Regncon, hovedbilde

Regncon – et brettspilleventyr i Bergen!

Er du en fan av brettspill? Og da refereres det til den typen som muligens er hakket mer avansert enn Ludo? Kanskje er du også giret på rollespill, kortspill, e-spill og fra tid til annen, miniatyrer? Kort sagt: er du på utkikk etter en arena hvor du kan slippe fri nerden i deg og hylles for det? Look no further! I dag smeller det!

Av: Andreas Enehaug

Førstkommende helg (12-14 oktober) arrangeres den årlige spillfestivalen Regncon på Laksevåg Videregående Skole. En sosial samling av likesinnede spillentusiaster i alle aldre.

Undertegnede kan dessverre ingenting om spill, men jeg skjønner helt klart gjennom denne saken at jeg går glipp av noe. Bevis nummer 1 på min totalt manglende kompetanse kom da jeg, i rollen som eplekjekk journalist, selvsikkert spurte sjefen for Regncon, Erling Rangnes: Er dette Bergens versjon av Comic-Con? (Den årlige tegneserie/multimedia-messen i San Diego, California, red. anm.)

Erling svarte høflig:

– Nja, det er vel mer en sammenligning som gjelder RAPTUS-festivalen … Vårt event, Regncon, er ganske likt spillmessen SPIEL i den tyske byen Essen.

– Selvsagt, mumlet jeg…

Etter et raskt og meget nødvendig Google-søk fant jeg ut at det nevnte Essen-SPIEL er inne i sitt 35 år og har opp mot 200.000 besøkende fra hele verden hver høst. Dette var jo unektelig spennende!


Så hva er egentlig Bergensversjonen av SPIEL, Regncon?

På hjemmesiden deres, hvor du for øvrig både kan registrere deg og forhåndskjøpe billetter, beskrives festivalen med ordene «vitenskap, galskap og skapelse». Book gjerne med én gang, så er det gjort!

På forsiden kan du også følge en sekund-for-sekund nedtelling til starten av Regncon XXVI (som etter nok et Google-søk, denne gang om romertall, fortalte meg at dette er intet mindre enn «26». Jeg sa jeg var kunnskapsløs).

Det er med andre ord det 26 året på rad at denne festivalen går av stabelen. Det er jo ikke så langt bak nevnte SPIEL. Imponerende!

Erling forteller videre at Regncon tar utgangspunkt i å samle spillmiljøet i Bergen, og at folk skal få mulighet til å prøve ut de nyeste brettspillene på markedet, eller kanskje skjulte spillskatter de aldri har testet før?

Det overordnede målet er uansett at lokale entusiaster skal finne en felles arena, leke seg og ikke minst få nye bekjente med samme interesser. Kanskje blir det også en mulighet til å vise frem sine egne prototyper av nye spill?

Location for anledningen er som nevnt Laksevåg Videregående Skole, som har kapasitet til å romme ca. 200 deltakere, samt 50 soveplasser, dersom du ønsker å kjøre full leirskole-stemning med sovepose og overnatting osv. Dette er selvsagt valgfritt.

Alt fra ungdom til pensjonister er velkommen. Gå inn på www.regncon.no, få oversikt over timeplanen og book deg inn på høstens store spillevent.

Dette blir et eventyr!  

Kommentarer

kommentarer