CasadelToro01

Vi spiste kalvetunge på Casa Del Toro!

På Bryggen i Bergen har Casa Del Toro servert deilig tex-mex til bergenserne siden det freshe nittitall. Og hvem er vel mer glad i meksikansk mat enn alle de som har vokst opp med taco hver fredag? På Casa Del Toro er derimot fredagstacoen seriøst utklassert av autentisk meksikansk cuisine.

#Annonse

Av: Utetrend

Fusjonen av det beste Texas og Mexico har å by på utgjør matkategorien tex-mex. Burgere serveres med salsa og tacoen er laget med amerikanske short ribs. Resultatet er rene smakshimmelen, det beste fra to verdener, samlet på ett sted: Casa Del Toro.

Interiøret på restauranten er stemningsfullt og intimt. De varme fargene legger til rette for en atmosfære du kan kose deg i sammen med venner, jobben eller kollokvien etter en lang dag på lesesalen.

Med 20 % studentrabatt tok Utetrend med seg et par studenter på Casa Del Toro for å teste ut den nye menyen. Gjestene var: Annelene en lærerstudent på HiB, og Roj (hovedbilde) som studerer Digital Kultur ved UiB.

Roj har aldri vært på Casa Del Toro tidligere, men Annelene er det man kan kalle en stamkunde. Ingen av dem hadde derimot smakt den nye menyen.

 

Autentisk tex-mex: Osteboller & kalvetunge

Med den nylig oppdaterte menyen har maten på Casa Del Toro blitt enda mer autentisk. Vi følte oss optimistisk til de nye rettene og lot kokken bestemme hva vi skulle spise.

Forretten ble servert i tre omganger! Først fikk vi en kurv med ferske hjemmelagde klassikere aka nacho-chips. Tilbehøret var en smakfull hjemmelaget guacemole med en vårgrønn farge og en spicy salsa.

Smakfulle osteboller er en fantastisk forrett.

Den andre forretten var kokkens anbefaling: Friterte osteboller med Hickory Smoked Cheese og jalapenos!

– Amazing! Det er de beste ostebollene jeg har smakt i mitt liv! (Roj)

Roj sin momentane reaksjon sier alt, de var supergode og ekstra digg med litt av den hjemmelagde guacamolen på. Vi måtte diskutere oss imellom om hvem som fikk den siste  før det var tid for å smake på tredje forrett.

Og vi ble overrasket av den tredje retten. Vi ble nemlig servert Tacos De Lengua som er langtidskokt kalvetunge. Den autentisk retten var en ny og spennende smaksopplevelse. Ingen av oss hadde spist tunge før så det kom fort på listen over det mest spesielle vi har smakt.

Kokken fortalte at de bruker en  familieoppskrift fra området Michoacán i vest-Mexico. Vårt inntrykk av Tacos De Lengua var at kjøttet var utrolig mørt, noe som gikk igjen i hovedrettene også.

 

Juicy tacos

På bordet delte vi oss imellom og spiste slik man skal nyte tacos, med hendene. Den første av to hovedretter var Short Ribs Taco som er baby-ribs langtidskokt i kvalitets-IPA i lefser med lime på toppen. Retten kan oppsummeres slik Roj sa det:

– Dette var veldig juicy og ekstremt bra krydret! Jeg føler også at råvarene er så ferske.

Den andre hovedretten var Annelene sin favoritt og hun var positivt overrasket over den nye krydderblandingen i kyllingfajitasen.

Fajita med deilig tilbehør: Rømme, salsa, ost og hjemmelaget guacemole.

– Fajitasen er annerledes nå, men like god! Jeg liker at kjøttet er skikkelig grillet, at kyllingen er så mør og at grønnsakene er super-crispy.

Annelene forteller at hun som regel er veldig kresen, noe som er en av grunnene til at hun ofte velger Casa Del Toro når hun skal ut å spise, for da blir hun fornøyd. Annelene forteller også at risen er hennes guilty-pleasure og derfor bestilte hun en skål ekstra.

En annen  “guilty-pleasure”  er dessert og retten churros! Ganske mett og veldig fornøyd  bestemte alle seg for å bestille det samme.

 

Team Churros

Sammen med vaniljeis og sjokoladesaus serveres lune og varme churro-pinner dynket i sukker og kanel. Det var en perfekt avslutning på måltidet og Utetrend anbefaler alle å teste denne desserten.

En lun dessert med friterte churros-pinner drysset med kanel og sukker.

Team Churros sin konklusjon var at Casa del Toro utklasserte vanlig taco og at den nye menyen var gjennomført.

– Maten her er så “close to home”, folk er happy og det er koselig, jeg kommer tilbake og vil ta med meg damen en dag , sier Roj.

På Casa Del Toro blir det god stemning. Du kan dele de autentiske rettene med alle rundt bordet og spise dem med hendene. Smaken var fortreffelig og servicen upåklagelig. At Casa Del Toro også har studentrabatt er et ekstra pluss.

Kommentarer

kommentarer