AFK.

AFK “Making a Martyr” selges på auksjon

AFK-verket der Listhaug er naglet til korset har fått mye medieoppmerksomhet. Verket selges under auksjonen Gatekunst for Palestina på Skur 14.

Av: Christine Hetland

Verk av 37 gatekunstnere selges på storauksjon i forbindelse med Gatekunst for Palestina – Aesthetic Prosthetic. Det er i sammenheng med dette prosjektet at AFK selger en helt spesiell versjon av det mye medieomtalte Listhaug-verket.

– Dette maleriet av “Making a Martyr” har også tittelen “help them where they are” og kommer med avtagbar tape på brystvortene, sier kunstneren.

Han deler med Utetrend at det er bekjente av han som arrangerer Gatekunst for Palestina for tredje år på rad.

Pengene fra salget skal gå til organisasjonen ALPC, Artificial Limbs & Polio Center i Gaza: Et postkirurgisk fysioterapi-prosjekt som blant annet deler ut proteser. Og vi spør hvorfor han har valgt å bidra.

– Dette eventet er litt uvanlig sammenlignet med den vanlige fredagseskapaden. Det kan være grunn nok i seg selv til å komme, men du vil også være med på en viktig kulturell begivenhet. Der du kan vise solidaritet med unge mennesker som lever i et undertrykt samfunn.

– Ja, så glemte jeg å si at de også har en bar, spøker AFK.  

Med andre ord er det flere gode grunner til å komme. Du har også anledning til å sikre deg et annet maleri av AFK, av en elefant og en jente.

– Utbyttet fra mine to kunstverk har potensiale til å gi noen gaven -å gå igjen, noe som er mye mer enn de noen gang kunne gitt til meg.

Det er noe med gatekunstnere og deres engasjement. Vi så tidligere denne måneden at flere gatekunstnere gikk sammen på Vartun-prosjektet. AFK var også med, det kan du lese mer om her.

 

Gatekunstnere du kan kjøpe verk fra:

AFK (No),

Alice Pasquini (It),

Blub (It),

Carrie Reichardt (UK),

Clet (It),

Dr. D (UK),

Ener Konings (No),

Gurdish (UK),

Fintan Magee (Au),

Helen Bur (UK),

HEX (Au),

Hegre_One (No),

Hyoru (Ar),

Icy & Sot (Ir),

Isaac Cordal (Es),

Jan Vormann (Ge),

Jim FitzPatrick (Irl),

JPS (UK),

KnowHope (Is),

Louis Masai (UK),

Martin Whatson (No),

Milu Corresh (Ar),

Miss.Printed (No),

Mednøtt (NO),

NAFIR (Ir),

Nimi(UK/No),

Nipper (UK/No),

Octavio Serra (Es),

RC (No),

Rouge (fr),

Run (Ir),

Shadi Alzaqzoug, S

edin Zunic (No),

Sinnsykshit (No),

Skurk (No),

Swoon (US),

Tegson (No)

 

Lykke til!

 

Kommentarer

kommentarer