SNKRSTRM

Stille før sneaker-stormen

Doriansgrave gjør det for kulturen: Han er lidenskapelig opptatt av eksklusive sneakers og kjører nå opp med det største sneakers-eventet Bergen noensinne har sett.

Skribent: Christine Hetland

Foto: Maria Vaslova, Robin Frøderberg. 

SNKR STRM: Bergen Sneaker and Clothing-Convension går av stabelen for første gang på Ole Bull Huset 28 oktober.

På Storm bar møter vi arrangøren som også skal opptre på årets Rafto-pris. Michael Opara aka Doriansgrave er en dyktig rapper og slampoet som elsker sneakers.

Doriansgrave forteller at han lurer på hvordan vi kan påvirke kultur ved å introdusere skjulte, men likevel tilstedeværende fenomener for et bredere publikum?

Det er det Doriansgrave ønsker å finne ut. Og når spørsmålet om hvorfor han arrangerer SNKR STRM dukker opp, er svaret: It`s for the culture!

Ideen kom til Doriansgrave under et besøk i syndenes by, Las Vegas. Det er mye mer enn gambling i ørkenen sier han, og viser til favorittforestillingen O– av Cirque du Soleil på Bellagio Hotell.

– Jeg gjorde egentlig research på egenhånd. Fordi jeg selv liker sjeldne sneakers og innså at det er mange mennesker som tenker slik jeg gjør. At man er villig til å strekke seg langt etter sjeldne utgaver, men så lever vi i en kultur der vi ikke kan vise oss frem noe særlig, på grunn av janteloven. Det synes jeg er synd.

– Det var da det slo meg, hva hvis jeg lager et arrangement og får alle dem som elsker sneakers like mye som meg til å komme sammen? Hva vil skje?

Og det var slik det startet, Doriansgrave kom tilbake til Bergen med ideen om å samle miljøet og fremme sneakerkulturen.

Fra før av kjente Doriansgrave Helge som driver PHARMA i Gågaten, siden ble Shyam, JonJon og Felix som driver second-hand butikken TYP med på laget.

Foto: Robin Frøderberg. Køen utenfor Pharma i Strandgaten.

En ny sneaker-era

For dem som er mer enn gjennomsnittlig interessert i joggesko er det tydelig at miljøet har utviklet seg.

Det er stadig flere som er villig til å gå langt for å eie de feteste sneakersene. Det har også kommet en ny generasjon samlere og selgere på det private markedet.

Vi har for eksempel allerede sett at folk står over natten i kø for å sikre seg eksklusive utgaver. Som når PHARMA hadde Bergens største joggesko lansering tidligere i år der 17 år gamle Herman var nummer to i køen og sikret seg den sjeldne sneakeren etter 23 timer. Enkelte i køen fortalte også at de kjøpte med hensikt om å selge videre.

I morgen gjentar også PHARMA suksessen og lanserer for første gang YEEZY i Bergen. YEEZY Boost 700-skoene er designet av Kanye West for Adidas, og det er forventet et like stort oppmøte. Bergen er nå på radaren til de mest eksklusive leverandørene.

SNKR STRM vil samlere få anledning til å kjøpe eksklusive utgaver av merker som SUPREME, YEEZY og BATHING APE, for å nevne noen. Og forhåpentligvis vil initiativet støtte opp under utviklingen. Kanskje også etablere sneaker-kulturen enda mer og sikre den en plass som fast institusjon i Bergen.

Dørene åpner 13.00. Alle er velkommen til å kjøpe, selge, og bytte sneakers. På Storm bar er det mulig å få seg en matbit og en øl om det frister. Ellers er “chill out zone” en plass du kan mingle med likesinnede sneakersentusiaster.

It`s for the culture!

Billetter:

Vanlig kr 100,-

Fast Track kr 150,-

Under 8 år er gratis i følge med foresatte

SNKR STRM på Facebook

Kommentarer

kommentarer