydelig forfattet, og når du får vite bakhistorien blir den, om mulig, enda vakrere. En dyp emosjonell sang med mange lag mening og en klokkeklar vokal. Er dette Norges svar på Melissa Horn?

Skribent: Christine Hetland

Foto: Øystein Grutle Haara og Jarle H. Moe

Vi møter Renate Hellerud over en kaffe. Artistnavnet hennes er reSouza, og ved siden av jobben på Tv2 holder hun på med mange ulike musikkprosjekter.

reSouza er mitt soloprosjekt, men jeg har mange fine mennesker som hjelper meg, det er jo vanskelig å gjøre alt alene.

I tillegg til å være soloartist, er reSouza låtskriver for andre og forteller om en gang Kate Ryan nesten valgte å produsere en av hennes låter. Hun har så mye musikk iboende at det må deles.

– Jeg har lyst til å skrive musikk til andre fordi jeg har lyst til å lage så mye, og jeg kan ikke gjøre alt selv. Alt passer jo ikke meg eller min stemme heller, så da er det fint å gi det bort til andre artister.

Lager du musikk innenfor en spesifikk sjanger?

– Det er enklere for folk utenfor å sette det jeg lager i bås, men jeg tenker det er pop-folk, men til andre artister lager jeg alt fra hiphop, RnB, til typ elektronisk dance, men jeg tenker ikke sjanger når jeg lager musikk til meg selv. Da tar jeg det jeg liker fra alle mulige sjangere, sier Renate og fortsetter.

Videoen til låten “Årene går” er laget i samarbeid med gruppen Skumringsklang, og spilt inn ved flotte Mon Plaisir i Sandviken. 

Foran de joniske søylene framføres “Årene går” og Renate synger dypt og poetisk om vanskelige følelser. Sårbarheten er behagelig vakker, og låten handler om en litt annen form for kjærlighetssorg.

Handler låten om kjærlighetssorg?

– Ikke typisk kjærlighetssorg. Låten handler om å ikke bli akseptert for den man er. Jeg tror at de fleste tenker at vi har kommet ganske langt i Norge, og vi har jo det, men det er veldig mye som skjer i det skjulte som ikke sees, spesielt i familier, forteller hun.

Hva tenker du på da?

– Det er for eksempel små stikk hele tiden. Det er fortsatt mange som sliter, og dessverre finnes det mange fordomsfulle mennesker, forklarer Renate.

– Det er en veldig personlig låt og jeg vil ikke utlevere noen, men jeg kan si såpass at det handler om å vente og håpe at man en dag skal bli akseptert og ikke bli elsket med forbehold.

Et ønske om å bli elsket uten forbehold, og smerte ved et personlig tap kan de fleste kan kjenne seg igjen i på en eller annen måte.

Fremover planlegger reSouza å skrive mange flere låter. Vi ønsker den dyktige singer-songwriteren lykke til, spesielt med det kommende singelslippet på høsten.

Renate Hellerud er en dyktig singer-songwrighter vi gleder oss å høre mer av, her varmer hun opp for Yuma Sun på Hulen

Kommentarer

kommentarer