hjerteslag-robbie-hovedbilde

Synkron ekstase under “Kong Oscars gate”

For et utsolgt USF Verftet spilte Hjerteslag en helt vill konsert forrgie helg.

Av: Utetrend

Hjerteslag – Pønkere som spiller pop, poppere som spiller pønk. Et band som leker med sjangrene, og resultatet er hits som både poppere, pønkere, rockere, metalheads og de aller fleste andre, både kjenner seg igjen i, og elsker.

I bandet spiller Robert Eidvik (Robbie), Nikolas Jon Aarland (Niko), Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes og Petter Sætre. Musikken kan generelt beskrives som feststemt, og samtidig er den i kontakt med de innerste følelser.

Nettopp slapp de sin tredje plate: Nattseileren. Nok et kritikerrost album. Vi trekker fram “Farvel til musikken” fra nyeplaten som et must å ha på spillelisten, en mørk, dyster og følelsesladet låt.

Så tilbake til konserten. Oppvarmingen av Kjært barn gjorde publikum brennende hete, og når Hjerteslag kom på, kan stemningen sammenlignes med et Brann-publikum ala gamledagers Storestå, som helt klart ser for seg mulighet for finalespill.  

Les intervjuet vårt med Kjært barn om ny musikk her.

Åpningslåten var “ikkje tenk på det”. En skal leite lenge etter bedre åpningslåt. Folk var i fyr og flamme fra første takt. Svingene skjerf veivet over hodene på folk. Plastglass fløy i lokalet, og under regn fra edle dråper sang folk av full røst. Det virket som hver eneste person på Verftet kunne låtene ned til hvert minste verb og bass-strøk på gitaren til Torjus.

Les vårt siste intervju med Torjus her.

Det kan spekuleres i at det har vært mange hese hjerteslagnynnere denne uken. De som stod hengene over fotopitten levde seg sånn inn i opplevelsen at øynene rullet en runde bakover i hodet. De har mange harde fans, og momentet Hjerteslag har i Bergen er legendarisk.

Til og med når bandet tok pause innimellom holdt publikum koken ved å synge favorittene som Møhlenpris Motell og Kong Oscars gate. Det var ikke et stille øyeblikk blant dem. Men selv sa bandet lite til et publikum var fengslet til scenen fra start til slutt. 

Men selv om det ikke var den store kommunikasjonen fra scenen var ansiktet til Robbie en indikator på hvor mye han satt pris på oppmøtet. Og det står respekt av at Robbie nettopp har gått ut i media og vært åpen om sine psykiske utfordringer. Sterkt gjort, av en sterk mann med et enormt talent. 

Det var et synkront Verftet som holdt energien oppe, og mot slutten tok det sånn av, at på et tidspunkt rev en i publikum av seg både genser og t-skjorte. Så der sto han da med bar overkropp og en svær tatovering under nakken og skrek teksten til encoren av Sang til Sonja og Kong Oscars gate, i full ekstase.

En brakslutt.

Kommentarer

kommentarer