Girlt Interrupted Magazine lanseringsfest

Viktig tiltak for å samle musikk-Bergen

I forbindelse med rapgruppen Ganezhas lansering av sitt nye magasin «Girl Interrupted Magazine», arrangerte brødrene like så godt en hel festival. 

Av: Utetrend

Foto: Sondre Horvei

One edition-magasinet baserer seg delvis på Bergen som kulturby, og er i følge gruppehalvdel Godfrey Manoharan ikke minst en hyllest til kvinnen. Hele 23 bergensbaserte artister i tillegg til rapgruppen 612 som kommer fra den østlige hovedstaden, var å se på festivalprogrammet.

Med en sjangermessig blanding på Landmark og Victoria, en demoscene på Folk & Røvere, og en hip hop lineup på Kvarteret bød festivalen på både en anledning til å samle Bergen, og til å sjekke ut ståa i musikkbyen. Kveldens program inkluderte blant annet en akustisk liveopptreden av Pokal, og et elektronisk bestillingsverk av hjerteslag, i tillegg til et gjensyn med Jonas V sin mixtape «21 gram». 

Forventingene var store til gjensynet med Jonas V sin mixtape «21 gram» fra 2011 på Victoria, som var kveldens første konsert. Fremføringen av bestillingsverket var godt gjennomført, på tross av at artisten bar preg av at han selv hadde et gjensyn med tekstene, da han iblant ble nødt til å stoppe opp. Alt i alt, fin fremføring av en troverdig klassiker. Jonas V har kontroll.

Beryktede og som oftest maskerte Swicha Artista, har et knippe harde beats å vise til, og mangler heller ikke på talent, noe bangeren «Weste La Costa» er et prakteksempel på. Hun har derimot en vei å gå på scenen, men med fire hypemen bak seg, viser hun at hun ikke mangler støttespillere som anerkjenner potensialet hennes. Dette er en artist med stort potensial som vi vil både se og høre mer av!

Steffen Kvidahl leverte med god tilstedeværelse på scenen, og klarte å engasjere den generelt litt tynne folkemengden på Kvarteret fra allerede første låt. I tillegg til sin brede variasjon av låter representerte han også den ultimate blandingen av koselig og trap som rapnorge har tendert til og velsignet oss med de siste årene.

L.U:N.A har raskt etablert seg som en selvsikker og uttrykksfull aktør.

Stjerneskuddet L.U:N.A har raskt etablert seg som en selvsikker og uttrykksfull aktør i det musikalske landskapet det siste året. Siden sin debut i fjor, synes store kontraster i utvikling under hennes andre opptreden på Landmark på fredag. L.U:N.A mottok sterk applaus og umiddelbar jubel etter å ha fremført sin første singel «Eg er lei» sammen med sin bror, Leo Roussel. Siden Utetrends intervju med L.U:N.A da hun slapp debutsingelen sin, har hun helt klart holdt løftet sitt om å få folk til å både danse, føle, og ikke minst juble. 

Bestillingsverket av Hjerteslag i elektronisk drakt, var kanskje den mest ettertraktede konserten av alle. Forventningene var nok også størst her. De elektroniske versjonene av Hjerteslagklassikere var en surrealistisk symbiose av klubb og rock som bare kan beskrives av opplevelsen i seg selv. Dessverre ble settet noe kort. I det minste rakk publikum å felle noen kjappe tårer. 

Ellers leverte 612 i god stil, Pokal kledde den akustiske formen, Kjetil Møster og Derin skal etter ryktet ha vært eksepsjonelt bra, og Jonas V skal ha tatt seg ekstra godt ut. Andre som fortjener skryt, er kveldens DJ-er og ikke minst håndfullen med hypemen på annenhver scene.

Dessverre var det flere talentfulle artister som leverte godt på scenen, men som ikke fikk den oppmerksomheten de fortjente, men alt i alt klarte Ganezha å arrangere en parade av både etablerte og gryende-ekstremt dyktige talenter. Girl Interrupted Magazine Festival samlet store deler av Bergen til et vellykket og ikke minst viktig familietreff av nær og fjern slekt, med mye kjærlighet, god stemning og mat på bordet. 

Kommentarer

kommentarer