Eie+heen-hovedbilde

Pop Up Shop – Med kjærlighet til interiør

Boligmarkedets dreamteam, Eie + Heem, holdt pop-up shop i Markveien ti en regntung lørdag formiddag i oktober. Eie sine røffe kontorer var éndagsbutikk, og interiørarkitekten Cathrine fortalte Utetrend om trendene fremover.   

#Annonse

Skribent: Christine Hetland

Foto: Dag Randen

Cathrine Bækken er kvinnen bak interiørarkitektfirmaet Heem og Utetrend intervjuet henne under deres aller første pop-up shop i sammarbeid med Eie Eiendomsmegling. Slik det blir fortalt er duoen et skikkelig dreamteam på boligmarkedet, og det fordi, de deler en felles kjærlighet for interiør, eiendom og arkitektur.

Éndagsbutikken var i Eie sine lokaler med betonggulv, store messing-pendler og et hyllesystem i lyst treverk, designet av Michelsen. Det perfekte bakteppe for å selge overflødige gjenstander fra Heem sitt interiørsortiment.

Følelsen av å være en del av noe nytt og spennende i eiendomsmiljøet lå i luften, og vellykket var det også, nesten 300 folk var innom! På søndagen kom det i tillegg flere som hadde hørt rykter om second-hand konseptet, i håp om å sikre seg noe kult stæsj.

Arealet i de røffe lokalene var maksimalt utnyttet og fylt opp med designkupp fra merker som Hay, Ferm og Muuto.

Fra før av er Eie Eiendomsmegling kjent for å levere noen av Norges råeste boligannonser. Og utenom å oppnå høyest mulig pris for solgte leiligheter, satser de på det de vet fungerer: God boligstyling.

– Men pass på, sier Lise Abrahamsen i Eie. For styling er ikke bare styling. Nivået i byen er variert og nettopp derfor jobber vi eksklusivt med Heem og fotograf Dag Randen, som vi vet alltid leverer på et meget høyt nivå.

Lærdommen er, at gjentatte ganger viser det seg at en pen fremstilling og god annonse er det som skal til for å oppnå best mulig pris. Og hvem vil ikke ha enda flere penger på konto? Ka-Ching! –En god grunn til å style.

 

Handler om følelsen

Under intervjuet med Cathrine fra Heem forteller hun om flere sider ved boligstyling. At det alltid starter med en veiledningstime, at boligen blir tilpasset for foto, og det aller viktigste er følelsen som oppstår.

Det var god stemning blant eiendomsmeglerne fra Eie Eiendomsmegling under eventet.

Hvorfor bør folk style før salg?

– Fordi det ikke lenger er ditt hjem, men et salgsobjekt som skal appellere til flere potensielle kjøpere. Vi er veldig styrt av følelser ved boligkjøp og derfor er det viktig å få frem kvalitetene ved boligen og vise frem potensialet, sier Cathrine.

Hva pleier å være annerledes ved styling versus et “vanlig” hjem?

– Et stylet hjem er ikke nødvendigvis slik vi bor. Boligen skal fremstå helhetlig for foto slik at det blir en ryddig og attraktiv annonse, forklarer hun.

 

Lise Abrahamsen og familien til Cathrine Bækken sitter og prater sammen en rolig stund på pop-up shop.

 

Cathrine liker å fange sjelen til boligene hun styler, og ofte er det ikke all verden som skal til, men bare en liten velvalgt touch. Praten går så videre.  

Hva er det viktigste med interiør for deg?

– Interiør og atmosfære handler jo mye om emosjoner og vi kjøper ikke bolig nødvendigvis på grunn av interiøret, men på grunn av følelsen stedet gir oss.

Cathrine forteller hvordan hun visste at hennes bolig passet til henne.

– For meg var det slik det føltes da jeg kom på visning i det som skulle bli vårt hjem og så kveldssolen komme inn gjennom vinduet, og traff de gamle originale tregulvene. Det var da jeg var solgt.

 

Lys og planter kan være med på å skape den rette følelsen.

 

Et mer kunstnerisk uttrykk

Trender endres hele tiden og derfor spurte vi interiørarkitekten om de nye tendensene og hva man bør satse på nå, for å få et pent hjem i fremtiden.

Hva mener du er interiørtrendene fremover?

– Jeg tror interiørtrendene er i endring nå og at vi beveger oss mer mot det litt odde (rare) og skulpturelle, over til et mer kunstnerisk formspråk, sier Cathrine og fortsetter.  

– Så tror jeg også at vi har et ønske om å ta tiden tilbake. Hvile og trygghet blir viktigere og det dras inn i interiøret med rolige og harmoniske, ton-i-ton farger. Vi ser også mye naturmaterialer og organiske former.

Har du tips til hvordan folk skal innrede, eller få den rette følelsen i hjemmet?

– Et godt tips er å ikke bry seg så mye om hva andre mener, eller hva trendene sier. Tenk etter hva som er et godt hjem for dere, hva skal til for at dere trives. Vær selektiv, invester i kvalitet og hold en ren og ryddig base.

Utvalget viste at Heem har et imponerende utvalg designartikler.

 

Eie + Heem sin pop-up shop var en kjempesuksess og hundrevis av besøkende trosset bergensregnet for gode designkupp. Eiendomsmegler Lise Abrahamsen forteller Utetrend i ettertid at det garantert blir flere pop-up shops, – for alle de med kjærlighet til interiør.

Kommentarer

kommentarer